Аз ли съм станала прекалено дребнава или имам основание?

• 77 097
  • 934
  •   1
Отговори
# 225
Обичам тия теми. Само я показвам на жената и казвам "а ти ми мрънкаш, че не мия бананите със сапун отвън преди да ги обеля?!?!?!"
Всяка жена има свои собствени хлебарки в главата си Simple Smile

И всеки мъж. Някои с цяла дружина.

# 226
  • София
Всеки луд с номера си. Някои - с пълна програма!

# 227
Аз пък, след всяко последващо до-описание на авторката за мъжа й, все повече си мисля, че има психичен проблем.Не съм компетентна да определя дали е деменция или друго, но в рода на мъжа ми имаше двама души с доста сходни симптоми/проблеми.Занемариха хигиената си, налегна ги мързел, ядяха каквото намерят по шкафове/хладилник, без да се вълнуват изобщо дали остава нещо след тях за друг или не, никакво зачитане на чувствата и личността на другите (като това не е нарочно, просто вече не възприемат другите по предишния начин),......Изобщо, почти едно към едно.
Та, според мен не е лошо авторката да направи една консултация с психолог/невролог/психиатър, да опише симптомите и да чуе безпристрастно мнение на специалист.

Наглите и безпардонни хора са си такива по принцип.Не са 30 години мили и добри, а после изведнъж стават гадняри, злобари и мръсници, дори да са спрели да обичат.

# 228
За подправките, няма оправия. Обожава и сам купува. Аз изобщо даже не купувам. Проблема е че той наистина прекалява. Независимо какво готви, просто слага от всичко, каквото има във шкафа. Резултата е че независимо какво ядеш, то всичко има един и същи вкус. Опитвала съм се. Обяснявала съм, че не на всичко върви кърито например, но той казва, че на него така му е вкусно. Относно помагането. Помага ако го помоля. Тогава има два варианта. Или става веднага или казва след малко, което малко изобщо не се случва. Тогава вдигам скандал и той става.

# 229
И аз мисля като Амор, не искам да плаша авторката, но не е нормално.

# 230
erfi78, тъжно е да го кажа, но няма оправия с такъв мъж. Ако имаш някакъв вариант, продължи живота си без него. Няма да стане по-добре, няма да върнеш каквото е било, по-зле ще става.

# 231
Ох, то не е смешно, но не знам защо и аз свързвам някои от характеристиките му с Паркинсон.
Единият от признаците е загуба на обонянието. Да не би затова да ръси толкова подправки? Друг признак - запек.
Друг важен признак - тремор. Това може да обясни опикаването на тоалетната.

http://www.puls.bg/health/hot-news/news_19042.html

# 232
  • София
Останах с впечатление, че човекът редовно си върши "голямата нужда", даже не може да изтрайва.  Wink

# 233
  • София
Леле този човек бил и много изобретателен. Честно, явно има нужда от психиатър. Това с изяждането на някакви неща и връщането на празните кутии по местата, че и ял отвътре, за да изглежда, че има...
Все едно никой, никога няма да разбере, че са изядени... За всичко други все мога да намеря някакви обяснения.. както казах егоизъм, комплекси, простотия... но тези случаи с храната са си абсолютно някакви психически отклонения, според мен
Това не е изобретателност, а някаква характерна черта на повечето мъже, взима, яде и връща кутията, чинията на място, без значение имали нещо в нея или няма. Mr. Green
В момента в камерата имам кутия с една лъжица сладолед, а в хладилника кутия с още по=малко пастет. Това от двама мъжки индивида с разлика 26 години.
Най-редовно в хладилника намирам огромна чиния със самотен резен домат или хапка от каквото и да е имало за вечеря.
А за Нутелите в бурканче, аз редовно поднасям празно бурканче с палачинките , защото ако някой не се е постарал по стените остава от шоколада и отвън бурканчето изглежда пълно./п.п Аз такива не ям и само транспортирам бурканчетата от и до шкафа и който не се е сетил че празното бурканче отива в кофата за боклук, а не ми се двва да го прибирам си носи последиците./

# 234

Какъвто той няма, защото бърза да дриска и не може и 5 минути да стисне, докато банята се освободи. Може и затова да опикава, от зор някой да не го превари за тоалетната.

# 235
  • Пловдив
Никъде не пишеше, че не можел да стиска, а по-скоро че не се съобразява да изчака да се освободи помещението. По-скоро зорът на някои потребители беше да напишат колко голямо значение има кенефът.

Това за мъжете е обяснимо, особено ако ги мързи да мият чинията, някои оставят половин резен домат, хем да се вижда, че не е изядено, хем да не мият чинията.

# 236
Това не е изобретателност, а някаква характерна черта на повечето мъже, взима, яде и връща кутията, чинията на място, без значение имали нещо в нея или няма. Mr. Green
Много ми дразни ако някой прави това

# 237

В момента в камерата имам кутия с една лъжица сладолед, а в хладилника кутия с още по=малко пастет. Това от двама мъжки индивида с разлика 26 години.
Най-редовно в хладилника намирам огромна чиния със самотен резен домат или хапка от каквото и да е имало за вечеря.
А за Нутелите в бурканче, аз редовно поднасям празно бурканче с палачинките , защото ако някой не се е постарал по стените остава от шоколада и отвън бурканчето изглежда пълно./п.п Аз такива не ям и само транспортирам бурканчетата от и до шкафа и който не се е сетил че празното бурканче отива в кофата за боклук, а не ми се двва да го прибирам си носи последиците./

Едно към едно, но при нас в повечето случаи ако няма самотен домат, чинията седи празна в хладилника

# 238
Никаква изобретателност не е, а жив мързел. И аз правех подобни номера като тийн, ама жените от зор се научават. А мъжете - може и без научаване да минат. Не е никакво психично заболяване това, нито Паркинсон, живо мърлячество е.

А иначе съм виждала и други хора да оставят парченца храна тук и там, от някаква криворазбрана икономия.

# 239
Относно изследванията, които били много добри - повечето личностни разстройства не показват никакви нездравословни изменния при кръв, урина, рентген.
Може и да е само мърлячество, но тези нива на егоизъм и мизерлък са си направо ненормални.

Последна редакция: пт, 16 мар 2018, 13:32 от Moon Flower

Общи условия

Активация на акаунт