Всякакви въпроси относно съдомиялните - 21

• 86 118
  • 724
  •   1
Отговори
# 330
Forest rain,
Може би перка?
Скрит текст:
Май намерих виновника.
Скрит текст:
Да, от там е проблема.
Сега ще търся долна перка.
Заповядай:
http://servicebg.net/shop/index.php?id_product=1490&controller=product
Ето при съфорумката след сменени уплътнения имаше теч, като проблема бе от перката (пост# 542) :
http://www.bg-mamma.com/?topic=958946.540

# 331
Благодаря за отговора. Уж огледахме перките, но не се вижда проблем. Мислим си, че тече някъде отзад, защото, ако беше отпред, би трябвало да се събира вода в участъка, който е под вратата, а там е сухо. Май ще викаме майстор. Иначе почистихме и уплътненията вчера, но днес пак същата работа.

# 332
При мен имаше подобен теч. Взеха я в сервиз и след разглобяването се оказа, че е спукан, макар и съвсем незабележимо един пластмасов вадосъдържател. При огледа на място не можеха да намерят проблем. Смениха частта и вече пета година няма проблем. Но си трябва читав майстор. Първият, който дойде, каза че ползвам прекалено много препарати, взе таксата за посещение и си тръгна без да реши проблема. (Ползвам таблетки).

# 333
  • На брега на реката
Виждам, че Пав е сложила моя снимка и верно беше от перката, залудо сменихме уплътнения, а на приятелка се оказа спукан охлюв и от там течеше.

# 334
При огледа на място не можеха да намерят проблем.
Поне страничните капаци не ги ли свалиха, на място?
Бих казала, че може да се види произхода на теч.
А при мен абсолютно смешен случай.
Забелязвам по фуга на плочките мокро. Тази фуга е точно до стената, където е съдомиялната.
Издърпвам я. Под нея леко влажно.
Започвам да проверявам кранове, връзки. Разглобявам машината. Няма и няма теч.
Какво се оказа - котката ми, която е на достолепна възраст и с хигиенни навици е пишкала в ъгъла.  ooooh!
Не миришеше.
Репеленти и наблюдение на котката ми, не на съдомиялната!  Mr. Green
Допълвам относно мой пост за топлообменник.
Разпознава се по знак, който е щампован от вътрешната страна на вратата:

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 11:58 от Анонимен

# 335
Благодаря за отговорите. Днес извиках майстор. Той видя някаква разхлабена част, каза, че вероятно от това тече и я затегна. Сега обаче пак протече и след няколко часа човекът ще дойде отново. Като я издърпахме видяхме, че всъщност някъде от предната част е течът, понеже назад беше сухо.

# 336
Пав, разглобиха я в къщи, но не можаха да открият точно проблема. Наистина пукнатината беше като косъм и явно започваше да тече след като загрее съдомиялната и се разшири тази пукнатина. За мен беше важно да се реши проблема.
Много е несериозно да ти каже техник, ами много препарат слагаш и заради това. Да каже, че не може да се справи.

# 337
Привет, от по-малко от година имам Midea WQP6-3602E и ми прави впечатление, че ако ползвам течен препарат, той изтича още при плакненето и основното миене остава само с вода. Капачето или уплътнението не са ок, някой има ли представа как мога да се справя с този проблем в домашни условия или трябва да се свържа със сервиз?

# 338
Извинявам се за спама, но искам да питам PAV1, Павче, преди време ми беше препоръчала използването на предпазител за защита от токов удар, но ме интересува на кои електроуреди следва да се постави? Питам, защото поради някакви непонятни за мен причини, всяка вечер ни спират тока за кратко. Мисля, че това ще е полезно и за останалите.
Някои електроуреди са вързани директно в инсталацията и там отпада този въпрос.

# 339
но ме интересува на кои електроуреди следва да се постави?
- WP230 W
За защита от опасно ниско и опасно високо напрежение на климатици, хладилници, фризери, перални машини и друга бяла техника.
https://www.sono.bg/index.php?id=73&category=31
- WP230 TV
За цялостна защита на телевизори, сателитни приемници, приемници за цифрова ТВ, модеми, компютри с ТВ тунер и други устройства, свързани към аналогова или цифрова кабелна ТВ, сателитна ТВ или локална антена.
https://www.sono.bg/index.php?id=71&category=31
Има ги в Технополис.
Цитат
Максималната консумирана мощност през модула не трябва да превишава 3 500W ! При непрекъснато натоварване
препоръчваме максимална консумирана мощност до 2 750W !
https://www.sono.bg//manuals/73_W.pdf

# 340
Много благодаря за изчерпателния отговор! То излиза, че на всичко трябва да сложа Simple Smile

# 341
На един модул могат да се комбинират няколко уреда.
Модул, разклонител.
(напр. хладилник и пералня, хладилник и съдомиялна, пералня и сушилня с термопомпа)
Категорично ги препоръчвам, понеже са "активни".
Прекъсват веригата и я възстановяват, когато е в норма.
Гаранция не се покрива на никой уред при токов уред.

# 342
Ще взема, много благодаря. Много е странно това спиране на тока посред нощ и то почти всяка вечер Thinking

# 343
Изключително полезно, благодаря, Пав. Ако знаех преди, щях да си спестя извънредното купуване на пералня. Електрониката ѝ замина в следствие на токов удар.
На първо време ще взема за пералнята и съдомиялната, на един разклонител са. После ще мисля за хладилника. Макар, че е на такава възраст, че "извънредната покупка" би ми дошла добре. Blush

# 344
за пералнята и съдомиялната, на един разклонител са.
Обаче не трябва да се пускат едновременно, понеже надвишават 2750W.
Пералнята и съдомиялната при подгрев на водата имат 2X 2100W= 4200W
Комбинацията на уредите, които съм дала като пример отговарят на това изискване,
да функционират в един и същи момент.

Общи условия

Активация на акаунт