Дневникът- тема 90 - Да отслабнем всички заедно!

• 57 806
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
  • Велико Търново
След като изкарах Японската диета много рано тази година аз  си върнах свалените килограми и ми се струва че трябва да премина на друга диета сега все търся по другите диети начини за задържане на теглото и единствено намирам описание за задържане на тегло в диетата на Дюкан знам че ще ме оплюете заради нея но това е някакъв изход Simple Smile но едва ли ще тръгна да пиша в тяхната тема защото не съм изкарала тяхната диета само в проект Simple Smile Даже преди малко четох едно момиче търси захранване за след моно затова смятам че отслабването е лесно но после задържането е трудно Simple Smile Смятам че в тази работа само Сиви има успех Simple Smile

Виж режима на доктор Папе PeaceИзключително здравословен е за мен Peace
Доста неща, които Сива написа ги има и там.

# 196
  • София
Супермама, колело купувах лятото на миналата година; защо толкова чака да се включиш в темата Simple Smile Иначе, говорили сме с Гери, да й е честито и голям километраж!
Отивам на бягане аз. Почивна и лежерна неделя от мен!

# 197
Благодаря.  Ние го обсъждахме преди време, каза че е важно маховика ли там както се казва да е повече кг. На този е 6, звучи ми добре. Малко са тези по 7 и 8. Поръчах го, да видим ще мога ли да го взема на няколко вноски.
Браво. Да си го ползваш със здраве и голям километраж да навъртиш на него.
Когато започнах да отслабвам и аз си купих точно вело. Въртях го всеки ден по около 30-40 минути. Пусках си на компа някой сериал и докато го гледам си въртях колелото.
След това, когато свалих доста от килограмите, започнах да правя домашни тренировки, след това започнах да тичам навън.
Към момента правя единствено дълги разходки с кучетата, не ми се занимава вече с друго. А велото го подарих на леля ми. Не мисля че вече ми трябва, имам си достатъчно движение. Но като за начало е много добър избор.
А, сега се сетих, че имах голям мерак да си купя степер. И си взех. Е .... ползвах го сигурно 5-6 пъти и го зарязах. Това е най-безсмислената ми покупка, недейте да се лъжете и да си взимате тази глупост.Smiling Imp

По-нагоре бяхте коментирали свалянето на 24 кг. за 6 месеца. И аз мисля че е напълно нормално. Аз свалих 40 кг. за около 1 година, т.е. горе долу 4 кг. на месец, това е и в здравословните граници. После .... после е трудното - да ги задържиш Yum

# 198
pvacheva има ли килограми, на които се чувстваш добре, изглеждаш добре и съответно можеш да задържиш по-лесно. Идеята ми е да не се вторачваш в цифрата на кантара, защото понякога искаме повече отколкото тялото/организма ни може да задържи. Не че не може да се постигне задържането на по-ниски килограми, но то ще е с цената на постоянни ограничения и лишения.
Герганче дано с велото да потръгне и твоето отслабване. Понякога човек има от точно такъв стимул за да се захване сериозно с влизането във форма.

# 199
Вярно, че моя опит със задържане е малък, но до момента не виждам трудност. Храня се все по един начин вече трета година (започнах я), дори увеличих храната по 'съвет' от Атина, кг са 63-64. Откакто увеличих храната, 65 не съм виждала, та приемем, че трайно съм паднала под тях. На мен ми е добре така, и като здраве, и като визия, продължавам си с ВМ хранене. Ако има промяна нагоре-надолу, ще пиша. Успех на всички!

# 200
  • тук и там
Pvacheva,ето една статия от Страхил.Не знам дали работи описаното в нея,предстои да пробвам..Но знам по принцип че ти имаш негативно отношение към въглехидратите на база личен опит и такъв във семейството.И до колкото разбирам се храниш ниско-въглехидратно и то от доста време.Може би е добра идея да вкараш един зареждащ ден на седмица примерно,със висок прием на бавни Вх.И спри да гледаш кантара.1-1,5 вариращи килограма не са показател за нищо.Hands V
Статията(виж само за зареждащия ден,защо е добре да има  такъв)
Скрит текст:
Мен вчера ме разби стомаха направо.Не ми понасят овесените ядки и това си е.Днес ще пробвам друга комбинация със тях и ако пак е така,заменям ги направо..

