Аз ли съм станала прекалено дребнава или имам основание?

• 77 123
  • 934
  •   1
Отговори
# 240
  • София

Това за мъжете е обяснимо, особено ако ги мързи да мият чинията, някои оставят половин резен домат, хем да се вижда, че не е изядено, хем да не мият чинията.
Ако е от мързел бих го приела, но всички съвсем празни чинии са подредени в миялната, че и заплакнати преди това, но имали изостанало залъче е в хладилника. За това за мен е някаква мъжка логика Mr. Green .

# 241
Това с празната мръсна чиния съм го виждала у свекърите ми, у нас намерих един път и край, такова нещо не мога да търпя. А и с годините развивам манията на баща ми количеството храна да съответства на обема на съда, в който се намира - не може два черпака леща да стоят в 4-литрова тенджера например или 3 чушки да се ширят в цяла тава, но за това съзнавам, че си е моя мания и не карам другите да прехвърлят, само да не прибират празни съдове (и непокрити) в хладилника.

# 242
Ако е нещо ментално, ще стане ясно само при преглед от психиатър. Само че жените трудно успяват да заведат мъжете си. Не казвам, че при съпруга на авторката е така, просто имам познати психиатри и от тях знам, че обикновено жените забелязват проблема, но не успяват да заведат съпрузите си на лекар, а ходят сами, опитват се да вземат рецепти, да търсят някакво решение, но е трудно.

# 243
  • София
На мен ми прилича на хиперинсулинемия. Авторке, при тези т.нар. пълни изследвания взимани ли му са глюкоза и инсулин в кръвните изследвания на гладно? Може ли да споделиш стойности?

# 244
На мен ми прилича на хиперинсулинемия. Авторке, при тези т.нар. пълни изследвания взимани ли му са глюкоза и инсулин в кръвните изследвания на гладно? Може ли да споделиш стойности?

Честно незнам. Знам, че кръв и урина и ядрено магнитен и сърце. Той ходи сам. Каза, че и той не знае половината неща какви са, дето са му ги правили. Когато отиде за резултатите не си ги взел. Лекарката му ги показала, казала че всичко е ок, но не му дала изследванията и той не настоял. Да спомена само, че не става въпрос за България.

# 245
Бих приела, че е мързел, мърлячество, ако от самото начало си е бил такъв.Но авторката пише, че е променил коренно поведението и отношението си в последните 3-4 години....
Не знам, просто видях доста сходства с двамата болни в рода ни.

# 246
Интересна тенденция забелязвам напоследък във форума - всички гадости като поведение и външност да се приписват на някаква болест. В заключената тема всички дебели са дебели, защото са болни, няма как просто да са се ояли, сега пък героят на темата бил с Паркинсон и деменция, няма как да е просто мърляв и невъзпитан шопарин.

# 247
Той по какъв повод прави тези изследвания, че чак и ядрено-магнитен?

Янечек, дори за мърляв шопар описаното поведение е прекалено и затова започвам да мисля за психопатия някаква. А психотата не са толкова малко, колкото ни се струва.

# 248
Вероятността за заболяване се дава като вариант, върху който авторката на темата може да помисли. Достатъчно хора ѝ казаха, че става дума за егоизъм и мързел, мненията за болест бяха само 3-4. Peace

ЯМР прави ли се профилактично? Мислех, че е при подозрение за заболяване. Не е евтино.

# 249
  • София
В момента "се занимавам" с роднина с инсулинова резистентност (вече доказана), с подобно компулсивно хранене (не знае кога да спре, няма сигнал да ситост), но все пак за да ми хрумне на мен, че е ИР, имаше и наднормено тегло. А тук няма. По-склонна съм да мисля, че си е направо диабет 1, що  е слаб.

Нямаше да ни хрумне за болест, ако не бяха 5-6 шоколада наведнъж. На здрав човек ще му стане лошо... Образно казано, представете си ОГТ (орално глюкозно натоварване). Тялото, за да не допусне повишаване на кръвната захар, изстрелва астрономически стойности инсулин в кръвта.

# 250
Интересна тенденция забелязвам напоследък във форума - всички гадости като поведение и външност да се приписват на някаква болест. В заключената тема всички дебели са дебели, защото са болни, няма как просто да са се ояли, сега пък героят на темата бил с Паркинсон и деменция, няма как да е просто мърляв и невъзпитан шопарин.

Анджък! Пусто дръво неокастрено....
Все същият си е бил, само че в ранните години на брака е полагал усилия, старал се е, а сега вече се е пуснал по течението и му дреме на пуловера. Не намира за нужно повече да се представя като принца.

Обича да си похапва сладко, не е чудо невиждано. Моят дядо, бог да го прости, почина на 95 години с глюкоза 5,5. Можеше спокойно да изяде едно бурканче сладко на едри лъжици наведнъж и да пита за още. Хората са различни.

# 251
Пасивна агресия и нарцисизъм. Всички да се съобразяват с него, а той с никой.И няма да отиде на психолог, защото той не вижда проблем. Другите имат проблем с него.
Никога нищо няма да промени, само ще се задълбочава с напредването на възрастта. Което полека-лека ще доведе до сериозни здравословни проблеми за авторката.

# 252
  • София
Описаното поведение е толкова дълбоко неприемливо, че и аз клоня към някакво заболяване. Особено, ако приемем, че до преди 3-4 години този човек се е държал в рамките на нормалното поведение. Тук ключовото е - говорим за истинска промяна в поведението или за капката, преляла чашата на авторката и отключила непоносимостта към съпруга.

# 253
  • София
Не казвам, че при съпруга на авторката е така, просто имам познати психиатри и от тях знам, че обикновено жените забелязват проблема, но не успяват да заведат съпрузите си на лекар, а ходят сами, опитват се да вземат рецепти, да търсят някакво решение, но е трудно.
Защото жените мрънкат и "намилат", но без радикални мерки в повечето случаи.
От гледна точка на  25-годишен брак и житейски обрати, може би понякога съм прекалено остра, не е речено всички да го докарат до моето положение.

# 254
Потресох се. Всички изброени неща от теб ме влудяват. Не бих могла да издържа с този човек и един час под един покрив. Не те знам как издържаш...ГОДИНИ!
Да коментирам всяко нещо поотделно е безсмислено.
Причината според мен се крие в омраза към теб. Никаква болест не е.

Общи условия

Активация на акаунт