Аз ли съм станала прекалено дребнава или имам основание?

• 77 044
  • 934
  •   1
Отговори
# 705
Cuckoo, в интерес на истината същият съвет е получавала майка ми от свекърва си-  "Не го гласи толкова, ще го вземе някоя"
Скрит текст:
Това е модел на поведение, който следвам от майка си. Тя така обличаше баща ми и е факт, че изглеждаше супер, докато беше с нея. После го подхвана една леля и веднага тръгна като битник. С какъвто се събереш-такъв ставаш.
Но за да следваш такъв модел, първо трябва да не си ревнив, второ-трябва да имаш самочувствие, трето-трябва да ти пука как изглеждаш ти, а също и човекът до теб. Ако не отговаряш на тези условия, не става.

Обикновено така става...но не защото мъжа е изтупан.
А защото докато жена му се изживява като негова майка и го гласи и тъкми, той наистина почва да я възприема като Мама.И после, "навън" почва да си търси "другарче" за секс.

# 706
Ролята на майката не се изчерпва с календарчето, не виждам причина да не възпитава сина си адекватно.

Ами все според капацитета си и всяка майка според своя капацитет възпитава и отглежда..
Жена идиотка ще отгледа син идиот.
Защото..Хайде да бъдем честни,(имаме база този форум и темите в него)
Колко жени осъзнават,че бащата е кофти пример за детето,но въпреки това,продължават да съжителстват и отглеждат децата си в такава среда?

# 707
  • София
Ролята на майката не се изчерпва с календарчето, не виждам причина да не възпитава сина си адекватно.
Ами все според капацитета си и всяка майка според своя капацитет възпитава и отглежда..
Жена идиотка ще отгледа син идиот.
Така е, всъщност отговарях на предния коментар за ролята на майката извън календарчето и кифлеенето. Ще коригирам.

# 708
Кофти пример!? Grinning Посочете ми един/една, дето не дава кофти примери с някоя своя негативна черта... Дай да зачертнем всички! Един/една по един/една!

# 709
  • София
Купих два буркана. Един само за него и един за децата.

В хладилника каквото има също не се съобразява особено.
ако е изял салама за сандвичи например им мажа филии с масло и сладко, мед или шарена сол.

Евала. Сама го дундуркаш и поставяш него над децата си, вместо да му скръцнеш със зъби.

# 710
Обърнете ролите на двамата и публикувайте темата в мъжки форум. Само така реално ще светне думата "тормоз". Там дали ще го съветват да я гали с перце и да се дупи, или ще го съветват да ѝ шибне един Wink

# 711

Евала. Сама го дундуркаш и поставяш него над децата си, вместо да му скръцнеш със зъби.

Е, нали уж това правя, но няма ефект. Говорене, скърцане със зъби, каране. Само наистина дето не съм поставила катинар. Нищо не помага. Напада ме. Казва ми, че се държа ужасно с него, че му броя залците и т.н. А колко пъти като изчезне нещо и го питам къде е и лъже че не е той. Убедена съм, че не е никое от децата, както и че е съм аз. Много пъти след сериозен натиск от моя страна си е признавал, че е той и че не иска да ми каже, защото ще му мрънкам.

# 712
  • София
Сменяй тактиката: спри да мърмориш/крещиш/опяваш. Тъй като поведението му с тоалетната и храната е доста пуберско, дръж се с него като с пубер - не му влизаш в скандален тон, караш го да си разпише на лист права и отговорности (примерно миене на тоалетни) и наказания за престъпване на задълженията/отговорностите. С моя 15 годишен тийн това действа.

# 713
  • София
Нищо не помага. Напада ме. Казва ми, че се държа ужасно с него, че му броя залците и т.н.
Ами съгласявай се с него. Кажи: "да, щом си безотговорен и нямаш спирачки, а не купуваш - ще ти ги броя."
Или го караш ТОЙ да купи нещо в по-голямо количество, делиш на 2 и му оставяш половината, ако ще да си го изяде наведнъж.
Малко майтап: Канех се да правя някаква торта с 3 шоколада. За да не ги подкарат - ги скрих, ама така ги скрих, че 1 час ги търсих, когато ми потрябваха. За радост на ММ  Mr. Green

# 714
  • София
Ами не му мрънкай, просто купувай само за децата и теб- текущо. Нищо да няма вкъщи. Повече време изисква за органозация, но това е решението.
Нервирам се само, като те чета, сериозно.

Като ти каже, че му броиш залците, не му се обяснявай, а му кажи, че той пък краде залъка на децата си. И че е крадец. Нападни го и ти. И че щом борбата за залъка се нарича "ужасно отношение", то той има ужасно отношение към децата си.

А като се принуди да си вземе сам нещо, му го изяжте. Или манджата с подправките- изяжте му я, преди да е хапнал 2-3 пъти и може да се светне.

Егоистите не се усещат с мрънканици, а само със същия егоистичен шамар. Дори тогава рядко проработва, ама поне няма да те прави на маймуна.

# 715
Обърнете ролите на двамата и публикувайте темата в мъжки форум. Само така реално ще светне думата "тормоз". Там дали ще го съветват да я гали с перце и да се дупи, или ще го съветват да ѝ шибне един Wink

Именно. За това и пуснах темата и ми бяха интересни мъжките мнения. Исках да видя дали и другите мислят като мен, а аз мисля точно като потребителят Онзи или грешката е при мен. Пак истината е по средата. Някои го приеха, че е обидно да му правя забележка, други смятат, че не е редно да пипа като е за децата. Особено след като е предупреден. Или поне да иде и наистина да каже. Тати, сега ще ти изям шоколада, утре ще ти купя. От всичко стигам до извода, че повечето мъже просто не развиват този майчински инстинкт, както майките. Те си остават самосиндикални и си карат по старо му, както е било преди да се появи бебето. Т.е. аз и само аз съм най-важният и после всички останали. Докато жените (в по-голям процент от случаите), поставят детето пред тях

# 716
Ами не му мрънкай, просто купувай само за децата и теб- текущо. Нищо да няма вкъщи. Повече време изисква за органозация, но това е решението.
Като ти каже, че му броиш залците, не му се обяснявай, а му кажи, че той пък краде залъка на децата си. И че е крадец. Нападни го и ти. И че щом борбата за залъка се нарича "ужасно отношение", то той има ужасно отношение към децата си.

Нападала съм го. Била съм доста крайна в изказванията си. Защото аз самата не мога да си обясня как е възможно такова отношение. Когато му се занимава и той се кара с мен. Когато не му се занимава ми казва. Добрее стига си мрънкала, утре ще купя. Само и само да млъкна и естествено не купува. Когато му натъртя, че не е купил, ми казва че съм скръндза, че ми се свиди и т.н. И се въртя в един омагьосан кръг.

Не мога да пазарувам всеки ден. Никакъв шанс. Пазарувам един път седмично, максимум два пъти. Наистина нямам физическата възможност да ходя всеки ден или през ден в магазина.

# 717
  • София
От всичко стигам до извода, че повечето мъже просто не развиват този майчински инстинкт, както майките. Те си остават самосиндикални и си карат по старому, както е било преди да се появи бебето. Т.е. аз и само аз съм най-важният и после всички останали. Докато жените (в по-голям процент от случаите), поставят детето пред тях
Моят баща и по-големият ми брат винаги са питали първо дали има за мен.
А свекърва ми с насмешка обясняваше как забравили ММ и изяли нещо вкусно и как така той се сърдел.
Понеже за неговата мама не може да се говори лошо, ММ веднъж опита да ми каже, че са ме научили лошо да оставям за децата, ако нещо не достига...и май съжали

# 718

Именно. За това и пуснах темата и ми бяха интересни мъжките мнения. Исках да видя дали и другите мислят като мен, а аз мисля точно като потребителят Онзи или грешката е при мен. Пак истината е по средата. Някои го приеха, че е обидно да му правя забележка, други смятат, че не е редно да пипа като е за децата. Особено след като е предупреден. Или поне да иде и наистина да каже. Тати, сега ще ти изям шоколада, утре ще ти купя. От всичко стигам до извода, че повечето мъже просто не развиват този майчински инстинкт, както майките. Те си остават самосиндикални и си карат по старо му, както е било преди да се появи бебето. Т.е. аз и само аз съм най-важният и после всички останали. Докато жените (в по-голям процент от случаите), поставят детето пред тях

Отдавна съм стигнала до този извод....

# 719
  • София
Тогава му изяждайте неговите неща. Или ги хвърляй и кажи, че си ги изяла, все едно.

Общи условия

Активация на акаунт