iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 97

• 80 437
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Денис, отново благодаря bouquet

# 661
Здравейте,
искам да поръчам Кордицепс, като до сега ме снабдяваха от Tiens /Cordyceps sinensis 500mg/, но доста скъпо идва и затова търся по-евтин вариант. Поръчвате ли някой от Iherb?

# 662
Denis, ще те помоля отново за малко разяснения на тема колагени, тъй като съвсем се замотах в темата. Преди време ми беше отговорила за едно друго сходно питане за според мен 2 класа колагени, едните с около 500 мг./доза, другите с около 5000-600 мг/доза., за което отново благодаря.

Тогава ми беше казала, че е основно решение на различните производители за разфасовките, но лично според мен си мисля, че все пак това са различни класове колагени, вероятно едните сумарно type I, II и III, а по-малките дози от 500 мг. евентуално само някои от тях.

Както и да е - сега попаднах пък на някаква трета разновидност колаген UC-II

примерно в този продукт:
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-UC-II-60-Veggie-Caps/16572

В почти всички марки който предлагат тази разновидност, колагена го дават в количество около 10 mg./доза, което е около 50 пъти по-малко от обичайните таблетни форми на Type II колаген и 500 пъти под обичайните дози при праховите форми.

Ще имаш ли възможност да кажеш с няколко думи що за чудо е този колаген UC-II, при толкова ниски количества в доза.

Благодаря предварително!

Код за iHerb:  LAG1159

Последна редакция: пт, 06 апр 2018, 17:05 от FeelGood23

# 663
Понеже не ми е удобно да питам пак Денис ( достатъчно я тормозя на лични) и се надявам някой друг да ми каже какво да пия за високо кръвно- по наследство е- щитовидната и бъбреците са добре, холестеролът също, баща ми, сестра ми и други роднини са с високо, въпреки че нямат наднормени кг.- при ядосване и стрес вдигам, до 145 на 100, но забелязвам, че редовно пулсът ми е около 90 ( джипито само и само да не ми даде направление ми каза, че до 100 бил нормален пулс, то и да колабирам в кабинета и- ще каже- "я по позитивно гледай и ела след половин година за направление, евентуално.... " )и долната граница на кръвното обикновено ми е висока , на фона на нормална горна граница.Чесновите  добавки , магнезий и маточина или пък инозитол дали ще успокоят нещата? Благодаря ви
Свалих си пулса и кръвното. Преди пулса ми редовно беше над 100, сега е 65. Кръвното ми беше 100 на 150, сега съм го свалил, но не го меря често, долната ми граница е под 90, все още е високо. Пия л-карнитин (през месец правя почивки), чесън, канела, глог, Д3, магнезий, лецитин, омега3, к2 - тези мисля имат някакво отношение към кръвното.

п.п. Ако е от нервите, трябва и за тях да помислиш... Simple Smile Примерно, ашваганда, родиола, жълт кантарион... според нуждите.

Q10 или още по-добре, убиквинол. Взимам от пробните.

ROV5021
Благодаря ти! Може да ти подосаждам малко с още някой друг въпрос на лични- на първо време откакто съм в темата се чудя до колко добавки на ден може да приема човек и за какво трябва да се внимава при смесване- реакции някакви и друго- например витамин Д - не е ли достатъчно да се препичаш при всеки удобен случай? Благодаря

Последна редакция: сб, 07 апр 2018, 05:43 от Nil desperandum!

# 664
  • София
Благодаря ти! Може да ти подосаждам малко с още някой друг въпрос на лични- на първо време откакто съм в темата се чудя до колко добавки на ден може да приема човек и за какво трябва да се внимава при смесване- реакции някакви и друго- например витамин Д - не е ли достатъчно да се препичаш при всеки удобен случай? Благодаря
Няма никакъв проблем и на лични, ако мога да помогна. Аз взимам около 16 добавки и горе-долу толкова взима и майка. Витамин Д3 - приемам м/у 6000 и 7000 IU (според мултивитамините). Това е доза, която аз съм си определил и не мога да давам съвети на друг за такава доза. В момента, доколкото знам, в някои страни препоръчителната дневна доза е 4000 IU. Аз мисля, че слънцето не е достатъчно. Тази статия е интересна - Едногодишен експеримент с витамин D
Четох някъде, че за последните 10 години в САЩ има един случай на предозиране с вит.Д3 от възрастен човек, като човека е взимал няколко месеца 50 000 IU и калций... Не знам дали е вярна тази информация.
Ако не се взимат лекарства за разреждане на кръвта, препоръчват вит.Д3 да се приема с K2 (MK7). Много добра добавка според мен е тази - Now Foods, Mega D-3 & MK-7, 5000 IU / 180 mcg

п.п. Сега попаднах на информация, че м/у 1940 и 1960 на децата в Източна Германия са им давали за 18 месеца след раждането на 6 дози по 600 000 IU... Тоест, за 18 месеца са получавали 3,600,000 IU
Скрит текст:
Цитат
While high Blood Calcium Levels are useful to determine an overdose on vitamin d, it really takes an AMAZINGLY large amount to cause a Vitamin D Overdose. In fact, in East Germany between the 1940's and 1960's, children would ROUTINELY get 6 doses of 600,000 IU's of Vitamin D between birth and 18 months old.

This gave these small children an incredible 3,600,000 IU's of Vitamin D in 18 months. That is Three Million Six Hundred Thousand IU's in 18 months in small children as a ROUTINE hospital procedure for several decades!!

A study called Intermittent High Dose Vitamin D During Infancy questioning this practice's safety noted that, while many of the children developed transient high levels of blood calcium levels, "...all the infants appeared healthy and repeated inquiries... have failed to identify clinical vitamin d toxicity as a result of the prophylactic program...".

Also, it is a common practice for doctors around the world to use a therapy for rickets in infants and children a Vitamin D Therapy called 'Stosstherapy' which gives these children with rickets a one-time Vitamin D Injection of 600,000 IU's.

Again, Vitamin D toxicity and Vitamin D overdose symptoms are Extremely rare- so in the vast majority of cases, if you are taking Vitamin D Supplements, even accidentally taking a full bottle all at once will not cause an Overdose on Vitamin D. However, since a Vitamin D Overdose CAN occur, always stick with recommended dosages and Get your Vitamin D Level Checked in order to get your levels up to the 'optimal' Vitamin D Level as recommended by the latest research on vitamin d toxicity and vitamin d therapy.

Цитат
In one case study, a woman had a level of 476 ng/ml (1,171 nmol/l) after taking a supplement that gave her 186,900 IU of vitamin D3 per day for two months (9).
Препратката води към това изследване - Changing Incidence of Serum 25-Hydroxyvitamin D Values Above 50  … ation-Based Study

ROV5021

Последна редакция: пт, 06 апр 2018, 18:31 от djagi

# 665
  • София
Denis, ще те помоля
Скрит текст:
отново за малко разяснения на тема колагени, тъй като съвсем се замотах в темата. Преди време ми беше отговорила за едно друго сходно питане за според мен 2 класа колагени, едните с около 500 мг./доза, другите с около 5000-600 мг/доза., за което отново благодаря.

Тогава ми беше казала, че е основно решение на различните производители за разфасовките, но лично според мен си мисля, че все пак това са различни класове колагени, вероятно едните сумарно type I, II и III, а по-малките дози от 500 мг. евентуално само някои от тях.

Както и да е - сега попаднах пък на някаква трета разновидност колаген UC-II

примерно в този продукт:
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-UC-II-60-Veggie-Caps/16572

В почти всички марки който предлагат тази разновидност, колагена го дават в количество около 10 mg./доза, което е около 50 пъти по-малко от обичайните таблетни форми на Type II колаген и 500 пъти под обичайните дози при праховите форми.

Ще имаш ли възможност да кажеш с няколко думи що за чудо е този колаген UC-II, при толкова ниски количества в доза.

Благодаря предварително!
UC-II е колаген тип 2, но друга форма. Това е патентован продукт, неденатуриран пилешки колаген тип 2,  извлечен от пилешки гръбначен хрущял, заедно с неактивните съставки. Използва се в ниски дози - 40мг/дн. Влияе на имунната с-ма и от там на различни дегенеративни ставни заболявания - РА, остеоартрит и т.н., като подпомага оздравителните процеси на ставите, тяхната мобилност, гъвкавост, раздвижването / при сутрешната скованост/и т.н.
Простичко казано - ако причината за проблемите в ставите /хрущяла/ е някакво Автоимунно заболяване / която унищожава ставите/ - този продукт е подходящ.

iHerb® код:   YUL919
- за първа поръчка, 5% намаление
- за следващи поръчки - само жест, към мен

# 666
Denis , безценна си Simple Smile, знам че ми препоръча друг инозитол, но този добър ли е, все пак цената му е наполовина на другия?
https://www.iherb.com/pr/Healthy-Origins-Inositol-Powder-8-oz-227-g/4780

FLR252 код за отстъпка

# 667
  • София
Здравейте,
искам да поръчам Кордицепс, като до сега ме снабдяваха от Tiens /Cordyceps sinensis 500mg/, но доста скъпо идва и затова търся по-евтин вариант. Поръчвате ли някой от Iherb?
Ето предложения:
https://www.iherb.com/pr/Fungiology-Cordyceps-Complex-90-Plantcaps/50034
https://www.iherb.com/pr/Fungi-Perfecti-Host-Defense-Mushrooms-C … Veggie-Caps/71186

Denis , безценна си Simple Smile, знам че ми препоръча друг инозитол, но този добър ли е, все пак цената му е наполовина на другия?
https://www.iherb.com/pr/Healthy-Origins-Inositol-Powder-8-oz-227-g/4780
Да, хубав е - скоро разпитвах Healthy Origins за него Peace

------------------------------------
И да вметна, че вит. Д3 от риба на Mason Natural отново е наличен, но само 1000МЕ
https://www.iherb.com/pr/Mason-Natural-Vitamin-D-1000-IU-60-Softgels/80891

Последна редакция: пт, 06 апр 2018, 19:57 от denis.

# 668
  • Добрич
Благодаря, denis.!

# 669
Денис, за кожата на лицето какво е хубаво да се взема? На 42г. и сега съм на диета. Страх ме да не се сбръчкам съвсем Smile
Предварително ти благодаря!

# 670
  • София
Денис, за кожата на лицето какво е хубаво да се взема? На 42г. и сега съм на диета. Страх ме да не се сбръчкам съвсем Smile
Предварително ти благодаря!
Сваляй бавно кг., защото веднъж унищожен колагена от лицето, не може да се възстанови на 100%  и по-бързо ще се появят бръчки. Мазнините се чистят бавно, а бързо се разграждат мускулите, респ. и колагена.
Може да приемаш:
ХК
https://www.iherb.com/pr/Source-Naturals-Injuv-Hyaluronic-Acid-7 … -60-Softgels/1468
или
https://www.iherb.com/pr/Nature-s-Way-Hydraplenish-Hyaluronic-Ac … -60-Capsules/3317
Колаген
https://www.iherb.com/pr/Neocell-Collagen-C-Pomegranate-Liquid-1 … l-oz-473-ml/16087
https://www.iherb.com/pr/Youtheory-Collagen-Powder-Vanilla-10-oz-283-5-g/59089
Омега 3
https://www.iherb.com/pr/Carlson-Labs-Norwegian-The-Very-Finest- … fl-oz-200-ml/2801
Омега 7
https://www.iherb.com/pr/SeaBuckWonders-Omega-7-Complete-Sea-Buc … 60-Softgels/34921
Масло от Пореч
https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Borage-GLA-240-60-Softgels/40616
МВИ
https://www.iherb.com/pr/Nature-s-Way-EFAGold-Evening-Primrose-M … 120-Softgels/1961
Кокосово масло - каквото си избереш, по 2-3 сл/дн. от него дори се отслабва
вит. А, Е, Д, С, В, Биотин, ФК, Цинк, Селен
https://www.iherb.com/pr/Paradise-Herbs-ORAC-Energy-Earth-s-Blen … Veggie-Caps/42405
Магнезий
https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-High-Absorption-Magnesium-120-Tablets/15
Силика
https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-JarroSil-Activated-Sili … -1-oz-30-ml/14682
МСМ
https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-MSM-Powder-16-oz-454-g/240

# 671
Свалих си пулса и кръвното. Преди пулса ми редовно беше над 100, сега е 65. Кръвното ми беше 100 на 150, сега съм го свалил, но не го меря често, долната ми граница е под 90, все още е високо. Пия л-карнитин (през месец правя почивки), чесън, канела, глог, Д3, магнезий, лецитин, омега3, к2 - тези мисля имат някакво отношение към кръвното.
Карнитинът ускорява метаболизма и съответно повишава пулса и кръвното.
Другите нямат отношение към кръвното.
Ако преди сте пушили и сте спрели цигарите, нормално е впоследствие да се нормализират пулса и кръвното.

# 672
  • София
Карнитинът ускорява метаболизма и съответно повишава пулса и кръвното.
Другите нямат отношение към кръвното.
Ако преди сте пушили и сте спрели цигарите, нормално е впоследствие да се нормализират пулса и кръвното.
Според мен, всеки един от тези добавки има отношение към кръвното, а АЛКАР го сваля също. Ето какво излиза, като напиша в гугъл "магнезий кръвно", първия линк се оказа на Life Extension:

Скрит текст:
Цитат
Омега-3 мастни киселини. Ето тук и тук сме писали за многобройните ползи за здравето от EPA и DHA – полиненаситен киселини, които се откриват в студеноводните риби. Проучванията показват, че DHA по-специално е много ефективна за понижаване на кръвното налягане. Ако нямате възможност да консумирате студеноводни риби три пъти седмично, за да получите този полезен ефект, приемът на високи дози рибено масло (омега-3 хранителни добавки) има същия ефект. (6)
Maгнезий. Приемът на високо ниво магнезий доказано понижава кръвното налягане, макар, че ефектът му не е така силен като този, който се наблюдава при прием на калий. Ядки, семена, спанак, листа от цвекло и шоколад са най-богатите на магнезий хранителни източници в Палео диетата. Ефектът на магнезия върху кръвното налягане се повишава , когато се комбинира с повишен прием на калий. Всъщност, повишеният прием на калий и магнезий заедно, като същевременно се намалява умерено приема на натрий, може да понижи кръвното налягане колкото и едно лекарство.

Ето и втори цитат:

Цитат
Кръвно налягане
Няколко изследвания показват и значителен потенциал на L-карнитина при борбата с високо кръвно налягане.

В едно от изследванията комбинацията от 1 г ацетил-L-карнитин и 400 мг алфа-липоева киселина водят до близо 10 единици спад на систолното кръвно налягане при хора над 55 годишна възраст с диагностицирана исхемична болест на сърцето. 8

Подобни резултати се наблюдават и при по-млади хора страдащи от високо кръвно. Наблюдава се и значително подобряване на инсулиновата чувствителност.

Глога взимам заради сърцето, защото предполагам, че в един момент преди два-три месеца, в следствие на стрес, напрежение и т.н., получих микро инфаркт. Чесънът също има отношение към здравето на сърцето, дори самата му формула в добавката се казва така - сърдечно-съдова формула, но има отношение и към високото кръвно.

