Юлски мами 2018- Тема 4

• 56 367
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте мами, днес бях на първото мерене на сърдечни тонове на бебо, всичко е наред, беше доста интересно, особено като сложиха колана и малката се разбунтува, яки шутове ми дари:)) Вие ходите ли на тонове и колко често се прави това изследване? Има ли мами с подути вени, на краката ми са доста издути, мажа се с лиотон гел, но голям ефект няма...Иначе от днес съм в болничен, сега ще се чудя как да си уплътня времето, но както каза лекарката ми: " почивай си сега, че после няма..."

Здравейте на всички,

и аз съм с разширени вени от преди бременноста, като на мен ми казаха да се мажа с този гел и да наблюдавам за изменения: https://apteka.framar.bg/30020766/%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BA … D0%B0%D1%80%D0%BA
Ако забележиш подуване, или зачервяване задъжително отиди да те прегледат.

Исках да ви питам как сте със съня, болят ли ви тазобедрените кости? При мен е ужас, скоро ще започвам да спя в седнало положение...

Слънчев ден на всички!

# 496
И аз за съжаление съм с разширени вени от преди да забременея,благодаря за линка:)За сега не са се влошили.За спането и мен ме гони безсъние от време на време,но най-вече ме болят ръцете и краката,получавам и крампи затова пия понякога магнезии.

# 497
Здравейте , да попитам колко горе долу е нормалното тегло за бебето в 7ми месец?

# 498
В последно време се събуждам поняколко пъти през нощта от шутове, което неминуемо води до тоалетната + зверски киселини, от които едвам дишам. И вече нищо не ми помага за тях. Приемам съвети! От седми месец до края бебето може да нараства по 200 и отгоре грама на седмица, така че е много относително. Но да речем, че 1 - 1,5 кг е нормално, може и повече, малко наизуст пиша. Проследи си и по седмица, соушъл, в нета ще намериш инфо, а и в книгите.

# 499
  • Варна
Здравейте , да попитам колко горе долу е нормалното тегло за бебето в 7ми месец?

Зависи по скоро според седмицата.
Вчера почнах 28гс, и госпожицата ми е 1120гр..., отговаря на 28гс+3 .

Аз се събуждам вечер от болки в тазобедрените стави.. то само дясно , ляво няма как...
Снощи взех една по-висока възглавница и оп между краката. Не съм се събуждала от болки.
Аз ходя по 2 пъти вечер до тоалетната и после естествено става едно бушуване вътре, само последните 2 вечери не се събужда за дълго след разходката ми до wc и бързо заспивам. Вечер след 20:00 ограничавам течностите !

# 500
  • София
Мами, колко активни са вашите бебоци?  Аз нещо съм се притеснила, от снощи до сега нищо не съм усещала, през нощта ставах 2 пъти до тоалетна, не се помръдна.  Нямам и болки, нямам стягане,нищо необичайно в корема. Но защо няма ритници толкова дълго време...

# 501
Miss V, ти пак добре, че редуваш ляво и дясно Grinning аз мога да спя само на лявата страна от месеци насам. и задължително с възглавница между бедрата.

P2424, изпий чаша вода, почукай му, говори му. Пробвай различни неща, за да го "провокираш".

# 502
Относно последните месеци и т.нар "запис на тонове" да обясня:
Ако се следите само по ЗК имате две посещения на ЖК и преслушване (а не запис) на тонове в 8 и 9 клендарни месеци. Ако лекарят е пич и има апарат ще ви ги записва и разчете (ако няма само ще ги слуша), ако не може, ще ви насочи къде.

Изследването "запис на тонове" е специализирано, както са БХС и ФМ и НЕ е задължително! Това е Доплер. Той се прави при проблеми с плода или водите, или при преносване. [/i]

Това изследване се заплаща!
В софийските болници струва между 15 и 40 лева, зависи къде ходите и дали ще ви таксуват и за разчитането.

Много жени, които не избират екип и не раждат в частни болници ходят за запис на тонове колкото да се ориентират в болницата и персоналът да ги позапомни.

Ако сте на частно най-вероятно ще ви викат всяка седмица за запис и разчитане, обикновено е включено в цената на платената ЖК.

Изобщо не е задължително да ви записват тоновете, но е задължително на ЖК да ви ги слушат на акушерска слушалка (като стетоскоп или дигитална). Ежедневно или най-много през ден се слушат детските тонове при ПРЕНОСВАНЕ!

# 503
Доплер е друго.
Под запис на тонове аз разбирам и са ми правили следното - лягаш, слагат на корема две апаратчета и един уред печата на хартия пулса на бебето на една скала и силата на контракциите на друга. За около 20 минути.

# 504
Именно - акушерски доплер.
Другият е кардиологичен Wink Прави се по време на някои ФМ или на специализираната фетална ехокардиография Wink

# 505
  • Варна
Мами, колко активни са вашите бебоци?  Аз нещо съм се притеснила, от снощи до сега нищо не съм усещала, през нощта ставах 2 пъти до тоалетна, не се помръдна.  Нямам и болки, нямам стягане,нищо необичайно в корема. Но защо няма ритници толкова дълго време...

Различно активно е . Има дни от сутринта до вечерта почти постоянно усещам движения., но имах дни които почти не усещам( казват , че някои дни са по сънени) зависи и от ежедневието ти. Пробвай да се поразходиш малко, после или изпий 2 чаши течности или плодове повечко хапни и си легни на една страна .
В Айко намаленията са до неделя! Днес или утре отивам , че си харесах разни нещица.

# 506
Аз мислех, че доплер следи кръвотока към бебето. Където показва с цветно на монитора, сещате се.

# 507
Аз мислех, че доплер следи кръвотока към бебето. Където показва с цветно на монитора, сещате се.

Да, да, също е доплер. Просто са различни видове Simple Smile

# 508

Различно активно е . Има дни от сутринта до вечерта почти постоянно усещам движения., но имах дни които почти не усещам( казват , че някои дни са по сънени) зависи и от ежедневието ти. Пробвай да се поразходиш малко, после или изпий 2 чаши течности или плодове повечко хапни и си легни на една страна .
В Айко намаленията са до неделя! Днес или утре отивам , че си харесах разни нещица.
Моята девойка рита доста често, като вечер  преди да заспя е най-активна...вчера като сложиха колана за тоновете направо щеше да ми изскочи от корема, но има дни, когато е спокойна особено като се разхождам по-дълго...
Днес ходих на зъболекар, падна ми една коронка, а венците са ми доста подути, ще пробвам с парадонтакс за кървенето... За Айко си поръчах леглото днес от сайта им, с 100 лв е намалено спрямо хиполенд, но не знам дали имат наличност, иначе още нищо не съм купила освен дреболии, леглото и количката са ми приоритет.

# 509
Тони, за венците ми казаха, че е по-добре да отида да ми почистят зъбния камък, отколкото да се възпалят. В понеделник ходих на зъболекар да ми чисти плаката и ми даде и някаква малка разфасовка пародонтакс.
Аз от Аико нищо не си харесах.

Общи условия

Активация на акаунт