За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 76 806
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
  • Ланкър, планините Овнерог
Купих си преди известно време готови блатове за торта Наполеон от Берьозка, обаче никъде не намирам инфо конкретно за тях дали трябва някаква обработка или директно се мацотят с крем?

# 421
Купих си преди известно време готови блатове за торта Наполеон от Берьозка, обаче никъде не намирам инфо конкретно за тях дали трябва някаква обработка или директно се мацотят с крем?

Директно действаш.

# 422
  • на Земята
Как да разбера дали ананасът е готов за хапване,т.е. дали е узрял?Винаги го оставям 2-3 дни да постои на топло и тогава го режем,ако не престои почти винаги не е добър.Сега детето дава зор да го режем...

# 423
  • Ланкър, планините Овнерог
Ние пък никога не сме го чакали, а и студен доста повече ми харесва.

# 424
Ми май трябва да е по-жълтеникав, ако е зелен не е готов.. Я си го чакайте, че аз така веднъж си взех и не го чаках, та чак ми се разраниха и езика, и устните...

# 425
И аз си взех такива вчера и не знам как да ги направя,с какъв крем ще е подходящо?

# 426
  • София
И аз си взех такива вчера и не знам как да ги направя,с какъв крем ще е подходящо?

Предлагам ти да използваш крема от тази рецепта. Не е класическия за торта "Наполеон", но няма да съжаляваш.

# 427
  • Плевен
Ананаса е узрял,когато без усилие откъснеш едно от листата му(най-отгоре).Ако пък го чакаш много,омеква и потъмнява от вътре.Пак го ядем,но много го беля,за да махна мекото и потъмнялото.

# 428
  • На брега на реката
Genni, аз използвах боров мед Simple Smile Вероятно звучи абсурдно, но само за него се сетих в онзи момент. Той е достатъчно течен, а и гланцира добре. Взимала съм вафлен принт за бисквитки, с торта не съм опитвала обаче.

# 429
Свинско, заквасена сметана и топено сирене как да ги съчетая във вкусно ястие? Simple Smile

marcheva14bouquet Следващият път ще направя крем-карамела по твоята рецепта. Изчетох всички съвети под рецептата  Hug

# 430
Свинско, заквасена сметана и топено сирене как да ги съчетая във вкусно ястие? Simple Smile

marcheva14bouquet Следващият път ще направя крем-карамела по твоята рецепта. Изчетох всички съвети под рецептата  Hug

Нарежи свинското на парчета, запечатай на тиган и го метни в тавичка. Сложи бира или вино, разбитата сметана с малко вода и нарязаното на кръгчета сирене. Слагаш във фурната и печеш. Соса става... мммм.

# 431

Нарежи свинското на парчета, запечатай на тиган и го метни в тавичка. Сложи бира или вино, разбитата сметана с малко вода и нарязаното на кръгчета сирене. Слагаш във фурната и печеш. Соса става... мммм.

bouquet Благодаря! Малко ще поизменя приготовлението, сложих да сваря месото и да направя супа от бульона... Ще продължа в тавичката по рецептата  Hug

# 432
Ох, направо много ме изкушихте с тези снимки и рецепти на крем карамел. Но вкъщи нямам от тези формички или някакъв друг подходящ съд, дали ще стане в обикновена тава 28см и около 5см дълбока? Да намаля млякото на 500мл освен?

# 433
Аз го правя от вратни или пържолки от каре, които начуквам. След това в йенска тенджерка с капак най напред намазвам дъното и стените с масло по-обилно, отгоре мажа сметана, редя месото на редове и между тях слагам сиренето и мажа със сметана, поръсвам със сол и черен пипер. Ако имаш може да сложиш и нарязани гъби. Накрая заливам с малко топла вода, запечатвам с фолио плътно и отгоре слагам капака на тенджерката. Слагам във фурната поне за час. Месото става като мозък, а и соса е много вкусен

# 434
Скоро купувах готварска сметана Elle &  Vire, но не беше течна, а гъста като заквасена. Беше в срок и нямаше странен вкус. Това нормално ли е? Аз очаквах да е течна, трябваше с вода да я разреждам, че да готвя с нея..

Общи условия

Активация на акаунт