# 201
  • Бургас
О, Гери, честито! Със здраве да си го караш Wink И много свалени килограми.
Съни, ти май пита за венците. С Пародонтакс се лекувах аз, много мека четка и вода за уста Елудрил. Смрадликата ще е добър вариант наистина. Според мен и лайката ще помогне.
Мамасупер, благодаря за линка за йогата. Много добра идея, ще потърся нещо за начинаещи днес. Ти до къде си с програмата?
Pvacheva, от мен успех. Каквото и да избереш, важното е да си убедена, че е добро за теб и да те мотивира да продължаваш.
Аз днес трябваше мерки да си взема, но нещо не бях в настроение сутринта. И утре е ден. Вчера го питам моя някой мускул не вижда ли по мен да се показва, дупето ми не се ли е повдигнало. Той ,,Не". Абе викам, ти не виждаш, ама мускули имам, още не са съблекли зимния кожух, щото им е студено Simple Smile

# 202
Здравейте!

Много тегаво започна неделята с това местене на стрелките Simple Smile

Да се изкажа и за по някои въпроси от последните страници Grinning

За протеина: от 2-3 години купувам само MyProtein. Най-изгодни са, а вкусовете им са десетки и досега не съм попаднала на лош. Пробвала съм birthday cake, toffee pie, banoffee, cookies n cream. Купувам си по 2,5 кг, най-изгодно е. Но! Ако не ви се рискува с вкус: по фитнес магазините, а и в самите фитнеси винаги може да си купите по една доза, която да изпиете на място, ако сте в зала, или да си вземете в малка разфасовка. Вярно, че излиза по 3 лв. една доза, но поне ще сте сигурин, че ще си купите нещо вкусно. В healthstore има със сигурност, от там съм взимала. А и магазините им са готини като локации.

За домашен фитнес уред: За мен най-удачният вариант е кростренажора. Пробвала съм, разбира се, всички кардио уреди по фитнес залите, но най-сходни резултати откъм пулс постигам на пътека и кростренажор. Пътека не е удачно за апартамент. Велото ми товари коленете, а и горната част на тялото ми е твърде изолирана.

Beeps, това мюсли от България ли е взимано? Не съм го засичала, а съдържанието изглежда много ок.

Да споделя: правих от книгата на Биляна едни кюфтенца с тиквички и магданоз. Е, божествени са. Вместо трици сложих варена киноа, че това имах. Полях ги после с кисело мляко и чесън Heart

# 203
  • here, there, everywhere
Кайсия, Румяна мисля беше писала, че има киселини от овесени ядки. Каза, че като ги свари няма проблеми. Отделно се сещам, че в Био-планет (това е магазин на Colruyit) има различни видове  зърнени и не зърнени ( предполагам елда, киноа, ръжени и подобни) и може с тях да замениш овеса и все още да си спазваш режима. Ти от къде си взе протеин и коя марка?
Аз в последно време си правя за закуска 50 г овесени ядки, една доза протеин и малко кокосов тахан. Съотнишението е 30:30:40 (протеин:мазнини:въглехидрати). Държи ме сита дълго време.
Забелязах, че ако ям само плод за междинка, озверявам от глад. Явно трябва да го комбинирам с нещо. А преди нямах този проблем. Наистина с времето телата ни се променят.
От вчера започнах Т25. Опитах 90дневното на Румяна и отново го оставих. Не може да ме грабне и това е. Може да допълвам с някоя нейна тренировка, но дотам. То голямо бързане, голямо чудо. И като подвикне от време на време smile, ама съвсем не на място ( явно иска да е някакъв брандинг)... Млъквам, че звуча като хейтърка, а не съм.

# 204
Здравейте, момичета! Искам да споделя моите резултати за два месеца. На 21 януари кантара показваше 89 кг., а днес 74. Започнах с 8 дневната диета на Краси Радков, която ми даде много добър старт. След това продължих с броене на калорий, като в рамките на две седмици паднах до 400 кал. на ден. До сега съм пробвала какво ли не в борбата срещу излишните килограми, но само следенето на калориите ми се увенча с успех. 400 кал. звучи стряскащо, но реално се засищам, и през по голяма част от деня не усещам глад. Изключила съм напълно млечни продукти и месо, понеже имам непоносимост, освен че ми се отразяват зле, очевидно са ми спъвали и отслабването, защото сега като съм спряла приема им, резултата е на лице. Всичко друго ми е позволено, в рамките на 400 максимум 500 кал. на ден. Предимно се храня със зеленчуци - салати. Пия витамини заради лишенията, капсули Инхуа Слим, сироп Ликуид фор фит и мазило Аура Слим (колко имат ефект не знам). Правя упражнения тип пилатес, кардио в домашни условия. 1-2 пъти по 20 тина мин. Вървя минимум час на ден, и следя крачките, които по препоръка трябва да са около 10 0000 на ден. Успех на всички с безкрайната битка.  bouquet

# 205
Благодаря на всички които се включиха. На мен голяма любов ми е пътеката и на фитнес като ходех преди сто години много си я обичах. Но разума надделя. Не искам да притеснявам съседите, а и е доста обемна, както и доста скъпа.

Остава да ми потвърдят за колелото, че и него ми е трудно да го платя в брой. 

Просто имам нужда ей така от нещо за което съм дала пари, това ми е като някаква супер мотивация. Така ми харесват гирите, ползвам си ги, все си търся упражнения в които да са включени гири. Дали да не си поръчам и един хранителен режим от някъде на същия принцип, та дано го спазвам като знам че съм го платила. Simple Smile Не ме влечат,  това е истината.

Протеина обвързан ли е с тренировките?  Преди, след, има ли смисъл да се пие ако не тренирам усилено?  Мога ли примерно да заместя вечерята с него? Мисля че Сиска така действа?
Да взема да си обърна храненето, да закусвам, после обяд и после вечеря велото и протеин?

# 206
  • На топло
Кайсия, защо не пробваш с овесените на Bjorg. Приготвят се с мляко, на котлона, има я рецептата отзад на пакета.
И аз съм с чувствителен стомах, но с тази каша нямам проблем.

https://www.amazon.fr/Bjorg-Porridge-Céréales-Bio-375/dp/B01LXF3S3H
Вчера ми беше добър ден откъм храна и спорт.
Днес още нямам никакви идеи какво да готвя. Трябва да правя баница, но ме мързи....и да направя едва ли ще ям. Няма да си развалям хубавите резултати. Леко ми е на корема и всички актуални дънки и панталони ми са свободни около талията, на дупето Heart Eyes

# 207
Протеина обвързан ли е с тренировките?  Преди, след, има ли смисъл да се пие ако не тренирам усилено?  Мога ли примерно да заместя вечерята с него? Мисля че Сиска така действа?

По принцип не е обвързан. В дни, когато имам по-малък прием на протеин под естествена форма, пия по една доза. Но ако е в тренировъчен ден, го пия след тренировка. То зависи и от вида на протеина, де. Моят е суроватъчен. Ако ще се замества хранене, според всичко, което съм изчела, е най-добре да е матрица.

# 208
  • София
Блеки, от Люлински ДМ е, на био-мио щанда при кокосовото масло Simple Smile

За пръв път след контузията около маратона миналата година днес тичах 10 к. Ах как добре се чувствам! Брънчнах един овес с хапка скаличка, да не би случайно да не подям децата хаха.

Разговор от съблекалнята с девойка, която след тренажора отвори пакет кашу директно.
- И вие ли само кардио днес?
- Да.
- Ох, аз днес мога да ям всичко...
- На какъв режим сте?
- ВМНВ- плодове, зеленчуци, ядки, яйца, два дни в седмицата съм на картофи и един ден ям каквото си искам.
- Аха, ясно.
И си бегАх..

# 209
  • here, there, everywhere
Ето нещо интересно за англоговорящите https://www.precisionnutrition.com/nutrition-report-meal-planning-prep
Имах и за тайминга за хранене, но може да съм го изтрила. С две думи за не елитни спортисти не е определящо.

Общи условия

Активация на акаунт