За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 564
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Аз така правя, но бебо е на 6м.  Беше доста по-студено през първия му месец.

# 601
  • Варна
Аз съм със зимно бебе и се чудя и мая как да го обличам със смяна на сезоните, понеже във Варна времето е страшно променливо.  Та не мога да помогна относно облеклото. Но за количката мога да кажа моя опит. За коша за новородено купих уж специално калъфче за матраче на количка на Minene (кошът ни има тънка подложка). То всъщност е нещо като малък чаршаф с ластици в края. Но не ми беше удобно, понеже ластиците някак ми обръщаха подложката. Та после минах на вариант памучни пелени на Motherhood (много ги харесвам като десен и качество, тензух/муселин за лято, бархет зима). Та си купих антирефлуксна възглавница за количка и отгоре слагам тези пелени. Въобще тези пелени си ги използвам постоянно за какво ли не.
И моят син няма врат. Grinning Много връща и постоянно са му червени гънките на врата и се белят. Мия добре с вода и гелчето му за тяло, понеже се образували бактерии от върнатото мляко, мажа с хидратиращ балсам сега, зимата с олио, нямам проблеми.

Последна редакция: сб, 14 апр 2018, 22:07 от Priqtelka

# 602
  • Плевен
Бебчо спи по боди и чорапки не мисля че му е студено като го пипам е топъл

# 603
Не проверявяш ли вратлето и ръчичките над дланите за да разбереш студена ли му е на бебето, за да га облечеш повече?

# 604
  • София
За завиване много използвах тензухена пелени, сега си взех и една хубава бархетна. Много са лекички и прохладни за горещините.

# 605

Пъпчиците от претопляне му минават сами. С нищо не го мажа/пръскам.

Ако ги намажа със Судокрем дали ще помогне?

# 606
ПОМОГНЕТЕ МИ !! Писах една тема, и 10 коментара във различни теми за захранване никои не ми отговори.
Дъщеря ми е на 4 месеца отказва да яде мляко захранвам я със по  малко пюре.. Но мляко отказва кърма, абсурд за АМ не знам какво да правя два дена е така в понеделник съм на лекар със нея но днес   не знам какво да и дам за да се нахрани... Предложете ми нещо, имали ли сте такива проблеми?  Първо дете ми е и не знам  как да постъпя:(

# 607
  • Плевен
Да не би просто да няма апетит пробва ли да се изцедиш и да и дадеш с шише
Моят бебчо като имаше млечница отказваше да яде беше голяма борба сега също няма много апетит и утре ще звъня на лекарката предполагам че са зъбки

# 608
Да не би просто да няма апетит пробва ли да се изцедиш и да и дадеш с шише
Моят бебчо като имаше млечница отказваше да яде беше голяма борба сега също няма много апетит и утре ще звъня на лекарката предполагам че са зъбки
не пробвах по всякакъв начин да и дам мляко пищи и дърпа шишето със раце...  Чудя се дъли са зъбки при нас защото венците и са подути, можеми затова не иска мляко но пък като и давам пюре яде но не е ли малка за пюрета на 4 месеца и 16 дни е

# 609
Виж дали не му е запушен носа и да не може да суче... Отказът от храна винаги е свързан с неразположение някакво здравословно. Защо не се храни може да ти каже единствено педиатърът!

# 610
Не няма хрема нито носа е запушен но е много нервна като и дам мляко не го иска иначе пюре хапва по една две лажички

# 611
Отивай веднага на лекар, веднага. Да не се обезводни детето, три дни без ядене са много.хлътнала ли е фонтанелата? Може да е кръмаческа стачка, ако е здравс. С капкомер пробва ли внимателно да к?апнеш

# 612
  • Плевен
Наистина по добре иди на лекар защото дори да дадеш малко пюре не може да заместиш всяко хранене с него захранването става постепенно ако искаш пробвай със спринцовките на панадол да и дадеш малко мляко

# 613
Отивай веднага на лекар, веднага. Да не се обезводни детето, три дни без ядене са много.хлътнала ли е фонтанелата? Може да е кръмаческа стачка, ако е здравс. С капкомер пробва ли внимателно да к?апнеш
давам витамин к д и ц.. Казах че само мляко не иска да яде а не всичко. Яде пюре та и пие вода със лъжичка но не иска мляко утре съм на лекср

# 614
То до утре с такова малко бебе, дето не е яло. Поне му се обади днес на педиатъра. За капкомер имах предвид така да му даваш мляко.
Пълни ли памперса?
Виж, и аз като цяло мразя да ходя на лекари, но има ситуации, при които въври да питаш във форума и такива, при които трябва да се посъветваш с лекар.
Когато синът ми може би беше глътнал хапче от антиалергичните на баща си звънях на педиатъра, бърза помощ и се обличах едновременно. Да не яде дете три дни е сходна ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт