Кюретаж и забременяване след това - тема 78

• 52 658
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Диана, проследи след лечението дали се е изчистила уреяплазмата, че е много упорита гадина....
Аз , надали има вече какво да изследвам...Всичко възможно изследвахме...
Успех ти желая и дано утрепеш гадините с един курс на лечение😘

# 151
И при нас застой. Лекувахме  март Гарднерела. Двамата с ММ  пихме АБ. Трябваше 20 дни след лечението да отида на контрола и бях сигурна, че вече всичко е наред. Но уви. Пак гарднерела. Много упорита тая бактерия 🤔 Някой да се е сблъсквал с такова чудо? Пихме флажил и аз освен хапове, слагах и глобули флажил... Секс само с презерватив. В петък съм при док да изписва нещо... Мина точно 1 година от аборта, а аз все не съм бременна 😔

# 152
Здравейте и от мен...
Vais, моя аборт...сторим подред беше едва в 9та седмица, спряло в 8 - едно АГ ми каза 1 месец да изчакам, друго да не чакам, трето да изкарам 3.. ние решихме да изчакаме един нормален цикъл. Пуснах изследвания след нормалната М на всички си беше наред...ама кое е правилното не знам.
Да се похваля или поне да споделя хубава новина за нас- излезнаха резултатите от кариотипа и на двама ни са нормални и с това ние си продължаваме с търсенето на причина вече с имонологични изследвания на мен и цитонамазки и подобни за бактерии ми.
Мили дами....стискам ви силно палци скоро да се похвалите и да залеете темата с постове със снимки на двете чертички, а след това регулярно на порастващите бебоци, а накрая да се съберем с бебоците в количките Heart Eyes Kissing Heart

# 153
  • София
И при нас застой. Лекувахме  март Гарднерела. Двамата с ММ  пихме АБ. Трябваше 20 дни след лечението да отида на контрола и бях сигурна, че вече всичко е наред. Но уви. Пак гарднерела. Много упорита тая бактерия 🤔 Някой да се е сблъсквал с такова чудо? Пихме флажил и аз освен хапове, слагах и глобули флажил... Секс само с презерватив. В петък съм при док да изписва нещо... Мина точно 1 година от аборта, а аз все не съм бременна 😔

Дано вече със следващия курс ги утрепеш!
Аз да питам- Гарднерелата излиза ли на микробиология( вагинален, цервикален ) или нещо допълнително заявяваш, че искаш да изследваш и нея?

# 154
  • София
На мен ми е излизала гарднерела на обикновена микробиология,вагинален секрет.

# 155

Дано вече със следващия курс ги утрепеш!
Аз да питам- Гарднерелата излиза ли на микробиология( вагинален, цервикален ) или нещо допълнително заявяваш, че искаш да изследваш и нея?

На мен ми излезна при микробиологията с ЦС.

# 156
  • София
Значи да не се притеснявам, щом на мкб не ми е излязла....Само кандида албиканс излезе преди 2 седмици, лекувам с Гиназол-3 бр през 10 дни и Лактажин през 2-3 дни за 3 месеца, поради липсващи лактобацили.

# 157
Моничета, малко се скрих от всички теми и статии за аборти, исках да се отърся...е, четях ви от време на време. Та....на мен ми дойде Ц, и за щастие с него се е изчислила напълно и матката / имаше задържано нещо в нея, за което не се установи точно какво/-и сега съм много хепи Wink Simple Smile АГ каза, че всичко изглежда наред и от другия месец да започваме опитите. Заяви, че се е възстановила лигавицата,матката е добре , но на въпроса защо не от този месец, само повтори от другия започвайте. Знам, че не е много един месец, но някак си искам да започнем, пък когато стане /и предния път не стана бързо/. Вие какво мислите? /Аборта беше в 12 седмица заради малформации на плода./ Вие кога подновихте опитите?
Според мен е заради хормоните. Отнема им 3-4 месеца да се регулират. Мисседа ми беше в 10с и 4дни и ми казаха 3 цикъла въздържание, аз мисля да са 4. Сега като изчислявам точно есента се пада да подновим опитите - точно преди грипните епидемии..
Относно чакането - изпълнете го с любими занимания, пътувания, екскурзии. Лично аз това смятам да направя.  А след около 2 месеца мисля да пусна генетични и имунологични изследвания, нищо че ми е 1 бременност и 1 А. искам да се успокоя.
Късмет и хубаво лято, а след някой друг месец да се похвалиш с положителен резултат Simple Smile .

