Клиники в Истанбул - Тема 5

• 91 882
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, в събота преди обяд заминавам за Истанбул, като планирам вечерта във вторник да се върна във Варна. Ако някоя от вас има нужда от някакви медикаменти (разбира се не скъпи, и дребни по обем),  но няма скоро да пътува,и са й нужни, или подобни да не се продават в България - насреща съм за поръчки. Мога после с лично предаване (за Варна)  или по Еконт, с наложен платеж.

# 601
Аз съм на 41г., но въпреки това откъм хормони всичко е наред, ФСХ около 9, АМХ 4.22, за сега сме само с мъжки фактор. Вече имаме 2 неуспешни опита в България. На есен ще се пробваме пак, този път в Турция. Все още не сме решили в коя от двете клиники, сякаш клоним към Мемориал, но като ви чета разбирам, че част от лекарите са се преместили в Бахчечи и сега много се колебаем, коя от двете клиники да изберем.

Моите впечатления са от последните 8 месеца и това което знам е,че се е преместил д-р Емре Тургут,който е много добър лекар и предимно той преглеждаше и следеше българските двойки,но така или иначе всички решения относно стимулации и трансфер се вземат от професор Кахраман.Смея да твърдя,че това не се е отразило на успеваемостта на Мемориал.

# 602
На всички, които правят процедури в Истанбул и се налага престой, препоръчвам Park Grazza Hotel. Нощувката за двойна стая е 50лв. Приятен, с хубави стаи, удобни легла, сейф, хладилник, чиста баня, wifi, място за паркиране. Отзивчиви и любезни домакини. Прекрасна локация. На пешеходно разстояние от Таксим, метростанция, дори до Бахчеджи се стига ходейки при желание.Наоколо достатъчно достъпни места с вкусна храна. ☺

# 603
  • При вещиците
Чета и мълча, чета и мълча!
Моля ви, не обобщавайте от 1-2 жени и не правете генерални заключения дори и за политиката на цяла болница . Казвате веднъж или два пъти какво Ви се е случило, но стига сте подвеждали жените!  Докато Професор Семра Кахраман е в Мемориал няма значение дали ще преглежда Емре, Айлин и друг! След 4 неуспеха в БГ и насочена за ДЯ, именно в Мемориал стана чудото. Имам и снежинки. И да,тогава  40++ г. И колко като мен не пишат тук по различни причини. Да, на други им е допаднало и са имали късметът в Бахчеджи. Но недейте да превръщате тази тема като темите за БГ клиниките,където се възхвалява  само една клиника,а другите не може да се споменават.  
Сиси, не ,,хвалим,, д- р Емре, това е самата истина. Неоспорим факт е, че е добър професионалист, мислещ и много добър лекар.
Това, че не си успяла при него не го прави лош лекар. Има хиляди жени които пък са успели.
Не се заяждам с теб, желая ти съвсем скоро всички тук да ти честитим бременоостта. Но на мен този лекар ми е помогнал много и дърга да споделя това.
Здравей!
Изобщо не го приемам като заяждане, нито съм написала мнението си,
за да се заяждам с някого, а за да посъветвам жени на моята възраст, в случая Ива.
Къде съм писала, че е лош лекар?
Написах, че няма голям опит с жени над 40 г., както и с жени с хормонални проблеми,
а те обикновено са над 40 г. Това също е неоспорим факт.
В Мемориал политиката е друга, затова и няма как да се развива много в тази посока.
Там си знаят ФСХ до 12 и край. Няма как да има голямо поле на изява
и да помага на жени с високо ФСХ.
Не мога да го препоръчам на жени над 40г. само защото е помогнал на много други,
които са по-млади и с добри хормони.
Когато се препоръчва специалист, трябва да се вземат под внимание тези фактори.
Благодаря за пожеланието! Успех желая и на теб, за каквото и да било! Hug

# 604
Д-р Тургут вече е в Бахчеджи!

# 605
Извинявай, Итела (Lili_mili), но точно такава е политиката на Мемориал!
Не можеш да започнеш опит, ако ФСХ е над 12.
Така че никого не заблуждавам!
А професорката, дето уж се бори, докато има 1 яйцеклетка,
изобщо не си мръдна пръстта за моя случай!
Така че да не говорим наизуст и по симпатии!
Точно такива хора, които не се стремят да разберат написаното,
превръщат форума в това, което ти твърдиш!
Не говорим за кой е имал късмет, говорим, че в Бахчеджи се заемат с тежки случаи
с жени с високо ФСХ, с жени над 43 години, а в Мемориал тези жени се отхвърлят.
Това е неоспорим факт и няма какво да спорим за него!
Недей да изопачаваш казаното заради личните си пристрастия!
Хора като теб подвеждат жените, не аз!
Ясно съм написала за жени над 40+ с хормонални проблеми!
Не знам на какъв език да го напиша, за да стане по-ясно!

# 606
  • Бургас
Понякога не разбирам фанатизма, с който се оплюва дадена болница, лекар, човек.
Специално за Сиси още преди 5 теми разбрахме, че Мемориал не я кефи. И че др. Карликая е нейния човек. Еми хубаво. Да ходи да прави опити там. Всяка една от нас преди да тръгне за Истанбул най-малкото препрочита поне 1-2 от истанбулските теми назад. Не е нужно като латерна да се приказва едно и също.
Специално аз заради нейните мнения отидох на преглед и в Бахчеджи, ами не бях очарована. Но не съм написала 10000 мнения колко ужасно разочарована съм била от тях, нали. Написах един път какво не ми хареса и толкова !

Иначе др. Тургут е прекрасен, той ми беше на първия преглед, но после ме продължи др. Умут, който също е прекрасен и внимателен. Обяснява и гледа всичко. А др. Фуля (не съм сигурна за името, само един път съм се срещала с нея) успя да успокои всичките ми притеснения с един разговор. А вярвайте ми аз съм АД за лекарите. Не им вярвам, постоянно чета и питам, подлагам на съмнение работата им и т.н. В България
едва ме изтрайват  Laughing

Но пък Бахчеджи дърпат напред с изключително отзивчивата си координаторка. Много ми харесва Фатме, Хафизе е добричка, но претоварена и няма това лично отношение към всеки случай.

Последна редакция: пт, 01 юни 2018, 08:17 от Solace

# 607
Solace, не че мен не ме "кефи", а такава е политиката на болницата,
доколкото разбрах на професорката.
Изискването за ФСХ до 12 не съм го измислила аз, както и възрастовото ограничение!
Всяка жена с хормонален проблем, без значение от възрастта, сама може да се увери,
като потърси помощ при тях. То това им е първото изискване, още когато те записват.
Клиниката го изисква, а няколко човека твърдят обратното? Чудна работа!
Кой е фанатик и кой има пристрастия ясно се вижда.
Ама не давайте грешни съвети на такива жени да си губят времето,
ако случайно се съгласят да ги запишат, защото, ако не беше Милен от "Турмед",
аз едва ли щях да стигна до първичен в Мемориал.
Самата Севда ми го каза, че вече не записват жени над 43 г., защото няма смисъл,
както и че ако не се свали ФСХ, не се започва опит.
Явно не вникваш и не разбираш за какво точно говоря!
Не плюя клиниката, казвам обективната истина, която могат да потвърдят много жени,
защото поради тези причини са били отхвърлени от тях и затова са потърсили помощ в Бахчеджи.
А по-голямата част от "късметлийките" от Бахчеджи са минали първо през Мемориал.
Всяка клиника си има своята специфичност, те така са преценили, така работят.
Не знам защо се втурвате сляпо да защитавате нещо, което е неоспорим факт!
А къде да ходя аз - ти си последният човек,
който може да ми казва къде да ходя и какво да правя!

# 608
  • Бургас
Ама кой е казал, че губим нечие време. Всеки има глава на раменете си и отговаря за постъпките си. Аз лично никога не бих си изградила мнението за даден човек, клиника, доктор, само заради нечие негативно мнение. Водещо е личното впечатление. Затова и реагирах остро на вашите мнения. Те са толкова категорично против и се появяват толкова често, че става досадно.
Права сте, всяка клиника сама си определя и поставя условията при които работи, ако щете го наречете моралните граници. Това, че не се вписвате там не е причина за злословие.

Аз лично не се вписвам в условията на 90% от българските клиники, но не ходя да разправям колко са зле и как са ме отрязали , и как не са искали да се занимават с моя случай, защото не гарантират, че ще успеят. Това дори ми спести време и усилия и съм им благодарна, че не ми изгубиха времето.

# 609
Явно не можем да се разберем и говорим едно и също, затова нямам желание повече да обяснявам.
Мисля, че всеки средностатистически интелигентен човек е разбрал какво имам предвид.
Разбира се, че мнението ми ще е категорично. А всъщност то не е мое, а на Мемориал.
Няма как да кажа нещо различно от това, което са ми казали!
Това че клиниката не е била подходяща за моя случай, не е негативно, а обективно мнение,
което може да помогне на жени в моята ситуация, аз само и на такива съм давала съвети,
но отговарят други, които нямат този проблем и започват да опровергават написаното,
без да са наясно със ситуацията.
А гаранции никой никъде не дава. Не е точна наука. Всичко е строго индивидуално,
както и доза късмет, според мен.
Успех желая на всички! Hug

# 610
Аз изначално избрах Бахчеджи интуитивно, без друго инфо. При д-р Тургут ни записа директно Фатме. И реших, че така е трябвало... И не го смених с друг. Така или иначе всяка от нас тръгва от някъде, когато няма база за сравнение, има първи впечатления, опити и пр. Най-хубаво би било първият опит да е и последен, но не винаги е така! Важно е да бъдем позитивни и добри! ❤

# 611
Ехей, момичета, недейте да се палите толкова. Всеки ще защитава клиниката, където се чувства най-добре. И аз съм на мнението, че няма как по форумни коментари да си избереш репродуктивен специалист - ходи се на място, задават се въпроси и се взимат решения в последствие.

Познавам лично момичета с изчерпван резерв и намален резерв успели в Мемориал. Познавам и такива, които не са. Има случаи на успех след прехвърляне от Мемориал към Бахчеджи и обратното. Аз смятам, че и двете клиники са класи над българските, каквото и да избере човек - все ще е правилно.

Иначе малко да сменя темата - при мен нещата се развиват добре и май малко ми се върна надеждата. Тази седмица имах среща с проф. Кахраман и начертахме какво ще правим по-различно този път. Стратегията ще е изцяло нова, най-вече що касае методите на оплождане и отглеждането на ембриончетата. Моля се това да е нашия опит и разликите от предния да доведат до желания резултат.

На всички ви пожелавам успех, независимо къде се борите за бебче. Заслужаваме го и всички сме тук с една цел, така че ви изпращам много положителна енергия Flowers Hibiscus

# 612
Може би е добре повече момичета,да споделят успешните си опити в Мемориал,а аз съм  сигурна,че има много такива,но повечето не пишат,от суеверие или по свои други причини.
Сиси,безкрайно си ми симпатична и ти желая успех при д-р Карликая, но не съм съгласна с някои от твърденията, които налагаш в последните теми,като това например,че в Мемориал се заемат само с леки случаи,на жени без хормонални проблеми (за жени над 40г с недобри стойности на хормоните,нямам впечатления). Мисля,че няма лесни случаи,щом се е стигнало дотам,че да търсим помощ извън пределите на нашата страна.
Моят случай,незнам лесен или труден беше,но съм на 38г и бях с висок Лх още на 3ти ден от цикъла.Благодарение на това, че в Мемориал правят кръвни и ехографски изследвания,на всеки три дни,този хормон беше контролиран,в противен случай доколкото знам яйцеклетките презряват и лутенизират. Всички 7 яйцеклетки бяха оплодени,6 ембриона достигнаха до 5ти ден и им направихме ПИД,за съжаление 3 от тях бяха с хромозомни дефекти.Безкрайно съм благодарна на Професор Кахраман за преценката и да направим ПИД,мисля че дори там е задължително за жени над 38г,в противен случай,вероятността да трансферираме увреден ембрион щеше да е голяма,а това означава аборт. За мен беше направано всичко неоходимо,за да е опита ми Слава Богу успешен, Дай Боже и до края на бременноста, всичко да е нормално. Свидетел съм на това и,че много момичета,по същото време успяха,които имаха по няколко неуспешни опита в нашата страна.За мен Професор Кахраман и целият и екип от лекари,ембриолози,генетици са невероятни професионалисти.
Искам отново да подчертая,че не искам да се заяждам, а изразявам мнение и опит, с които дано да съм била полезна. Желая успех на всички!

# 613
phoenix_fire, късмет ти желая от сърце! Стискам ти силно палци! Hug
smile, знаеш, че и ти си ми много симпатична,
затова най-малко искам да споря с теб, но ти си противоречиш,
като казваш, че нямаш впечатления от жени над 40 г. с лоши хормони,
а в същото време мислиш, че аз налагам това мнение,
което всъщност е наложено от Мемориал.
Това е изискване на клиниката, ФСХ до 12.
Самите те ми казаха, че не се занимават с жени с хормонални нарушения
и не ми изписаха дори едно хапче, за да се види дали ще го сваля,
а както се видя, го свалих, но не с тяхна помощ.
Пациентите на Мемориал оспорват техните изисквания,
като ги прехвърлят на мен, все едно аз ги изисквам.
Това е парадоксът! Всяка жена с високо ФСХ може да се увери в думите ми, като ги попита.
Говорим за различни неща и никой не желае да разграничи проблема,
не знам защо така се получава!
Пак казвам, че нямам пристрастия, не защитавам ничия клиника, защото не е в интерес на никого!
Но не мога да напиша нещо, различно от това, което съм чула и видяла,
за да угодя на някого, съжалявам!
Чела съм почти всички теми назад във форума и смело мога да твърдя,
че в култ е издигнат единствено Мемориал, затова и най-много момичета се насочват към тях,
един да каже нещо различно и му се нахвърлят 100 човека да го опровергават,
за този проблем са писали много момичета преди мен.
Добре че Пухчето направи отделна тема за Бахчеджи,
защото тук напрежението е много голямо.
Достатъчно напрежение имам,
за да си създавам излишно, затова избягвам и да пиша в този форум.
Много се радвам за теб! Успешен финал, миличка! Hug
Коментарът ми не е насочен срещу теб, надявам се, че не си го приела по този начин! Hug

# 614
Сиси,не си противореча,разграничила съм жени с хормонални проблеми,от жени с хормонални проблеми над 40г.,като под хормонални проблеми имам също впредвид не само висок ФСХ.
Както и да е...изразихме мнения и споделихме опит,важно е за момичетата,които четат тук,дано да сме били полезни.
Благодаря ти за пожеланията! Пожелавам успех и на теб също!

Общи условия

Активация на акаунт