За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 61

• 41 537
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ако на тази възраст яде само пюрета и вода няма да се учудя и да са колики. Отидете до лекар да прегледа детето.

# 616
Ние сменихме всички препарати на пазара,вкл.поръчахме и Лефакс.Сега сме само с Колийф и като че ли е малко по-добре,но колики все още има.Трябва да намерите капките,които на вас ви действат.

От къде си ги поръчвате?

# 617
Ние сменихме всички препарати на пазара,вкл.поръчахме и Лефакс.Сега сме само с Колийф и като че ли е малко по-добре,но колики все още има.Трябва да намерите капките,които на вас ви действат.

От къде си ги поръчвате?
Лефакс он лайн или по групите във ФБ, а колийф има в аптеките.

# 618
  • София
Някоя майка сблъсквала ли се е с ниски неутрофили при бебе?

# 619
  • Плевен
Педиатъра ли каза че са ниски това са вид левкоцити

# 620
Искам да ви попитам кога заместихте вечерята? Моята дъщеря все още си яде мляко за вачерея към 8 и 30,а преди това около 18 и 30 й давам филийка или пюре без месо(супа). На 1 година и 1 м е.
Обаче тя започня отново да яде през нощта(първо около 6 часа,а сега вече към 3 или 4ч.) От 3 месец нямаме нощно хранене. И сега се чудя защо така стана. Слагам  по 3 бисквити в млякото. Още не искам да й го спирам,след като си го пие. Дали не й достига?И затова се буди да яде. Да замествам ли със някаква каша нощна (но по принцип не ми се иска да е каша). И пък вече кисело мляко с бисквити да й давам.
Какво е менюото на дете на 1 годинка? Вече се чудя какво да й давам. Изчерпах се от идеи. Ня иначе яде с апетит всичко,нямаме проблеми в това отношение.Между храненето хапва и плод. Много обича плодове.

# 621
  • София
Моята е на 1г3м и все още си пие млякото преди лягане. Режимът й е горе долу такъв: 9:30-10 закуска, 13-13:30 обяд, 16:30-17 следобедна закуска, 20-20:30 вечеря, 22:30-23:00 мляко

# 622
Обрива от бузките се разпространява и чак под шията по гърдите се появиха малко пъпчици, но вече не е зачервено. Обрив от претопляне не трябва ли да започне да намалява след като вече е облечена нормално?

# 623
Аз давам вечеря, понякога се буди към 3 да яде, понякога не, независимо от това.

# 624
Момичета, дечко има асансьорен тестис. Казаха ни, че до годинката не се ли оправи ще се наложи да го оперират. Четох доста статии и теми в различни форуми и май в 80% от случаите се е наложила операция. Въпроса ми е има ли майки, които са минали по този път? Колко време са изчакали за операция? Има ли и такива, при които тестиса се е оправил сам?

# 625
Здравейте имам бебе на 11 седмици. Често когато ака или пръцка плаче,  макар и не винаги. Понеже къеменето явно я разхлабва понякога суче няколко минути започва да рита с крачета после пуска гърдата и заплаква след това пръцка и ака.Няма запек ака си мекичко по три пъти на ден,  понякога и по повече.Само на кърма сме. Интересуваме има ли и други мами при които да го има този проблем и кога отминава?

# 626
Обрива от бузките се разпространява и чак под шията по гърдите се появиха малко пъпчици, но вече не е зачервено. Обрив от претопляне не трябва ли да започне да намалява след като вече е облечена нормално?

И ние сме по същия начин..

# 627
Здравейте имам бебе на 11 седмици. Често когато ака или пръцка плаче,  макар и не винаги. Понеже къеменето явно я разхлабва понякога суче няколко минути започва да рита с крачета после пуска гърдата и заплаква след това пръцка и ака.Няма запек ака си мекичко по три пъти на ден,  понякога и по повече.Само на кърма сме. Интересуваме има ли и други мами при които да го има този проблем и кога отминава?

И при нас е същото, но не при всяко изхождане. На 6 седмици е моето.

# 628
  • София
Това са колики. Отминават към 4-ти месец. Внимавайте кога и как ще захранвате, защото могат да се върнат.

# 629
Аз имам въпрос за захранването. Предстои скоро да започна. Какъв е принципът/правилото на заместване на хранене? Да речем започна от месец 5.За около седмица, ще бъде въведен първия зеленчук. И? Оттам какво следва. Замества 1 хранене или как? На 6м колко заместени хранения трябва да има. Въобще може ли някой накратко да го обясни. Едно бебе на 6м колко хранения с мляко има и колко с пюре и във времето как се развиват нещата?
Незнам дали добре си зададох въпроса.
Бебето ми е на 4м и 3 дни и е голям зор с храненето. На АМ е. Отскоро й растат зъби и е голямо чудо с пиенето на мляко. Бута шишето, дави се, разсейва се. Не на всяко хранене, но като цяло е така. Другата седмица е на лекар и се опасявам, че няма да е наддала добре, дано ми препоръча нещо, с което да се променят нещата..

Общи условия

Активация на акаунт