# 158
Здравейте момичета, скоро не съм писала, но ви чета редовно. Искам да споделя през какви изследвания минавам сега, за да помогна на тези които се лутат.
На 4.04 пуснах изследване за тромбофилия в Геника и излезна че съм с носителство на алел +505 G/G  в TAFI гена, което предразполага към спонтанни аборти. Док каза, че при следваща Б задължително ще съм на инжекции (не каза какви, но се надявам скоро да разбера).
На 16.04 пуснахме микробиология и разширен пакет за микоплазма, уреаплазма и хламидии. Всичко е отрицателно с изключение, че имам Ureaplasma urealyticum и Gardnerella vag.
Изписа ми АБ, интимни гелове и пробиотик. И двамата с мм ще се лекуваме.
Доколкото разбрах уреаплазмата е предпоставка за спонтанни аборти и БХ, така че съветвам, който не е правил такива изследвания и все още се лута в омагьосания кръг, да ги направи. Разходи са, но все пак всички тук се надяваме на една спокойна и успешна бременност.
На нас сега ни предстои лечение и се надявам следващия месец да е успешен!
Извинявам се, ако изказвам мнение без някой да ми го е искал, но ще се радвам, ако помогна на някой.
Успех на всички ❤
Надявам се сте направили и антибиограма за уреаплазмата. Една приятелка 4 месеца я лекуваха с грешни антибиотици и накрая за 10 дни с подходящия се излекува успешно. Междувременно може да се опитате да подсилите общия имунитет. С правилния антибиотик Уреаплазма е абсолютно лечима, просто трябва антибиограма и добър лекар.
Гарднерелата живее перфектно в среда, в която няма лактобацили, затова може да започнете прием и на орални пробиотици, за да подпомогнете възстановяването.
Късмет.

# 159
  • София
При наличие на бактерия лактобацилите са ОК, ама не съм сигурна че е така при наличие на гъби...

# 160
Здравейте момичета, скоро не съм писала, но ви чета редовно. Искам да споделя през какви изследвания минавам сега, за да помогна на тези които се лутат.
На 4.04 пуснах изследване за тромбофилия в Геника и излезна че съм с носителство на алел +505 G/G  в TAFI гена, което предразполага към спонтанни аборти. Док каза, че при следваща Б задължително ще съм на инжекции (не каза какви, но се надявам скоро да разбера).
На 16.04 пуснахме микробиология и разширен пакет за микоплазма, уреаплазма и хламидии. Всичко е отрицателно с изключение, че имам Ureaplasma urealyticum и Gardnerella vag.
Изписа ми АБ, интимни гелове и пробиотик. И двамата с мм ще се лекуваме.
Доколкото разбрах уреаплазмата е предпоставка за спонтанни аборти и БХ, така че съветвам, който не е правил такива изследвания и все още се лута в омагьосания кръг, да ги направи. Разходи са, но все пак всички тук се надяваме на една спокойна и успешна бременност.
На нас сега ни предстои лечение и се надявам следващия месец да е успешен!
Извинявам се, ако изказвам мнение без някой да ми го е искал, но ще се радвам, ако помогна на някой.
Успех на всички ❤
Надявам се сте направили и антибиограма за уреаплазмата. Една приятелка 4 месеца я лекуваха с грешни антибиотици и накрая за 10 дни с подходящия се излекува успешно. Междувременно може да се опитате да подсилите общия имунитет. С правилния антибиотик Уреаплазма е абсолютно лечима, просто трябва антибиограма и добър лекар.
Гарднерелата живее перфектно в среда, в която няма лактобацили, затова може да започнете прием и на орални пробиотици, за да подпомогнете възстановяването.
Късмет.

Здравей и благодаря!
Не сме правили антибиограма, надявам се да успеем с едно лечение. Иначе имам да пия и поставям доста неща. Авелокс, полижинакс, флуомизин, лактобор и пробиен. Искрено се надявам да сме в правилна посока. Вярвам на лекаря си и не ми се ще да греши.

# 161
Здравейте, аз все още очаквам първия цикъл след А. и исках да се изследвам за Уреаплазми и Микоплазми и док.ми каза, че нямало смисъл, какво сме щели да видим, някакви ей такива...абе с две думи не  ме изследва, да отида ли при друг док. да си изискам, нито цитонамазка съм правила повече от година, абсолютно нищо микробиологично не ми е изследвано (нямам оплаквания, но като чета за тези две ....плазми - все тихия убиец ги наричат)...
Все още чакам генетичния материал от плода, единствено НК клетки изследвах -ок и тромбофилия (където се оказа, че не освоявам фолиевата, както трябва и още един генотип не ми е наред 4G/5G PAI, но за него пуснах допълнително изследвания, за да ми го разтълкуват-писах и във форума за тромбофилия, че идея си нямам какво показва този генотип)...?!

# 162
  • София
Привет Калина, според мен е добре да си пуснеш микоплазма, уреяплазма и хламидии, както и да направиш цитонамазка и микробиология и да смениш лекаря. Според мен щом дори и цитонамазка не иска да направи неглежира твърде много нещата.

# 163
И аз подкрепям Сандра. За мен след всичките изследвания, които направих, определено трябва да се изследват и те. Най-малкото за успокоение, поне аз така мисля. Сумата не мисля, че е голямА и всеки желаещ детенце би ги дал. На мен в геника ми излезе 75лв пакета (разширен).

# 164
И аз съм се настроила, че искам всички възможни рискове да ги елиминараме, до колкото е възможно и да изследвам всичко от първа страница ....не знам каква е тази теория, че чак на 2-3 аборт тогава ще дълбаят да търсят причини - много ме дразнят....
Ще настоявам при следващия преглед ...благодаря момичета

Общи условия

Активация на акаунт