Любители на кучета - тема 79

• 48 671
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Моето йорки не е в БГ. С ММ е на пътешествие от петък, а аз страдам вкъщи.
Ще я видя чак в понеделник вечерта.

# 211
Благодаря за съветите! Изкъпахме я и сложихме в храната ѝ "олиото" от една капсула рибено масло. Сякаш яде с по-голям ентусиазъм от обикновено, надявам се да има ефект и върху пърхота.

# 212
  • Русе
На 3-4-ят месец Макс започна да сменя бебешката козина и точно тогава започна да изглежда като бездомно. С пърхут, проскубан...  ooooh! Докато излезе новата вчесвахме всеки ден с мека четка и му давахме рибено масло. Оправи се.

Патешките фенери винаги ги готвя с макарони че да не "тежи" толкова мазното.  Понякога след тях има леко разстройство. Мазно си е  и затова по-рядко му готвя от тях.

# 213
жкмъц, какъв хубав кожух си имате!

Катерина, а с какво го храните в момента? Би трябвало отдавна (след отбиване - около 2м.) да е на суха храна за малки кученца.

Ветеринарят ми препоръча храна, която е с готово месо......имам предвид в консервички за кучета.....Ветеринарят ми каза да започна да му давам суха храна за бебета към 3-4 месец.......обаче не знам как да му я давам......смесено с нещо друго или просто така.

# 214
  • UK

Ние вероятно ще трябва да ходим на треньор, защото държанието ни при ветеринарите всеки път е потресаващо. Pensive Снощи имало 4-5 кучета да чакат и нашият се държал отвратително, всичката магария си показал - квичал, дърпал, скачал, даже салто направил. Лятото вероятно ще го и кастрираме.
При нас постоянно вали в момента, ту сняг, ту дъжд със силен вятър и ни е много трудно с разходките. Тази зима не ще да си тръгва, а вече април си върви към средата.
Скрит текст:
Ей го магарето, пак яде сняг.

Сиви, да ти е жив и здрав Макс и да вее ушаци на воля из полята още дълги години!

Последна редакция: ср, 04 апр 2018, 16:46 от adorable™

# 215
  • София

Ветеринарят ми препоръча храна, която е с готово месо......имам предвид в консервички за кучета.....Ветеринарят ми каза да започна да му давам суха храна за бебета към 3-4 месец.......обаче не знам как да му я давам......смесено с нещо друго или просто така.
На първо място смени ветеринаря. Ако кучо не е ял суха храна досега, започни с леко разкиснати в топла вода гранули. Постепенно слагай по-малко и по-малко вода, докато започне да хрупа гранулите нормално, без вода. За малки кученца е важно да ядат такава храна, за да могат да сменят нормално зъбките, а и после да не са много капризни (не че винаги работи това).

adorable, страхотен! Да ти кажа, хъскитата са така. Лили я знаят като "пеещото хъски", ама тя и други магарии показва, но докато е в чакалнята. Кача ли я на масата, започва да врещи и да се дере. Но в чакалнята ако има друго куче, ръмжи, зъби се, ежи се, дърпа се към него да се сбият, ако е сама - дърпа се да си ходим, проскимуцва от време на време, ходи да се бута по другите хора... Циркове пълни.

Вчера ѝ свалиха конците, милата се драла като за откриване на световното по футбол. Проглушила ушите на лекаря и на приятеля ми, и на всички посетители на клиниката. Важното е, че вече е добре, заздравява мястото и тя подскача като див кон, държан заключен в стая цял месец.

# 216
Мелек се държеше по - същият начин, когато беше в началото.....ходехме по - няколко пъти седмично, заради ваксини и т.н.............тя хапеше ветеринаря и бягаше....макар й малка тя беше истинско диване.....но с времето започна да свиква и вече не е толкова агресивна.

# 217
  • София
Рея се държи културно при ветеринаря, само от време на време ме подканя да си ходим
обаче качим ли я на масата се започва едно бутане в мен, ако не я запирам ще падне, едно въртене и сукане да държи под око доктора
хич не дава да я изненадаш в гръб, всеги гледа в ръцете,да не вземат спринцовка случайно
а като види иглата, започва да трепери и още повече да се бута в мен
абе 40 кг бебе
едва я качихме на масата миналия път
то не само кила ми и обем, отвсякъде висят глави, лапи....

# 218
..., отвсякъде висят глави, лапи....

Хахах, посмях се с глас!
И ние сме така, магаре на мост, скрибуца, дърпа се..

# 219
  • София
  А Лола при ветеринар само като влезеше и започваше едно бясно треперене. Не се е дърпала или квичала. Веднъж трябваше да и взимат кръв и така и трепереше лапата, че не успяхме двама души да я позиционираме.

# 220
А нашата кучинка, която все още няма име, защото всеки я нарича с различно, много обича да седи в мен. Котките също обичат, та понякога ѝ се налага да дели място с някоя котка. Понеже не може да скача като тях, като ме види седнала или приклекнала нещо да правя в градината, си опира гърба в единия ми крак и с лапите драпа по другия, докато се набере и изкатери, че да седне.

# 221
Шушана изпълнения не прави. Тя само се страхува, дори от сянката си.
Adorable, хахах сладур. И Джина много обича снега. Отдавна не я бях снимала, та днес й направих  фотосесия.

# 222
Здравейте, днес минах през клиниката за хапче за вътрешно обезпаразитяване. Започваме и профилактика за дирофилариоза. Миналата година Тара приема Диронет, но док каза, че са имали пропуск при някои от кучетата и тази година препоръча ендектовет. Проблемът е, че не предпазва от плоски червеи. Някой да е ползвал препарата и по каква схема, така че да има превенция и от плоски? Мнения за него като цяло? Взех едно хапче, но се двоумя и не съм и го дала още! Какво ще препоръчате? Тара е йорки - 1г. и 6м., 2,6кг.

# 223
  • София
Джина ми прилича на потомствената аристократка, класна кучка, само една шапка и липсва, красавица.

Ендектовет давахме миналото лято, сега почваме пак, не знаех че не действа на плосък червей. Зимата бяхме с дротал плюс.

# 224
  • Sofia
Моята на ветеринар така замръзва от ужас, че можеш да й плетеш плитки по козината. Не мърда, не диша, гък не казва. Но в къщи ела да видиш... Веднъж се опитах да й премеря температурата, няма такъв ужас. Скачаше като попарена котка само като я доближа. Абсолютно невъзможно беше.

Общи условия

Активация на акаунт