Частни училища - информативна тема 20

• 73 935
  • 747
  •   1
Отговори
# 345

Защото досега съм намирал достатъчно добри училища за децата си. А и след 4 години проблема вече няма да е мой.
.

И нали беше успял да подбереш добри училища за децата, пък сега се оказва, че не си доволен от СМГ, в което колко години сте били?

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 20:05 от Анонимен

# 346
Ежко, хайде да си спомни как плюеш и до момента по СМГ. Доколкото помня си му бил клиент.
Не плюя по СМГ. Елементарно съм недоволен от там. Не очаквах чудеса от самото начало, но и не очаквах помията от миналото лято.
Недоволството ми не включва по никакъв начин класната/учителката по математика. От нея не можем да бъдем по-доволни. Но една птичка пролет не прави.

Не се отмятай. Плюеше училището и нивото на учениците.
Нивото на учениците е логичен резултат от нивото на училището, което е логичен резултат от вредните действия на МОН и РУО и състоянието на обществото. Нивото по предмети различни от математиката е катастрофално. Донякъде картинката се просветлява от вродената интелигентност на подбраните деца и масовите частни уроци по БЕЛ и чужд език. Но само донякъде. Единичните успехи по информатика, физика и химия са резултат на усилията и талантите на единични деца. Това видях за три години. Видях и доста други неща несвързани пряко с преподаването, но влияещи му достатъчно зле.
Да критикуваш не значи да плюеш, Блис.

# 347
Ежко, ти плюеш, не критикуваш. Обидните квалификациите ти за нивото и неспособностите учениците от СМГ да напишат мотивационно писмо и мейл беше истински забавен за страничен наблюдател. Очевидно съдейки само по нивото на собствените ти деца, което абсолютно не може да бъде представителна извадка на всички СМГ-ейци. До толкова си се вманиачил в оправдаване на личния си избор да се преместите в АК, че си способен на черното да кажеш бяло. СМГ е изключително училище, въпреки скандалите и въпреки заобикалящата ги среда. И по нищо не отстъпва на АК. Просто е друг тип на образование. Но не всеки е за това училище. И вашето семейство го доказва. Ежегодно випусниците на СМГ доказват, че не са с никак по зле образовани от тези в АК. Напротив! А ти си плюй. Едва ли на някой му пука за това.

Единичните успехи на АК по всички споменати предмети за СМГ как ще го коментираш?  Wink СМГ все пак имат масовост в математиката защото са профилирани, но и другите точни науки не са за изхвърляне. Ако си търсил високо ниво на хуманитарните предмети - има НГДЕК и езиковите. Такава е схемата на образованието в БГ от вече не знам колко десетилетия. Не е като да не си го знаел когато сте кандидатствали в СМГ.

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 20:07 от Анонимен

# 348
  • София
Моля ви, темата е за информация за частните училища. Направете си тема, в която да спорите за проблемите на СМГ и ДУ и престанете да спамите. Наистина стана изключително досадно и напълно безполезно да се следи темата заради желанието на отделни потребители да докажат на всяка цена, че са прави и само тяхното мнение е меродавно.
Peace

# 349
Дона, всъщност говоря за АК и изборът между частно училище и държавно.

Onna, в днешния Капитал има приложение за образованието. Вътре има много подробна информация за всички частни училища, вкл. гимназии, и всички частни градини. С инфо за такса и занимания.

Последна редакция: сб, 28 апр 2018, 13:40 от Анонимен

# 350
  • София
Аз разбрах, но спорът стана изключително досаден. А и темата за избор между ЧУ и ДУ не е тази. Аз съм направила своя избор и следя темата с информативна цел, каквото е и нейното предназначение. Споровете ми идват в повече и мисля, че точно в тази тема вече са напълно излишни.

# 351
Здравейте,може ли някой с деца които учат в училището Образователни технологии да ми даде съвет за начален учител и изобщо да пише за впечатления за училището.Добри ли са учителите от 1 ви до 4ти клас ?И един ли си поема  децата от 1 ви до 4 ти клас ,както е в държавните училища?
Наши познати са доволни от това училище но то май преподавателя си е важен.Дали всички начални са добри?Има ли текучество на учители ?Всичко което пишете ще е от полза.

# 352
Някой запознат може ли да каже как върви строежа на новата сграда на "Томас Едисън"? Ще я пуснат ли за следващата учебна година. Чувам, че има нови приети деца за 3 клас, а миналата година нямаха свободни места за този випуск. Което или означава, че има напускащи деца, или че увеличават класовете заради новата сграда. Или и двете.

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 11:16 от Анонимен

# 353
  • Sofiq
Bliss, взеха нов парцел до тях , докато построят новата сграда. Новият парцел ще побере няколко класа и салон по физическо и ново футболно игрище.
Затова си позволяват леко да се разширят.

# 354
  • София
А къде строят нова сграда?

# 355
  • в страната на чудесата
Още не строят. Мисля, че в следващите година или две ще са на същия адрес

# 356
Благодаря! А какво значи да вземат парцел? Ще строят на него сграда или там има къща, която ще пригодят?
Миналата година когато говорих с директорката, очакваше за следващата година да имат някаква готовност, но явно не са се развили нещата както трябва. Виждам на сайта, че май не е имало прием, но пък едни познати твърдят, че са приети.

Онна, имаха отстъпено право на строеж някъде в Лагера, но имаше сериозни брожения от населението. Доколкото помня срокът за започване на строеж беше 2 или 3 години, а от тогава минаха горе долу толкова. Сега не знам дали за същия парцел става въпрос или за друг.

# 357
  • София
Помня, че имаха даден от общината парцел в Лагера, но имаше голямо недоволство на живущите в квартала и бях останала с впечатлението, че Общината си е взела обратно парцела и щяха да търсят други варианти сякаш. Затова сега като заговорихте за строеж, помислих, че вече са стартирали такъв някъде

# 358
  • София
По моя информация планират да строят в Горна баня, а до тогава се разширяват в съседната на училището сграда.

# 359
Две хубави новини от частни училища Ерих Кестнер, съобщени на уебсайта им:
- гимназия - успех на „Международни младежки дебати“ - 2 деца от ЕК и 2 от 91НЕГ за национален финал през май.
- начално училище - четири деца, класирани на националния кръг на Лингвистичното Кенгуру.

Общи условия

Активация на акаунт