Подготвителните модули на СМГ "Паисий Хилендарски"- 7

• 141 802
  • 685
  •   2
Отговори
# 675
Синът ми ходи няколко занятия при нея. Сметнах, че всички учители в СМГ би трябвало да са добри. От първото занятие синът ме молеше да го преместя. Дори не ме добави във Вайбър групата госпожата, въпреки че на няколко пъти ѝ напомнях на лично.
Излизаше и си тръгваше госпожата, докато други учители казваха някакви забележки, похвали или напътствия за децата. Някак... и на мен не ми допадна и я сменихме. Синът не е капризен, но просто с нея нямаше абсолютно никакъв контакт. Преподавала си е материала и толкова.
За други деца може и да е била подходяща,  но при нас не се получи с нея.

При всички положения, без значение кой е учителят, за да се получи добър краен резултат, трябва и работа вкъщи.
Успех!

Има ли отзиви за Емилия Гигова за 3-ти клас?

# 676
За мен тези курсове са прехвалени на СМГ. Синът ми посещава втори клас. Ами масовка 24-26 деца. Макар да твърдя,ще преподавателят беше сърцат (Людмил Попов). За мен за целта,за която ние търсим тази подготовка не е за деца масово. Ако аз съм се объркала други две близки деца посещаваха, Ами не,изкараха една година и прекратиха. Масовка е!  Масовка за състезателна математика.
Може би ако са изявени математици....моят не е,но се справя отлично по математика,но училищна. За състезателна абсурд в СМГ курс.

# 677
Ооо, моля ви се! Всяка, чието дете не е прието в СМГ или не е успяло да кара с динамиката на курса, се изказва как курсовете не стават и не струват.
Може да кажете, че за вашите деца не е подходящо, но пък за други си е съвсем точно.

# 678
Курсовете са отлични, при нас Линка Минчева налагаше сериозно темпо не може да се отрече, но и резултатите бяха топ.

# 679
Много съм доволна от г-жа Слабакова. Темпото е високо, домашните ни отнемат три вечери, за да се решат. Моят ходи и на друг курс, като времето не стига и за двете домашни. Винаги избирам на СМГ домашните. Групата е от 15 деца, маломерна. Дисциплината не е идеална, но половината деца са съсредоточени. Останалите не са много дисциплинирани, не умеят да решават, и като цяло и родителите им не знаят защо са ги записали. Да "прихванат" нещо. Ми, не става. Като се коментираха резултатите на първия пробен изпит, те са с под 10-12 точки. Просто, редно е да бъдат отписани, за да не се надяват напразно. И да не пречат. Ама, не се случва това. В резюме, курсът на СМГ много ми харесва. Вероятно на нпмг също са много добри. Миналата година бяхме в по-малка школа, загуба на време беше. Нямат учители, нямат възможност да държат темпото, и за да не се разпадне групата се водят по най-слабите деца. Това е грешно и изкривява идеята на състезателната математика.

# 680
Ако има кой да го обучава детето индивидуално, разбира се е най-добре, но предполагам че няма толкова учители и затова се ходи по курсовете.

# 681
О, не! Нищо подобно. Курсовете в СМГ са изключително ценни. Доколкото слушам, единично има слаби преподаватели, просто Емилия Гигова в нашия случай бе точно такъв преподавател. Особено като сравня с втората преподавателка - Надя Кръстева, просто са две различни вселени.
Едната караше синът да ходи с нежелание, а при другата ходеше с пламък. Та, добре е без значение кой е учителят, да си пасва с детето. Стават по-лесно нещата така.

Да, биха били по-успешни курсовете, ако родителите отписваха деца, които реално нямат интерес и само пречат в часовете, но единично родител поглежда трезво и предприема такива действия.

Ооо, моля ви се! Всяка, чието дете не е прието в СМГ или не е успяло да кара с динамиката на курса, се изказва как курсовете не стават и не струват.
Може да кажете, че за вашите деца не е подходящо, но пък за други си е съвсем точно.

# 682

СМГ не е центъра на вселената. Да, чудесно училище е. Но нали знаете,че всяка се реди там,щото е видяла класацията след НВО и е решила,че там е, сменяват се адреси, чудеса.
За моят син не беше ок в такава голяма група не 24-26. За някои може би е подходящ,но в нашия случай избягвам големи групи изобщо като цяло за всичко.
Днес имаше една майка в майките на София питаше за билети за рожден ден ден за 4 годишно за Андре Рийо,Щото много харесвало тоя "батко". Кой разбрал разбрал какво съм искала да кажа.  Похвално ало детето е намерило своето място,но СМГ не е център за всички,еле пък масата майки,които правят тълпа.
Масовка е. Както искате разбирайте.

# 683
CieraLeon, абсолютно е без значение мнението ти. Дете в начален клас не може да "избере" СМГ, просто защото няма достатъчно опит. Роля на родителя е да го насочи, ако види интерес, пък, ако то е за там, ще си попадне на мястото. Ако ли не, СМГ не е център на света, нали така.....

lexche, Гигова не я знам, но за Кръстева потвърждавам, че е чудесен учител.

# 684
По тази логика всички курсове, в които няма предварителен изпит, са масовка Simple Smile Това включва НПМГ, пчмг, Питагор....че то какво остана Simple Smile
Сещам се за само две школи, които имат изпит в началото и не приемат всички деца. Но тези школи общо обучават до 30 деца от випуск, та са крайно недостатъчни за всички желаещи.

# 685
По тази логика всички курсове, в които няма предварителен изпит, са масовка Simple Smile Това включва НПМГ, пчмг, Питагор....че то какво остана Simple Smile
Сещам се за само две школи, които имат изпит в началото и не приемат всички деца. Но тези школи общо обучават до 30 деца от випуск, та са крайно недостатъчни за всички желаещи.

Разбира се,че курсовете с толкова много деца са масовка, включително и същите тези преподаватели,преподаващи в школите сателитни на СМГ,защото местата са запълнени например в СМГ.
Аз вярвам,че математиката е наука,която няма как да не я разбере никой. Това е най-логичното нещо,но отивайки на курс в СМГ и не проверявайки редовно домашните например, а питащо се само има ли домашно някак ми е загуба на време. Добрите математици се отглеждат с много работа на родителя,защото няма кой да го замести. Но пускайки на курс дете в СМГ родителят си мисли,че е направил всичко необходимо, а всъщност това е малка крачка от изграждането.
Не искам да превръщам темата в спор за и против,но е добре да се спомене какви очаквания може да се има от тези курсове в големи групи веднъж седмично и слаб контрол.
Похвално за родителите,които работят с децата си за развиване на това.

Общи условия

Активация на акаунт