За канелата се знае, че понижава кръвното. Ползвам я където мога, като подправка. Взех ето тази - Organic Ground Ceylon Cinnamon

За D3 се знае, че има отношение към кръвното, както и към един куп други неща... K2 също, доколкото предпазва кръвоносните съдове от калцификация.

Цитат
CoQ10. Коензим Q10 (CoQ10) е антиоксидант, който играе важна роля за предпазване на сърцето. Нивата на CoQ10 намаляват с възрастта и са по-ниски при пациенти със заболявания, които се характеризират с възпаление и оксидативен стрес, като например високо кръвно налягане, сърдечни заболявания и диабет тип 2. При дози 100–225 mg дневно, CoQ10 понижава систоличното кръвно налягане с 15 mgHg, а диастоличното кръвно налягане с 10 mgHg.(13) CoQ10 е мастноразтворим, което означава, че е най-добре да се приема с храни, които съдържат мазнини. Сега обаче, се предлагат и нови формули, които значително подобряват абсорбцията и водят до по-високи нива на серумен CoQ10 като например Life Extension супер убиквинол.
Чесън. Клинични изпитвания показват, че дългодействащите добавки с чесън имат  значим ефект върху кръвното налягане при лица с високо кръвно налягане, като понижението е средно с 8.4 mmHg (систолично) и 7.3 mmHg (диастолично). (14) Приблизително 10,000 единици алицин (една от активните съставки в чесъна)—количество, което се съдържа в около четири скилидки чесън, са необходими за постигане на желания ефект. Намерете оптимизиран чесън.
Магнезий. Магнезият, приеман под формата на добавки в дози 500–1,000 mg/ден за период от осем седмици, значително понижава кръвното налягане. За оптимална абсорбция и поносимост, препоръчваме Магнезиев L-треонат. По-евтин и също така ефективен вариант е магнезиев цитрат на Life Extension.
Витамин C. Клинични проучвания сочат, че витамин C леко понижава кръвното налягане и подобрява състоянието на артериите. Това важи особено за хора, които преди всичко имат ниски нива на витамин C. Препоръчителната доза е 1,000 mg на ден. Витамин C с дихидрокверцетин се абсорбират много по-добре от обичайните орални препарати.

п.п. Цигарите съм спрял от около 2 години, но по-скоро не съм ги спрял, а минах на електронни. От няколко месеца пропуших отново, не често, но припалвам от време на време.

Цитат
Макар, че конвенционалните лекари обикновено вземат под внимание гореспоменатите рискови фактори, стандартната медицина пропуска два важни фактора, които могат да имат значителна роля за регулиране на кръвното налягане  – витамин  K и витамин D.
Недостатъчен прием на витамин D  – Недостатъчният прием на този хормоно-подобен витамин е причина за високо кръвно налягане, както и за редица други заболявания. Проучвания сочат, че витамин D помага при контролирането на високото кръвно като потиска ренина (хипертензивен ензим) и предпазва бъбречната функция (Pillz 2010). Един преглед на 10 рандомизирани контролирани научни проучвания показва, че употребата на добавки с витамин D леко сваля кръвното налягане. Освен това, индивиди с по-високи нива на витамин D в кръвта са изложени на по-малък риск от сърдечносъдови заболявания (Pillz 2010). Life Extension препоръчва всички хора да поддържат нива на 25-хидроксивитамин D в кръвта между 50 и 80 ng/ml.
Недостатъчен прием на витамин K  – витамин K е необходим за поддържане на меки и гъвкави стени на артериите. Недостатъчният прием на витамин K може да доведе до натрупване на калций по стените на артериите, което да доведе до втвърдяване на артериите и до повишена периферна резистентност (Schurgers 2007). Осигуряването на достатъчен прием на витамин K позволява правилното разпределение на калция в костите за поддържане целостта на скелета. Витамин К също задържа калция извън артериалната стена, предотвратявайки втвърдяването на артериите, което лишава толкова много застаряващи индивиди от нормално кръвообращение.

Цитат
Глог (Crataegus laevigata; Crataegus monogyna; Crataegus oxyacantha). Глогът е традиционно средство за подкрепа на сърдечно-съдовата система и се използва още от средните векове. Има данни, че екстрактът от глог има слаб ефект за понижаване на кръвното посредством различни механизми, включително и чрез разширяване на коронарните и периферни кръвоносни съдове, инхибиране на АСЕ, чрез антиоксидативни и противовъзпалителни ефекти, както и благодарение на лекото си диуретично действие (Graham 1939; Furey 2008). Той подобрява и доставката на кислород към сърцето.  (Pittler 2008).

Tри изпитвания подкрепят потенциалното действие на екстракта от глог за понижаване на кръвното налягане. Едно малко, рандомизирано контролирано изпитване с участието на 36 нелекувани пациенти на средна възраст с лека форма на хипертония, сравнява стандартизиран екстракт от глог  (500 mg) и магнезий (600 mg), приемани по отделно и в комбинация в продължение на 10 седмици. Наблюдавано е леко понижение на диасистолното кръвно налягане в групата на глог (Walker 2006). В друго по-голямо проучване 92 участници на средна възраст с високо кръвно са били рандомизирани да приемат стандартизиран екстракт от глог или плацебо 3 пъти дневно в продължение на 4 месеца. Глогът показва значително понижение както на систолното, така и на диасистолното кръвно налягане (Asgary 2004). В трето проучване, група от 39 пациенти с диабет тип 2 са приемали екстракт от глог заедно с лекарства за сваляне на кръвното или кръвната захар. Участниците в изследването, които са приемали по 1,200 mg екстракт от глог дневно за 16 седмици, са имали понижение с 2.6 mmHg на диастолното кръвно налягане в сравнение с изходните стойности, докато в групата на контролите не са отбелязани промени (Walker 2006).

Последна редакция: сб, 07 апр 2018, 01:34 от djagi

# 673
Здравейте! Денис, би ли ми препоръчала хранителна добавка за сваляне на холестерола, сега е 7?

# 674
  • София
Здравейте! Денис, би ли ми препоръчала хранителна добавка за сваляне на холестерола, сега е 7?
Храненето и диетата, както и спорта, не коментираме, но да напомня Wink
Най-общо може да се ползват:
Омега 3, CoQ10 / форма Ubiquinol/
https://www.iherb.com/pr/Nordic-Naturals-EPA-Xtra-Lemon-1000-mg-60-Soft-Gels/4186
https://www.iherb.com/pr/Minami-Nutrition-Cardio-Omega-3-Fish-Oi … 60-Softgels/22815
https://www.iherb.com/pr/Healthy-Origins-Ubiquinol-Kaneka-QH-200 … 60-Softgels/15762
Sytrinol, Policosanol, Хром
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Sytrinol-Cholesterol-Formula- … Veg-Capsules/7087
Екстракт от чесън
https://www.iherb.com/pr/Solgar-Garlic-Oil-Perles-Concentrate-250-Softgels/15419
Фибри
https://www.iherb.com/pr/Yerba-Prima-Soluble-Fiber-Formula-12-oz-340-g/22363
https://www.iherb.com/pr/Heather-s-Tummy-Care-Organic-Acacia-Sen … 16-oz-453-g/16509
Вит.В3 /само форма ниацин/, ФК, В12, В6
https://www.iherb.com/pr/Life-Extension-Homocysteine-Resist-60-V … an-Capsules/77062
Фитостероли
https://www.iherb.com/pr/Quality-of-Life-Labs-CardioChol-with-Pl … 120-Tablets/44730

Разгледай и тези формули:
https://www.iherb.com/pr/Source-Naturals-Policosanol-Cholesterol … x-60-Tablets/1345
https://www.iherb.com/pr/futurebiotics-cholesterol-balance-90-veggie-caps/7300

Общи условия

Активация на акаунт