Дневникът- тема 90 - Да отслабнем всички заедно!

• 57 804
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Протеина обвързан ли е с тренировките?  Преди, след, има ли смисъл да се пие ако не тренирам усилено?  Мога ли примерно да заместя вечерята с него? Мисля че Сиска така действа?
Да взема да си обърна храненето, да закусвам, после обяд и после вечеря велото и протеин?
Според мен няма смисъл, освен ако не се занимаваш активно със спорт и не целиш някакви супер-мега спортни резултати. Купувала съм и протеин, пиех го след тренировка. За мен лично няма никакъв смисъл. Човек, който спортува за здраве няма никаква нужда от допълнителни дози протеин, може да си го набави и с храната. Но това си е личното ми мнение, не ангажирам никого с него.

# 211
Пия протеин, когато не успявам да си го набавя от храната, защото има дни, в които не ми се яде месо и яйца и карам на салатки и супи, а с тях няма как да стане. Може да се ползва като междинно хранене или след тренировки. Разтварям само с вода.

Честито вело! Ако мога да дам препоръка - непоискана, де, гледай да въртиш на по-висока предавка и да усещаш съпротивление, а не на степен 1-2. По този начин за по-кратко време, ще имаш по-интензивна тренировка. Можеш да добавяш упражнения за корем към тренировка с вело и нещо за горна част. Успех!

Днес съм пак на йога, че имам нужда от разтягане напоследък

# 212
Първо да се похваля, че изненадващо отчитам минус 1кг за първата седмица  Grinning Реално сигурно няма и 500гр, ама си е стимулиращо.

Това с 400-те калории изобщо няма да го коментирам  Mr. Green
Герганче, поздравления и от мен за велото, със здраве да си го караш. Дано се съгласят на разсрочено, че сумата си е сериозна.
Аз съм фен на пътеката, но такава, която си заслужава да я имаш ми е недостъпна като цена.
Браво на свалилите, както и на успешно задържащите, и продължаваме напред  Heart Eyes

# 213
  • тук и там
Протеин имам само преди силова тренировка.Преди кардио -не.Дните със кардио се считат за “нетренировъчни".Ама това се отнася за моето кардио-което е 20-ина минути(тоест колкото да не е без хич).В интерес на истината-не знам и на Румяна тренировките за силови ли да ги броя или не..Реално -и те не са със тежести,ами базови упражнения със собствено тегло..
За овесените ядки-имам вариант за замяна .Днес ,за мой срам -ядох като за последно..BlushНали от утре ще съм  на режим,та си наваксах предварително...

# 214
Гери, честито!!! И аз с един непоискан съвет, но ти ще си прецениш. За мен има много голяма логика и ефект в интервално кардио на колело. 2-3 Мин бавничко, 8-10 Мин интервали тип 8 секунди на макс, 12 сек бавно, и накрая пак 5 Мин за отпускане на мускулите.

За протеина, зависи от личната убеденост. Някои вегани смятат, че са необходими само 10% от макросите да са протеин.
Някои застъпват теорията за около грам протеин на килограм активно тегло, други смятат по други формули.
Аз лично протеин пия ако съм много гладна след тренировката, не съм яла много протеини през деня и самата тренировка е била тегава.
Днес например обяда беше супа от спанак, салата и 150 гр., Печени картофи
Тренирах силово, после правих интервали на велото 10 Мин. Скапах се бях гладна и си направих 130 гр банан, 100 мляко от кокос и 15 гр грахов протеин.
Ако си хапваш месо и яйца може би на този етап няма нужда от протеин на прах, но пък ти си прецени.

Браво на девойката с 400 калории. Изисква се голяма воля за това....и голяма глупост Sad

# 215
  • Козлодуй
Kaisia, аз си правих хлебче от овесени трици и от тях не боли корема така както от овесени ядки дали няма опция да ги замениш или да питаш треньора? Simple Smile Благодаря много за статията - страхотна е но имам проблем просто за да сметна точните калории трябва да меря всичко на кухненската везна а това ми е непосилно - като съм гладна бързам да ям Simple Smile
Сиска, гледала съм го режима на пепе но вечер ми е слаб ангела и не изкарвам на малка вечеря само протеин е понякога успявам и имам резултат но повечето пъти се провалям затова предпочитам да намаля сутрешните и обедни калории за да мога вечер да си похапна Simple Smile
Герганче, поздравления за уреда дано да го ползваш дълго аз съм имала веларгометър но го подарих защото ми заемаше място и не го ползвах много Simple Smile

