Избор на сушилня - Тема 10

• 100 299
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
  • до най-прекрасния мъж
Ronnie72, Тази функция е активна и тя автоматично изключва машината, след като приключи целия цикъл на сушене. Примерно времето за сушене приключва в 10.00 часа. Ако до 10.05 не си изключиш сушилнята, тя го прави автоматично. Тази функция няма нищо общо с опцията Против намачкване, която коментирахме. Един вид пести енергия, ако си пуснала сушилня и си излязла. За да не свети, докато си дойдеш, просто се самоизключва.
За съжаление не е така. Засега съм изчакала умишлено три програми (памук, синтетика и микс) по около 25-30 минути след завършването им и сушилнята не спира. Дисплеят свети, нулата премигва и барабана си се върти.  Sad 
Да, върти се, защото в тези програми явно има вградена опция Против намачкване и тя си е част от процеса по сушене, който машината си спазва. Да, когато изпише 0, можеш да я спреш ръчно и да извадиш прането, но ако те няма, примерно, тя ще си ги повърти колкото й е зададено и автоматично ще се изключи. За програмите, които нямат вградена опция Против намачкване, това става 5 мин след като свърши програмата и изпише 0. За програмите, които имат тази опция, след времето на изпълнение на опцията, през което време на изпълнение на опцията винаги си пише 0 и винаги можеш да я прекъснеш, когато пожелаеш.

# 721
  • Пловдив
И при Bosch е така-120мин. продължава опцията против намачкване след основната програма и няма възможност за дезактивиране(или поне аз не съм открила).А когато ползвам програма за време(warm timed program),след края на програмата опцията против намачкване продължава само 5мин,а на дисплея показва 0.

# 722
Благодаря на всички за отговорите. Наясно съм, че мога да извадя дрехите веднага след края на програмата. Мисълта ми е друга. Пералня/сушилня се пускат предимно на вечер на нощна тарифа и не ги чакам да приключат. В този ред на мисли, когато сушилнята завърши програмата, продължава едно излишно (за мен) въртене, което е и допълнителен разход на ток, колкото и малък да е. Надявах се да има опция за деактивация за тази настройка.
П.С. На програма MIX сушенето е само "за гардероб", няма възможност за промяна.

# 723
  • София
пускай с отложен старт, за да приключи програмата, когато си станала.

# 724
  • Пловдив
ronnie72,и аз мисля като Вас,но...това е положението,излишен разход на ток,а полза не виждам,дрехите не са по-малко намачкани.И аз пускам сушилня(и миялна)на нощна тарифа,с отложен старт.

# 725
Благодаря на всички за отговорите. Наясно съм, че мога да извадя дрехите веднага след края на програмата. Мисълта ми е друга. Пералня/сушилня се пускат предимно на вечер на нощна тарифа и не ги чакам да приключат. В този ред на мисли, когато сушилнята завърши програмата, продължава едно излишно (за мен) въртене, което е и допълнителен разход на ток, колкото и малък да е. Надявах се да има опция за деактивация за тази настройка.

И аз бих искала да използвам нощна енергия, но имам спомен, че в книжката пишеше да не се оставят сухите дрехи в сушилнята. И поради тази причина винаги я чакам да свърши Sad Доста досадно.
А относно ненамачкването, аз ги изваждам веднага след като свърши сушенето, но ръкавите на ризите ми са на хармоника задължително...

# 726
  • Пловдив
Не мисля,че са по-намачкани дрехите ми само заради това,че не съм ги извадила веднага след края на програмата,пускала съм сушилня и през деня,вадила съм дрехите веднага,не виждам разлика.Затова така практикувам-сушилня и миялна пускам вечер на нощна тарифа.Нямам желание да чакам 3ч пералнята докато пере,после 20мин допълнително изплакване,и накрая още 2ч сушилня,не, идва ми в повече...ангажиращо и досадно.

# 727
Ама вземи си прочети 12 страница с опциите за сушене на памук. Като не можеш да се примириш с 0.05кВ енергия в повече, тогава няма да пускаш програма памук "дълга против намачкване", а ще пуснеш последната опция "за време" или "суха плюс'. Хората са го предвидили това въртене на барабана и за потребители, които пускат сушилнята, изизат и не тичат да се връщат специално за нея.
Най-добре е човек като си набележи някой уред, преди да го купи, да " се запознае" с него чрез упътването, за да няма изненади.

# 728
Прочела съм цялата книжка. Назидателният тон си го запази за някой у вас. И програмата за памук не е супер дълга - час и 42 минути. Напълно достатъчно за идеално изсушаване на дрехите.

# 729
  • до най-прекрасния мъж
petiaivanov, дългата програма против намачкване няма нищо общо с опцията, за която говори момичето. Дори и на нормална програма за сушене, нашите сушилни завъртат прането за определено време СЛЕД като е приключила програмата.

# 730
И аз пробвах днес моето Беко на cottons cupboadrd dry суших хавлии, халати, чаршафи. Програмата е с продължителност 3 часа, обаче аз напълних сушилнята до максимума, който се разрешава в упътването и явно се оказа доста това пране, а и моята пералня е старичка и центрофугата е 600 оборота та забелязах, че се удължи автоматично времето за сушене. По едно време не се стърпях и я изключих. От цялото пране само три калъвки бяха влажни защото се бяха наврели в плика. Не съм доволна от кърпичките на ДМ, сложих 2 и никакъв аромат не се усещаше, тюх, че купих няколно пакета от тях. Чаршафите ми бяха доста намачкани, обаче после се стих, че ги набутах както ги бях извадила от пералнята, а май трябваше да ги поопъна малко, другия път ще пробвам. Една калъвка ми се сви. Сега трябва да се престраша да пусна и дрехи.
И аз ползвам кърпичките на ДМ, според количеството пране слагам 2 или 3 и винаги прането ухае приятно. Може да пробвате да ги сложите по средата на програмата.

# 731
В описанието на някоя сушилня четох, че въртенето след това от време на време е точно с цел по-малко измачкване на дрехите. На старата ми сушилня, която се развали, имаше голяма разлика кога ше извадя дрехите. Ако ги извадя и сгъна веднага, още докато са топли, или по е да ги изпъна на леглото бяха много по-лесни за гладене. Изсъхнат ли вътре, да станат студени, после гладенето ми беше много трудно.

# 732
При мен сушилнята завърта дрехите след края на програмата, не постоянно, а само отвреме навреме ги завърта и то, само ако съм натиснала бутон "без намачкване". В противен случай си спира.
Ползвам понакога и една Уърлпул, която ги върти, ама постоянно след края на програмата. И обдухва със студен въздух, докато се сетиш да я спреш.  Много е досадно така.

# 733
  • София
Допълнителното въртене след края на програмата не харчи почти никакъв ток, т.к. при него няма сушене, а само барана се завърта през няколко секунди, за да не стоят дрехите в едни и същи гънки както са топли.

ПП: Много бързо пишете в събота ще пусна другата тема.

# 734
blue.angel, изчетох цялата книжка-бош не предлагат регулиране според твърдостта на водата...има само за оборотите на пералнята и там вярно беше настроено на 1000,но аз реших да намаля на 900,че да видим дали как ще ги суши Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт