За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 138
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Иначе аз също четох, че колкото по-рано се срещнат бебетата с алергени и бактерии, толкова по-леко ще мине "срещата". Много ме е яд сега, че гладих до 3-ти месец - безценно време за почивка пропилявах!
И е така, и не е така. Да, не е нужно да се гледат в стерилна среда, но да им бухаш омекотителя, който не се изплаква от прането и който може да дразни дори възрастен, обръгнал на всякакви алергени, плюс силната миризма, която за теб може да е супер, но за бебешкия нос -едва ли, и това само с идеята, че "дрешките ставали супер мекички и ухаели прекрасно", което за бебето няма абсолютно никакво значение - това си е чиста проба чесане на собственото его и нула мисъл за бебето. Приключвам по темата.

# 721
Когато дечко стана на 5 месеца спрях да гладя.Много време ми губеше-един час над ютията.Малко преди да навърши 7 месеца спрях и да стерелизирам шишета.Досега не бях слагала омекотител,но последните няколко пъти сложих съвсем мъничко.Друго си е да ухаят приятно дрешките.
А за дрешките,ние редовно купуваме от HM и Wikiki.Много са качествени.Не се свиват от пране,не се раздърпват.Доволни сме.

# 722
Малкия е основно с дрешки от Джордж и от Лидл, много съм доволна. Даже в Лидл следващата седмица ще има дрешки, чувалчета, чорапки. Здраво ще вършея, всичко ми харесва. Simple Smile

Стерилизирам все още веднъж дневно, защото много ми харесва как изглеждат шишетата, нищо общо с измитите с бебешки препарат и гореща вода.

# 723
Имам дрешки от къде ли не и от Лидл, и от Зара и подобни и маркови, но едни бодита от Алиекспреса са страхотни. Най ги харесвам като качество тях.

Изгладих дрехите точно веднъж преди да родя, защото ми беше кеф. Сега пера, слагам в сушилнята и приключвам, много време би отишло залудо, по-добре да си почина, да излезем и т.н., макар че ние сега сме спи-яж-пелени, но все тая, няма да гладя.. Омекотител за бебето не ползвам, аз също съм на мнение, че за неговата кожа е излишно и вредно. Второ, бебетата сами по себе си миришат толкова хубаво, млеката им за тяло също и да притъпя това бебешко ухание с някакъв тъп химичен ароматизатор, как не.

# 724
Мър,
Доколкото бях чела до скоро не беше родила. Явно бебо вече се е появил! Да ти е жив и здрав, много да си се радвате един на друг и бързо да свикнете! Simple Smile
На мен в началото най- зорно ми беше кърменето. Имах чувството, че сме в непрестанен цикъл. В съчетание с постоянно запушени канали и зима, просто се чувствах ужасно.

# 725
Добавям още Vertbaudet и Mothercare по намаления, вторите не си заслужават на редовна цена, както и Marks&Spencer.

Омекотител някой път слагам, друг път - не. Хавлийките, дори и със сушилня, са по-приятни на допир ако са изпрани с омекотител.

# 726
Дрешките ни са предимно то Carters, имам и от Лидъл някои неща и 2 комплектчета от Джъмбо които са за боклука, летни дрешки имам на CK и като цяло съм доволна. Спални комплекти на English Home, от намалението...
Ще стерилизирам защото не ми тежи за сега, а прането ми е на най дълга програма (предполагам изплаква допълнително)

# 727
  • Варна
Мисля, че най-дългата програма просто пере по-дълго с праха, би трябвало да има отделен бутон "допълнително изплакване" или нещо подобно.

# 728
Аз пускам и бутон допълнително изплакване, не слагам омекотител.
Донесоха ми Ариел бебе, течен, от Испания - мирише супер Grinning

# 729
Иначе аз също четох, че колкото по-рано се срещнат бебетата с алергени и бактерии, толкова по-леко ще мине "срещата". Много ме е яд сега, че гладих до 3-ти месец - безценно време за почивка пропилявах!
И е така, и не е така. Да, не е нужно да се гледат в стерилна среда, но да им бухаш омекотителя, който не се изплаква от прането и който може да дразни дори възрастен, обръгнал на всякакви алергени, плюс силната миризма, която за теб може да е супер, но за бебешкия нос -едва ли, и това само с идеята, че "дрешките ставали супер мекички и ухаели прекрасно", което за бебето няма абсолютно никакво значение - това си е чиста проба чесане на собственото его и нула мисъл за бебето. Приключвам по темата.
Мен пък за какво цитираш и ми обясняваш? Не защитавам нито едната, нито другата теза. Имам си мнение по въпроса, но дори не съм го споделила. И в крайна сметка всеки да си гледа/пере/храни и каквото там още, детето както намери за добре. Не разбирам защо всички така се нахвърлят върху някого само, защото прави нещо по друг начин.

# 730
  • Варна
цитирам те, защото отговарям на едно твое изречение, не е ли ясно?

# 731
Хубав перилен препарат е абсолютно достатъчен за бебешките дрехи. От омекотител няма нужда. Аз не ползвам.
Преди години работех с вносни перилни препарати и още тогава всички потребители споделиха положителни отзиви от Саното. Та сега съм се спряла на него-за бебешки дрехи.

# 732
Ползвах омекотители по една единствена причина - че косата ми /а и неговата също/ се наелектризираше от дрешките и одеалцата му и става неприятно. Не толкова да омекотявам нещо.

# 733
Какво се хванахте за това пране. Който както си реши така да пере, ако иска на реката...какъв е проблема не разбирам.

# 734
  • Варна
ама защо трябва да има проблем? Това е форум, излагат се аргументи, които могат да са от полза за някого.

Общи условия

Активация на акаунт