Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 2

• 56 876
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
Явно пак е въпрос на тълкуване. Аз го чета така:
Първо класиране:
1. Деца със СОП
2. Деца с ХЗ
3. Деца, неприети от т. 2, но заявили СК + деца със СК
4. Деца, неприети по т. 3 (само с точките по общи критерии) + деца, които поначало са по общи критерии
Второ и следващи класирания:
1. Деца със СОП
2. Деца с ХЗ
3. Неприетите по т. 2 (само с точките от ОК)+ всички останали, неприети на първо класиране

Поправям се, след втори прочит: явно ще се възстановяват точките по социални критерии.
Значи, остава голямата томбола и туй то.

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 10:35 от Калина Тодорова

# 451
След внимателен прочит на Новините в системата,стигнах до извода,че за 2 класиране само децата сХЗ в общия списък ще са без доп. точки.Защо това е така?На второ класиране за списъка по общ ред казват,че децата с ХЗ няма да бъдат с точките от доп. критерии.Забележете само деца с ХЗ и СОП имат доп.критерии по Наредба. За децата със соц. точки нищо не е споменато, а за 1 класиране изрично беше споменато,че в общата опашка те са без соц
 точки.Благодаря.

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 10:37 от malinkap

# 452
  • София
Явно пак е въпрос на тълкуване. Аз го чета така:
Първо класиране:
1. Деца със СОП
2. Деца с ХЗ
3. Деца, неприети от т. 2, но заявили СК + деца със СК
4. Деца, неприети по т. 3 (само с точките по общи критерии) + деца, които поначало са по общи критерии
Второ и следващи класирания:
1. Деца със СОП
2. Деца с ХЗ
3. Неприетите по т. 2 (само с точките от ОК)+ всички останали, неприети на първо класиране (пак само по общи критерии)
- Списък на кандидатстващи деца по общ ред;
Списъкът по общ ред включва децата с общи и/или социални критерии, както и децата с ХЗ без точките за допълнителния критерий.
Не четете правилно. Социалните критерии са си социални, те присъстват в общата опашка. Няма ги точките за ХЗ, което се води допълнителен критерий.

# 453
Не четете правилно. Социалните критерии са си социални, те присъстват в общата опашка. Няма ги точките за ХЗ, което се води допълнителен критерий.
[/quote]
Права сте, да. Коригирах по-горе поста си. Критерият е един и липсва запетайка - отнася се само за ХЗ.

# 454
  • Sofia
След внимателен прочит на Новините в системата,стигнах до извода,че за 2 класиране само децата сХЗ в общия списък ще са без доп. точки.Защо това е така?На второ класиране за списъка по общ ред казват,че децата с ХЗ няма да бъдат с точките от доп. критерии.
Много съм застреляна, сега разбрах за кои Новини пишеш  Joy Joy Joy
А за второ класиране и децата с ХЗ в общия списък - те ще са без допълнителните точки, просто защото си имат все още отделна опашка, където кандидатстват с всичките си точки (а дали ще има свободни места в тази опашка е отделен въпрос):
Цитат
За второто класиране за учебната 2018/2019 г. се формират три списъка на чакащи деца:
    - Списък на кандидатстващи деца със СОП;
    - Списък на кандидатстващи деца с ХЗ;
    - Списък на кандидатстващи деца по общ ред;
Списъкът по общ ред включва децата с общи и/или социални критерии, както и децата с ХЗ без точките за допълнителния критерий.

# 455
  • София
По интересното е в случая, когато остане само една опашка след 2-ро класиране. Тогава май вече всички ще са с пълния си брой точки.

# 456
  • Sofia
Доколкото разбирам за ДГ опашките ще си останат две - ХЗ и обща.
Цитат
10.4. На какви стъпки ще се извърши класирането?
...
Следващи класирания (след първото):
След второто класиране с прием от месец септември, ако останат свободни места от опашката за СОП, местата се прехвърлят към чакащите по общ ред и класиранията се провеждат само на две стъпки - деца с ХЗ и чакащите по общия ред. За ПГУ незаетите места за деца с ХЗ след второто класиране също ще бъдат прехвърлени към свободните места по общ ред.
Цитат
Съгласно решение по т. 3 от проведено на 19.04.2018 г. заседание на РГ (виж  Протокол №75/19.04.2018 г.) след първите две класирания:
    - незаетите места със СОП и ХЗ за подготвителните групи в училищата ще се прехвърлят към свободните места по общ ред;
    - незаетите места със СОП за детските градини ще се прехвърлят към свободните места по общ ред.

# 457
  • София
Ами не знам. Нали мама Саня каза, че местата по ХЗ ще се прехвърлят към общите опашки след 2 ро класиране. Това бяха обсъждали в РГ. Пък в системата пише друго.

# 458
  • Sofia
От протокола на работната група от 19.04:
Цитат
3. Уточняване приема на деца със СОП и ХЗ в ПГ в общинските училища
Е. Миков – Предлагам, да вземем решение след първите две класирания местата
определени за деца със СОП и ХЗ да се прехвърлят в общата опашка, така че до
началото на текущите класирания да се запълнят.
С. Конакчиева – Аз предлагам същото. Това означава че през м. юни местата ще са в
общата опашка, както за ДГ /само СОП-а/, така и за училищата.
М. Минчева – Нека оформим в решение, това около което се обединихме по тази тема.
Решение по т. 3: В ПГ в училищата опашката се разделя и се отделят 3 места за
деца със СОП и 5 места за деца с ХЗ. След второ генерално класиране, незаетите
места за всички набори отиват към общата опашка. За детските градини това да се
приложи за всички набори, само за местата от квота СОП.

Тази информация да се публикува в секция „Новини“ на ИСОДЗ и ПГУ.

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 14:47 от brin de muguet

# 459
  • София
След второто класиране свободните места от СОП и ХЗ /няма да има по мое мнение за ХЗ/ ще минат в общата опашка. От СОП свободни места със сигурност ще има. Това тази година е през м.юни.
Наредбата за финансирането
Чл. 57. (Изм. - ДВ, бр. 31 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) След определянето на броя на групите броят на децата в групите може да се завиши с до 2 деца в група над максималния съгласно приложение № 7.
Отпаднало е "с изключение на яслените групи". Ще добавят по 2 места в яслените.

# 460
Значи трябва след второ класиране свободните места и от СОП, и от ХЗ да минат в общата опашка.
Обаче в протокола пише друго?
Толкова се и изслушват: Конакчиева предлага същото като Миков, НО само за СОП-а???

# 461
Значи трябва след второ класиране свободните места и от СОП, и от ХЗ да минат в общата опашка.
Толкова се и изслушват: Конакчиева предлага същото като Миков, НО само за СОП-а???
Пепич, аз разбирам от протокола на РГ, че само местата за деца със СОП ще се прехвърлят. Дами, поправете ме, ако греша.за

# 462
Пепич, аз разбирам от протокола на РГ, че само местата за деца със СОП ще се прехвърлят. Дами, поправете ме, ако греша.за

Да в протокола пише точно това, но мама Сання преди няколко дни каза друго. Аз коментирам първо нейният пост и след това Протокола на РГ.

И сега проверих. В моя квартал Слатина има обявени места СОП само за набор 2015. Да разбирам ли, че за яслените групи, които ме касаят мен лично, няма да се обявят места за СОП?

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 15:07 от Pepich

# 463
  • София

Да в протокола пише точно това, но мама Сання преди няколко дни каза друго. Аз коментирам първо нейният пост и след това Протокола на РГ.

И сега проверих. В моя квартал Слатина има обявени места СОП само за набор 2015. Да разбирам ли, че за яслените групи, които ме касаят мен лично, няма да се обявят места за СОП?

Места за СОП в яслите няма. Само в 35 - за деца с увреден слух.

# 464
Здравейте! Някой може ли да ми обясни нещо във връзка с кандидатстването в ясла тази година? Въпросът ми е - ако да кажем в яслата, която съм избрала приемат 13 деца по общ критерии, а първите 20 деца в списъкът са с по 9 точки(максимума), как става класирането, приемат първите 13 по азбучен ред или правят лотария с тези 20 деца с по 9 точки?
Благодаря Ви предварително за отговорите.

Общи условия

Активация на акаунт