За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 602
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
  • София
То е до човек, независимо дали е с количка. Аз какви майки с колички съм срещала... едва съм се сдържала да не й бия два шамара.

# 376
Месечинка - явно не не съм толкова зле с обясненията, щом ме разбра. Да, именно за тия д навирените крака ти говоря. Не зная как се спи така, въпреки, че виждам много деца с такива колички. За мен би било неудобно и съответно търсих други модели.

Unknown - свиквай, така е. Рядко за двете ми години бутане на количка някой е искал да ми помогне, а до първата година детето ми прекарваше по-голямата част от деня навън в разходки къде ли не. Хората са самовглъбени в собствените си проблеми и никой не проявява толерантност. Случвало ми се е да ми блъсна количката в опит да ме разминат, предредят и всякакви други простотии. Онзи ден за 10 минути стоене на опашката в държавна институция, докато детето стоеше до мен една го бочна с чадър, друга го настъпи, а третата му отпра една чанта в главата, щото не го били видяли. Е как ще го видиш м@м@ ти стара, като по далеч от носа си не виждаш. В началото много се нервирах, сега им пожелавам да им се случи на дъщерите/ синовете/ внучетата и отминавам.

Има и хора де, не отричам, но са по-скоро рядкост.

# 377
  • София
Алмонд, билет за бебето и количката не трябва. Виждам малко зор в качване в автобуси без ниска част. Ама шофьора чака, не са ми нервничили до сега.                 Иначе сигурно им пречи, че количката заема място, знам ли. Аз лично винаги съм много възпитана и гледам да се свия в ъгълче някое, да не преча. За сега срещам само неодобрителни погледи, но никой още не ми е мрънкал.

# 378
  • Германия
И на мен количките с накланящия се кош са ми странни. Сигурно са ОК за гръбчето, не знам, но просто ми е странно детето все някак свито да лежи и да не може да си изпъне крачетата. Виждам много такива при нас, и това обикновено са по-скъпите колички, но не мога да го възприема

# 379
# 380
  • Варна
Е, за тоя кош бих поизчакала.

# 381
Аз имам ерго раница, но тя е за 4+.И да имаше подложка, пак нямаше да я слагам в нея. При бебеносенето оптималната поза е-крачетата да са по високо от дупето. Тази поза би могла да се постигне с подложка, но пак не е ок. Едно малко бебе от 0 до 3м Няма способността да си държи главичката изправена, а от там идва достъпът до въздух, затова се изчаква да навърши 4м,иначе би могло да се свлече надолу и да се задуши. За новородени по-удачен е слингът.

# 382
За транспорта ужас е с количка, днес ми се наложи и от Гешов през подлеза няма рампи, а само стълби. Една жена ми помогна да сваля количката, тя ми предложи. После на 7 трамвай едни момчета я качиха, изобщо не ми дреме кой как ме е гледал. Но в магазина много рядко някой ми е отстъпвал ред, бабите бързат да не казвам за къде.Въпрос на възпитание, никой не е длъжен, но на възрастни, бременни и майки с деца и инвалиди е редно, тук просто повечето хора са егоисти и нямат такт и толеранс.

# 383
Алмонд, билет за бебето и количката не трябва. Виждам малко зор в качване в автобуси без ниска част. Ама шофьора чака, не са ми нервничили до сега.                 Иначе сигурно им пречи, че количката заема място, знам ли. Аз лично винаги съм много възпитана и гледам да се свия в ъгълче някое, да не преча. За сега срещам само неодобрителни погледи, но никой още не ми е мрънкал.
Благодаря, не ми дреме, кой както иска да гледа. Само да събера още малко смелост и мускули Grinning и смятам да се пробвам, дано да се справя.

# 384

Мариян, водили ли сте бебето на ортопед? И какво значи, че му се криви гръбчето? Нормално е да не е укрепнало. Синът ми е на 6м и още се мята назад.
[/quote]
Когато я прегърна  с лице към мен гръбчето и става на формата S, живея в Белгия тук казват ,  че е нормално но исках и друго мнение...

# 385
И на моето дете не му е стабилно гръбчето и все си мисля,че на 6м трябва вече да си седи станилно,той още не може. Thinking Аз пък като го взема с лице срещу мен,много често клюмва напред и се извива като геврече.На консултациите казват,че няма проблем,но на ортопед скоро не сме ходили.

# 386
И ние бяхме така на 6 месеца, седна на 8 сам.

# 387
  • Стара Загора
До скоро като го сложех да седне падаше напред, сега сам започна да стои на една страна, такъв прилегнал като модел Grinning

# 388
Да, така чупнати сядат и после бързо се стабилизират. Оттук нататък те чакат много хубави моменти— ще се изправя, ще ходи, ще се катери. Абе готино беше като проходи

# 389
Беба днес не ме остави цял следобед. Ха на едната, ха на другата гърда виси през половин час. Суче активно 5-10 мин и се унася и заспива. Ако я оставя в леглото й след 2 мин е будна и пак мрънка, изобщо, ако не ми е в ръцете се събужда и пак иска гърда. АМ отказа да яде, няколко пъти я подканвах. Гладна ли е или това са колики? Бяхте споменали по-рано в темата, че новородено бебе може да спи и гладно, затова сега съм се филмирала, че може да е гладна и да заспива, защото се изморява да суче на празен ход. Мисля, че ми е намаляла кърмата и затова... Вчера само 60 мл изцедих от уж пълна гърда.

Общи условия

Активация на акаунт