Нашите кухни - 73

• 92 202
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Не е пукнато, това е от самата краска на пдч-то. Благодаря ви за идеите! Ще говоря с него и се надявам да оправи всичко Simple Smile

# 181
Той ми остави повече място отгоре за сушилнята..
Скрит текст:
Има свързващ кит.
Скрит текст:
https://www.emag.bg/plyzgasht-se-raft-za-peralnja-i-sushilnja-bo … 400/pd/E14MKBBBM/
Предимства при добре нивелирана пералня:
-тежестта на сушилнята е в/у стабилна основа
-допълнително се стабилизира пералнята
Този рафт от 18мм е неподходящ за това предназначение.
Преместете го над сушилнята.
Вентилационната решетка е необходима, заради конденза.
(вратичката ще се посуче)

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 11:02 от Анонимен

# 182
Според мен е най-добре изобщо да няма рафт между пералня и сушилня, да се монтират, с тези специалните плотове, една върху друга и наистина да се остави вентилационна решетка, всичко ще мухляса вътре.

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 11:33 от Pure_nature

# 183
Да, и аз щях да попитам защо сушилнята не е върху пералнята, а върху плоскост? Тежки май са тези уреди, за да стоят върху плоскост. Решетка вентилационна сложете задължително, защото инъче шкафът ще мухляса.
Защо страниците на корпуса опират в пода? Ако се случи да протече пералнята ще се скапе ПДЧ-то.
Аз дори по мненията в темата сметих первазите с алуминиеви. Не искам да се мокрят ПДЧ-тата при миене на пода (при мен е гранитогрес).

# 184

Скрит текст:
Момичета, имам нужда от съвет. Ето първоначалният проект на кухнята ми. Малка е и голямата дилема е къде да е микровълновата. Не, че има много варианти...
1 стояща микровълнова някъде по плота, най-вероятно върху миялната до вратата
2 в колона върху миялната до вратата
3 в колона до хладилника
4 вградена в някой от горните шкафове, така че дъното да дойде на едно ниво с тях

Проблемът е, че никой от вариантите не ми допада достатъчно, че да се спра на него Sad
Имайки предвид, че големият ми син ползва микровълновата от доста малък, бих искала да бъде на по-ниско, за да може и малкият, живот и здраве, да се обслужва сам от малък.
Колоните ще отнемат много място от плота, но пък ще увеличат обема на шкафовете. Колона до вратата ще затвори визуално целия проект, погледнат отпред, което ми харесва, но като се влиза от вратата ще е сякаш влизаш в тунел... Колона до хладилника ще остави много малко място за готвене при котлоните. Иии, май оставам на вариант стояща микровълнова, което също не ми е по вкуса.

Може ли вашите мнения? Simple Smile Благодаря!
Дали няма да е добре ако се закачи под шкафа (до хладилника). Имам предвид да не стъпва на плота. Има едни конзоли за тази цел.

Моята е точно по този начин закачена за горен шкаф.
Не бих се лишила от чекмеджета в никакъв случай, а аз има тройно повече от твоите по-проект, всъщност всичко отдолу под плота ми е чекмеджета. Simple Smile
Не бих я цопнала и върху плота - ще стои като израстък.
За детето не се притеснявай - те са изобретателни - моят си придърпва стола и сам си пука пуканките на микровълновата, никакъв проблем.. Grinning

# 185
  • София
И аз съм пред същата дилема.Един познат ме посъветва всичко да е с ламинат..като бокса да се завърши..да се сложи лайсна и пак да започне нареждането в хола.Целта е да може да се подмени ламината само в бокса при евентуални поражения.Мисля че това е добра идея..вие на какво мнение сте?

С каква цел всичко да е ламинат? Какво е лошото където има повече употребата на вода да е гранитогрес ,а холовата част с ламинат .Освен ,ако е с подово отопление да е изцяло  с гранитогрес. За мен е по удачно да има зона за отделяне на кухнята с хола.Даже мислим да има извита лайсна, за да е като тавана, че го правим окачен заоблен.

Ново строителство, малък апартамент с 1 спалня, хола и кухнята са обединени в едно и те не са големи, много ме дразнят различни настилки в малки пространства , стои накъсано, на парчета,  както и самите лайсни за преходите, още повече го подчертават. Целта ми е и да изглежда по-широко. Затова мисля за една настилка . В партамента има прекарано централно парно, тръбите естествено са в пода.....как би се отразило на ламината след време. ?

# 186
  • ...
И аз мисля да слагам ламинат на всякъде. Хола и кухнята са в едно помещение. Има ламинати, които ги дават подходящи за офис сгради пък и се сменяли доста по лесно от плочките. Дано да не се ядосвам след време Simple Smile

# 187
  • In transit
Аз също съм решила да е една настилката, но не мога да реша гранитогрес или ламинат. И двете ми се струват еднакво студени на допир.

# 188
  • София
Аз също съм решила да е една настилката, но не мога да реша гранитогрес или ламинат. И двете ми се струват еднакво студени на допир.
Наши приятели си направиха целия апартамент в корк (подове, стени) и е много топло и приятно на допир. Само дето на мен не ми харесаха тези, които видях (не съм търсила обстойно), както и техния - стои на характерната текстура на корка, като размазана тапа. Техния е в цвят, като оцветяването е в по-хлътналите участъци, а по-изпъкналите са си в цвят...еми корк.
Та моята класация по топлина на настилките май е корк/паркет/ламинат/плочка

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 17:02 от мандаринка

# 189
  • В полите на Витоша :)
Ние сме на първи етаж над гаражи, сложихме трислоен дъбов паркет и съвсем спокойно си ходя боса, приятно ми е на краката, не е студено. Под паркета сложихме 5 см. фибран, замазка, осб и подложката за паркета.

# 190
  • София
А това някой слагал ли е ? Корков паркет ....има слой корк, отгоре се изглежда като паркет .
https://parketensviat.com/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%B2-% … -egger-cork-plus/

# 191
  • Раковски
Подкрепям за цокъла, че е най-добре с шнапер. Пускам едно предложение за сушилня над пералня. Пластмасата между трябва да е за определени модели за да си пасне всяка извивка и дупка.

# 192
Аз бях с корк от този, който се поставя с лепене. Много бях доволна! Освен, че е топъл, издържа и на намокряне!

# 193
  • ...
Thinking коркът не задържа ли миризма? ... поне така съм чувала

# 194
  • София
Thinking коркът не задържа ли миризма? ... поне така съм чувала
не задържа миризма

Общи условия

Активация на акаунт