Нашите кухни - 73

• 92 197
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Настоявай това да се оправи. А ако трябва да се извади после пералнята за нещо как ще я вдигате?
Еми ще развива цокъла, той човекът го е измислил Cold Sweat Те трябва и да я намъкнат преди да сложи цокъла, само да не забравят и да я вържат към вода канал и ток преди това...

# 136
Ами то е един шкаф, разделен на две. Няма крачета. Както вашият е от лявата страна, при мен и от двете страни е така. Плоскостите са до долу. На тях стои и на този борд...
Челният панел може да се направи лесно разглобяем, със щракване.
Необходимо е да се намерят подходящите планко - щипки.
Нещо на този принцип:
Скрит текст:
http://neoform.bg/bg/product-view/51/1231.html
Допълвам се, като най-елементарен монтаж да се използва мебелен магнит:
Скрит текст:
Евентуално шнапер:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 14:26 от Анонимен

# 137
  • София
Много красиво гръбчето с мраморни плочки! Очаквам с нетърпение крайния резултат.
Вчера сложиха ламината, утре е монтажа. Да ви се оплача ужасно много ме дразни прехода между гранитогрес и ламината на пода.Ужасно ми биде очите, но стискам зъби и нищо не казвам, защото дружно с мм решихме да го оставим,беше сложен, когато взехме жилището,  само гърба на кухнята със същият гранитогрес свалихме, но ако сега трябваше да решавам щях да го изрична без остатък... и да си сложа хубавият ламинат  от край до край.!
    [/list]

Какъв ламинат слагате, може ли повече инфо? И аз съм в чуденка на общ хол с кухня, дали да слагам гранитогреса от коридора да продължи в кухнята, а после хола......трябва май да реша или всичко гранитогрес или всичко ламинат.....

# 138
    И аз съм пред същата дилема.Един познат ме посъветва всичко да е с ламинат..като бокса да се завърши..да се сложи лайсна и пак да започне нареждането в хола.Целта е да може да се подмени ламината само в бокса при евентуални поражения.Мисля че това е добра идея..вие на какво мнение сте?

# 139
    бих си спестила лайсната.

# 140

Какъв ламинат слагате, може ли повече инфо? И аз съм в чуденка на общ хол с кухня, дали да слагам гранитогреса от коридора да продължи в кухнята, а после хола......трябва май да реша или всичко гранитогрес или всичко ламинат.....

# 141
    • София
    И аз съм пред същата дилема.Един познат ме посъветва всичко да е с ламинат..като бокса да се завърши..да се сложи лайсна и пак да започне нареждането в хола.Целта е да може да се подмени ламината само в бокса при евентуални поражения.Мисля че това е добра идея..вие на какво мнение сте?

С каква цел всичко да е ламинат? Какво е лошото където има повече употребата на вода да е гранитогрес ,а холовата част с ламинат .Освен ,ако е с подово отопление да е изцяло  с гранитогрес. За мен е по удачно да има зона за отделяне на кухнята с хола.Даже мислим да има извита лайсна, за да е като тавана, че го правим окачен заоблен.

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 13:06 от restart007

# 142
    Разбира се че е по–добре да са различни настилките.При мен мотива е финансов...ламината ще го монтира мой колега и ще мина само с почерпка.Затова мисля за възможно най–икономични варианти за освежаване...дори мислех за боядисам стария балатум който е здрав но избелял..но във Преправалника ми отговориха че не може да се боядисва балатум.

# 143
    • София
    При наличието на ламинати с достатъчна дебелина и здравина не бих си сложила гранитогрес на пода. В ерата на кофти-ламинатите е било необходимост, сега такава няма. Въпрос на лично желание е. На мен не ми харесва усещането да стъпиш върху студената плочка, паркета ми е много по-приятен като усещане. Но аз обичам да ходя боса, а и нямам подово. Отделно връзката между двете настилки не ми харесва - каквото и да се направи - с/без лайсна, има две настилки и това си е. Ние слагаме ламинат навсякъде, но не помня каква дебелина и какъв клас купихме...

# 144
    Слагайте нещо, което после лесно се маха, това е съвет от личен опит.

# 145
    Може ли да се сложи вместо гръб обикновено ПДЧ 18 мм, цвят като на долния ред на кухнята?

# 146
    Тук и в някои от другите теми доста често сме коментирали, че гранитогрес с дървесен декор и ламинат/паркет едно до друго не е добра идея. Когато преходът е малък, под врата примерно, бива,  обаче при кухненски бокс/кът и хол нещата стоят различно - там става въпрос за метри. В случая лайсната наистина по-скоро би била плюс, защото ще обособи визуално зоните, само не слагайте от тези паркетените цветове, че тогава ще стане съвсем мазало. Защото дори там не могат на 100 % да уцелят цветовете да са едни и същи. Тъничка алуминиева би била най-добре според мен.

Ние точно заради въпросния преход се отказахме в кухненската част да са плочки, а в хола ламинат, макар че първоначално аз бях избрала друг гранитогрес, не такъв дървесен и тогава преходът плочки/паркет някак стои по-естествено и красиво. После обаче харесахме този вид и беше единодушно решено, че го слагаме в цялото помещение и всичко просто си заспа прекрасно.

И аз да попитам нещичко - тази година започваме освежителен ремонт на друго наше жилище, там имаме страхотна кухня от масив в естествен цвят, която мисля, като й дойде реда, да боядисам в някакъв нюанс на бялото (съобразно плочките, които на този етап няма да сменяме). Каква боя бихте препоръчали за тази цел, някой тук има ли опит да сподели или направо да питам в "да преправим старите мебели"? Simple Smile

# 147
    Щом е масивна кухнята ще е жалко да я боядисвате...по–добре с бяло масло за дърво.Ще стане чудна!

# 148
    Да, масив е, 100 %, но цветът на дървото е един такъв жълтеникъв, което не ми допада.

Я споделете повече за това масло, моля - как се казва и ако може някаква снимка (може и от нета, не държа да е лична) да видя ефекта, който се постига с него. Благодаря предварително! Hug

# 149
    Ако я боядисваш бяла купуваш бял грунд на водна основа и акрилна боя на водна основа. Преди боята се почиства с обезмаслител и е добре да се надере лака с шкурка. Първо едра, после фина. За целта ползвам мишката на Блек енд Декер.
    Сега ще сложа и снимки да видиш моята как стана Grinning

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 22:08 от drago_2008

Общи условия

Активация на акаунт