Бързи здравословни въпроси и отговори – 13

• 63 643
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Днес попитах позната пулмоложка,която обаче е доста далече от София,за моите проблеми с кашлицата.Каза,че трябва да се изключи алергия и ще отида първо при алерголог,и на второ място да си направя спирометрия при пулмолог за да се изключат други хронични заболявания на дихателната система,без да уточни какви.И сега пак съм в изходно положение-пак по лекари...Ужас!
Четох за едни хомеопатични гранулки Боарон Бриония 15 CH,мисля да пробвам и с тях,докато се мотая по кабинетите.Някой пил ли ги е?

# 301
  • София
Може ли да препоръчате , много добър имуностимулатор за деца ?
Детето боледува ( настинки , хреми, гърло)

# 302
Препоръчвам климатолечение, много сурови зеленчуци и закаляване когато отшуми острата фаза. Останалото...не съм фен на имуностимулаторите за деца.

# 303
Препоръчвам климатолечение, много сурови зеленчуци и закаляване когато отшуми острата фаза. Останалото...не съм фен на имуностимулаторите за деца.

И аз. Никак даже.

# 304
Може ли да препоръчате , много добър имуностимулатор за деца ?
Детето боледува ( настинки , хреми, гърло)

Имуномикс на Абока.

# 305
  • София
Благодаря ви , може би ще взема някакъв препарат , тъй като много често боледува .
С работата ми нещата не са окей с постоянното отсъстване.

Никога не съм давала имуностимулатор , дали има ефект ?

Пробвам с каляване , витамини, спорт , но пак го хващат вируси ...

# 306
  • Mediterraneo
На голямата давах всякакви препарати, продукти, бабини илачи и какво ли не. Каквото чуех! Никакъв ефект от нищо. На малката не давах нищичко. Спряха да боледуват към 6-та си година и двете. Докато не израснаха, нещата си бяха идентични. На тоя акъл не бих давала нищо.

# 307
  • София
Малкият е с разстройство втори ден (подозирам антибиотика, затова го спрях). Давам му ентерол, сега пак пи, но се сетих, че имам и Хидрасек. Мога ли да му дам веднага след ентерола?

# 308
Приключи ли курса с АБ. Не се спира така насред...най-много само да зашеметиш бактериите така и да не излекуваш детето.

# 309
И аз се чудя как така ги спирате тези АБ? Shocked

# 310
Със спирането на АБ бактериите могат да станат резистентни. Спира се само при алергична реакция, а не заради вторичните ефекти на АБ.

# 311
Точно. Разстройството може и да е от болестта...то всичко се разбутва тогава.

# 312
  • София
Знам за последствията, но сега ми е по-важно да овладея диарията. Освен това подозирам, че АБ изобщо не беше нужен, но утре ще разбера като излязат резултатите от гърления секрет.

# 313
Баш така не се прави....ама карай. Head Band
Дано се оправи детето.

# 314
Всъщност през последните години се повдига въпросът за ползите и рисковете от стандартната продължителност на лечението с АБ. Въобще не е толкова ясно кое способства за увеличаването на резистентността - малко по-краткият период на терапия или по-дългият от необходимото. Освен това, разбира се, че ако даден АБ не влияе добре (или въобще не влияе), има основание да се спре и при нужда да се замени с друг, а не да се продължава с цената на всичко. 

Общи условия

Активация на акаунт