Сиви, аз не съм на килограмите които изглеждам слаба по-скоро изглеждам винаги закръглена защото не съм и много висока така че ми се иска да задържа на малко по-ниски килограми Simple Smile
Като говорите за протеин ако докарат тук в Лидл такъв ще взема един да пробвам какво е иначе спортен магазин нямаме а специално да поръчвам не мисля и без това почти всичко поръчвам от нета Simple Smile

# 216
Танче, започнах да тренирам с тренировките, които имам от режима на Руми.В календара има доста с плъзгане а в нас сме с килим и опитите ми с чинии за еднократна употреба не се получават много добре.техниката ми куца, защото ми се смачккват чиниите а аз от недобра техника на изпълнение вече си патих и реших да заложа на сигурното.Имам и купена дупеманията и планирам април да я подкарам и нея.Няма лабаво де.
За велото с две ръце гласувам за казаното от Духчето за интервалите.Много ефективно кардио се получава.

# 217
Кайсия и аз да кажа за ядките (мара подробната), от сурови ме боли стомаха и ми се подува и ми е кофти - заради фибрите в тях. Правила съм овесени палачинки, но не ми понесоха първия път.
При овесената баница нямам проблем  - там имат време да омекнат. Най-добрия вариант на поносимост при мен е като ги сваря за 3-4 минути в мляко - вкусни са ми и нямам проблеми със стомаха.

# 218
  • На топло
Миналата година ходих на плуване за кратко време и след това изпитвах зверски глад. Купувах едни барове - ядки + сушени плодове. След 1ч. пак гладна 😂.
Понеже смятам пак да ходя, когато стане по-топло ще си взема този път протеин ( мерси за идеята) и ще видя как е с него.
Месото не ми е много любимо през лятото.

# 219
  • тук и там
Ще пробвам  и варени.До сега само  ги накисвах,защото е по-лесно и бързо.Обаче  аз трябва да ги варя във вода,мляко не може.Получавам киселини -това ми е всъщност проблема от ядките.Дъвча антиацидни таблетки и се оправям,но по принцип май е по-добре да не ги ям,от колкото на всяко ядене да ги съчетавам със таблетка.

Протеина-30 минути преди тренировка,не -след. По моя режим де..Във всичките ми режими всъщност протеина е преди тренировка. Веднага след тренировка,по Любо имам един плод до колкото си спомням(ябълка) .По Страхил-направо обяд/закуска- зависи по кое време тренирам(30-60м/след трен. е яденето)

Последна редакция: нд, 25 мар 2018, 19:18 от Kaisia

# 220
Духче, пак в доброто старо време когато ходех на фитнес, инструкторката така ми беше направила режима - когато е кардио беше интервално. Забравила съм колко минути как, но за едно и също говорим.

Ще пропусна протеина за сега. Мисля само един л карнитин преди велото, но и той ще по натам, че сега си имам други разходи.

За вечеря ще си избера нещо друго възможно най леко.

# 221
Гери,
аз не вярвах в ефекта на корсетите, а и бях чувала, че са вредни, защото зоната на яйчниците и бъбреците се изнежвала. Но преди седмица нещо ми щукна и си купих за 9 лв от декатлон. Аз по принцип не се потя лесно, вярно е, че тези тренировки, които сега правя са си много тегави и пот се лее на кило. Но и от колана има много - като го сваля и направо потича. Помня, че и ти като мен имаше проблеми с корема - моят се свива, вероятно е комплексно - храна, тренировки и може би съвсем лек принос на корсета. Но ако не ти пречи и имаш възможност - пробвай - ако не друго, адски много надъхва визуален резултат (а.к.а потта по колана) от усилието Simple Smile

# 222
Имам такъв пояс от лидл си го купих. Ще го вкарам в употреба.
Нямам търпение да дойде велото.

# 223
  • София
Малко карнитинче и колан и после са реки, локви и океани от пот. Чак ме хвана яд, че днес не го взех..Лятото карах велото с колан, екстра беше. Гери, успех!! Дано да е твоето!!

# 224
Абе Бийпс, а дали действително се гори ? Да, лее се пот, ама потта нали е вода - хидратираш се и се връща. Не съм много запозната, честно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт