За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 141
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Без омекотител, дезинфекцирам със сушилня, старая се всичко да е максимално изчистено от химии и без аромат.

# 706
  • София
Използвала съм омекотителя на Сано, но синът ми беше малко по-голям. Като беше новородено използвах само прах за пране.

# 707
Момичета, кажете някой онлайн магазин за бебешки дрешки, които да са качествени, но и не надценени. Пазарувах веднъж от Косара и всичко ми се стори ужасно, затова не мисля да повторя.

# 708
Angel baby преди поне имаха много качествени дрешки,hm, zara, george в Англия,

# 709
  • Варна
Много полезно питане е за дрешките и за мен. Simple Smile Аз пазарувам основно от Next, Zara (размерите им са сходни), H & M (техните са по-уголемени). Сравнявах: 68 на H & M е по-голямо от Zara 74 блузка. Понякога ми излизат интересни неща от Чочко Бочко.

# 710
Вярно, как пък не се сетих за H&M. Сега се сещам, че и в LC wajkiki виждах качествени дрешки, но не знам как е от онлайн магазина им..
Нещо не ми стана ясно с колко номера са уголемени от H&M? Например 56, ако взема на 62 ли отговаря или на по-голям размер?

# 711
  • Варна
Пера със Сано Максима и слагам омекотител Сано Максима. Дрехите стават перфектни, ухаят невероятно. Започнах да ползвам и за нас от същите, просто не може да става сравнение с други продукти. Беба ми е с много светла и нежна кожа, но нямам абсолютно никакъв проблем с тази “химия”.
ами дано да нямаш и занапред... Поне на бебетата е редно да им спестяваме колкото може повече химия, а и аромати. На тях определено не им е важно дали 'ухаят' дрехите им, а да има колкото може по-малко алергени. Замислете се малко.

# 712
  • Варна
Относно размерите: синът ми е 64 см, 7500 гр., 4 месеца: от H & M поръчвам 68 см/4-6 м, от Next 6-9 м, Zara 74 см/6-9 м е почти еднакво като размер на 68 H & M блузка. На Zara панталон нямам за сравнение. От H & M 68 размер му е идеален за якета, блузки, панталоните даже 68 са му леко малки, т.е. по-скоро си отговарят повече те.
Приятелка е доволна от LC Waikiki и Lidl (но не от сайт всъщност), не съм купувала още.

# 713
И аз не разбирам идеята за омекотител при бебе. Както каза и Месечинката, защо зорлем да им бутаме ненужни алергени?
Относно дрехите - аз съм абсолютен непукист в това отношение. Гледам да са от приятна материая и до там. Не искам от малка да ми кифлее и да гледа само външното. Взимам от Лидл, H&M, Зара и от обикновени квартални магазинчета с българска стока. Бабите и повече залитат към модаджийство и купуват разни скъпарски рокли, които няма за къде да обличаме. На пясъчника не се котират добре. Grinning

# 714
  • Германия
За основните неща - бодита, клинчета, блузки - Лидл е супер! Съотношението цена-качество е много добро. Аз винаги гледам какво пускат и ако нещо ми трябва или много ми хареса (без да ми трябва 😉) купувам. Чак ме е яд ако изпусна промоцията.

# 715
Подкрепям онлайн магазина на H&M, дрешките са хубави, имат шапки и ръкавички органичен памук, моделите от сайта напълно отговарят на реалните дрешки. Аз взех някои неща от там и съм много доволна. От LC Waikiki купих направо от мола, малки памучни кърпи 20/20 см., одеялце, сега дори има намаление.
Качествени дрешки органичен памук но основно бельо може да видите и на сайта на Bebe Evan. Аз поръчах, дойдоха на следващия ден.

# 716
И аз пазарувам от Лидл, H&M, LC Waikiki, чат пат от Вис Виталис, но техните не ги харесвам много. От Зара още нищо не съм взимала, трябва да пробвам.
За бодита специално освен лидълските, много ми допадат някои модели на LC Waikiki.

# 717
Likeadream, абсолютно на същото мнение съм. Понеже и аз съм с момиченце и някак си ми е тъпо да й обличам роклички сега като няма коса Grinning пък и за къде толкова да кифлее...за единия час, в който сме навън ли? Да не говорим, че вече ми се гади от розовия цвят и гледам и други цветове да избирам.

# 718
Пера със Сано Максима и слагам омекотител Сано Максима. Дрехите стават перфектни, ухаят невероятно. Започнах да ползвам и за нас от същите, просто не може да става сравнение с други продукти. Беба ми е с много светла и нежна кожа, но нямам абсолютно никакъв проблем с тази “химия”.
ами дано да нямаш и занапред... Поне на бебетата е редно да им спестяваме колкото може повече химия, а и аромати. На тях определено не им е важно дали 'ухаят' дрехите им, а да има колкото може по-малко алергени. Замислете се малко.
Сарказмът ти е неуместен. Разбирам, че чувството за превъзходство и всезнайство галят егото и напират да се изкажат, но в този форум да си повтаряме едни и същи гледни точки до припадък не е градивно. Вместо да се замислите над нещо различно, едно си баба знае, едно си баба бае...
Намирам за ненужно, нецелесъобразно и за абсолютно вредно напълно умишлено да се изнежват бебетата, децата, че и възрастните. Има и друга теория за алергените. Всички неприятности идват от пренапрягане, дали да избегнеш алергени, дали бактерии, дали новостите на съвремието...
Новите тенденции са: колкото повече бактерии и алергени, толкова по-добре в дългосрочен план.
Еволюцията изисква приспособяване с даденостите.

Бебето може и да не разбира каквото и да било, но едно известно течение в педагогиката прокламира именно отглеждането им в уют и красива обстановка, галещи ухания и изискани вкусове... зависи какви деца искате да отгледате. А вие колко и какви деца сте отгледали? За себе си мога да кажа, че имам не малък опит и определено са ми се получили нещата, така както съм искала.
Все пак благодаря за назидателния тон! Ако имам нужда да бъда и напляскана, да заповядам, нали?

# 719
Аз пък нещо развих непоносимост към силни миризми докато бях бременна. Вече и на нашите дрехи не слагам омекотител.
Иначе аз също четох, че колкото по-рано се срещнат бебетата с алергени и бактерии, толкова по-леко ще мине "срещата". Много ме е яд сега, че гладих до 3-ти месец - безценно време за почивка пропилявах!

Аз също много харесвам дрешките на Лидл и H&M, но George, Tu, F&F - е, няма такива дрехи! Меки, не се свиват или отпускат, само цветовете леко избледняват, но аз ги простирам на слънце, без да ги обръщам и си го очаквам, а и не ми пречи особено - пак са си хубави Simple Smile Мисля скоро да поразгледам сайтовете и да допоръчам за лятото.

Общи условия

Активация на акаунт