Юлски мами 2018- Тема 4

• 56 310
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте!Мъчи ме влажно кашлица,гърлобол и хрема.Напишете ми някой бабин илач.
Аз не съм кашляла, но имах хрема и много ме болеше гърлото. Моята лекарка ми даде за гърло Cavisept за смукане.
Светъл празник на всички. Blush

# 106
Наталка много съжалявам! Sad и аз съм с разкритие в момента и изпитвам голям страх да не загубя момиченцето си Sad в понеделник сърцето ми спря, като ми казаха, че разкритието ми е станало 5 см и нищо неможе да се направи... Sad мъжа ми преобърна света да намери лекар, който да ми обърне внимание и така се стигна до поставянето на песар в 25 г.с. Всъщност разкритието не било чак толкова, колкото ми казаха на първоначалния преглед и сега с пръстена се сви до 1 см, с което се надявам да издържа колкото се може повече, за да дам шанс на бебчето си. Постоях една седмица в болница и утре ме изписват, макар, че не искам.... не мога да повярвам, че никой не иска да ме остави под наблюдение Sad изпитвам ужас от това да се прибера вкъщи...  още веднъж искрено ти съчувствам и преживявам болката ти с теб! Sad много кураж ❤❤❤

# 107
Христос Воскресе момичета!

# 108
  • София
Наталка много съжалявам! Sad и аз съм с разкритие в момента и изпитвам голям страх да не загубя момиченцето си Sad в понеделник сърцето ми спря, като ми казаха, че разкритието ми е станало 5 см и нищо неможе да се направи... Sad мъжа ми преобърна света да намери лекар, който да ми обърне внимание и така се стигна до поставянето на песар в 25 г.с. Всъщност разкритието не било чак толкова, колкото ми казаха на първоначалния преглед и сега с пръстена се сви до 1 см, с което се надявам да издържа колкото се може повече, за да дам шанс на бебчето си. Постоях една седмица в болница и утре ме изписват, макар, че не искам.... не мога да повярвам, че никой не иска да ме остави под наблюдение Sad изпитвам ужас от това да се прибера вкъщи...  още веднъж искрено ти съчувствам и преживявам болката ти с теб! Sad много кураж ❤❤❤

Стискам палци всичко да се нареди и да изкараш възможно най-много.
Откъде си как така никой не иска да те задържи при положение, че си в 6 месец с разкритие??? Не ми го побира акъла, наистина, как е възможнода се пращат жени така вкъщи?

# 109
Sad от Варна съм... и аз немога да повярвам каква ни е здравната система 😡 едната пътека беше три дни, като свърши си платих 100 лв за два допълнителни дни престой, след което ме записаха по нова пътека за 5 дни и вече не ме искат... нямали какво повече да направят, същото било и вкъщи. Може и така да е, но все пак тук съм под наблюдение и освен това сега с разкритието съм изложена на риск от инфекции постоянно, от които да не дава Господ, може всеки миг да се спука мехура. Sad затова искам толкова да остана, но няма да ме огрее.

# 110
  • София
Sad от Варна съм... и аз немога да повярвам каква ни е здравната система 😡 едната пътека беше три дни, като свърши си платих 100 лв за два допълнителни дни престой, след което ме записаха по нова пътека за 5 дни и вече не ме искат... нямали какво повече да направят, същото било и вкъщи. Може и така да е, но все пак тук съм под наблюдение и освен това сега с разкритието съм изложена на риск от инфекции постоянно, от които да не дава Господ, може всеки миг да се спука мехура. Sad затова искам толкова да остана, но няма да ме огрее.

Пробвали ли сте да опитате вариант  частна болница? С добра неонатология например, не знам?

# 111
Няма по - добър вариант в североизточна Бългрия от тук (АГ варна) всички недоносени бебчета ги пращат тук. А е много опасно да пътувам към София, затова ми остава варианта да се прибера и да чакам момента, когато пак ще дойда, дано да е поне след месец Simple Smile))

# 112
Привет момичета, да се отчета и аз след празничното пътуване, всичко мина добре, беба беше много добра по време на 6 часовото препускане до морето, изкарахме чудесно, с много морски въздух и доста похапване, единствено ме болят краката, ама аз съм си виновна с дългите разходки:) Някоя да ползва Лиотон гел за подути вени, че имам този проблем? В сряда съм на преглед да проверим колко е пораснала, дано новините са добри...поздрави

# 113
Стискам палци всичко да е наред с теб и бебчо и моляте много те моля не те познавам незнам нищо за теб, но не позволявай да се случи нещо на малкото човече вътре в теб.Ако трябва мъжа ти да обиколи всички болници във Варна но да те приемат.Моя мъж не беше до мен,а в Италия незнаеше че така ще стане...проучете най добрите болници,неанатолози за всеки случай..При мен почнаха нещо да им се разминават версиите...Малкия се родил син заради антибиотиците които са ми слагали!!!!!!!!!!Прекалили са с дозите така че мами пиите бабините отвари по добре отколкото да използвате и да ви слагат инжекции.....

# 114
И аз от днес ще пазя леглото за 2-3 дена.
Цялаа нощ едни контракции, шашнах се направо. Звънях на доктора посред нощ и веднага ми назначи песари. Тази сутрин бях на преглед и слава Богу нямам разкритие.
Подготвителни контракции са били, но за всеки случай ще продължа с ваг. песари, магнезий и 2-3 дена почивка.
А като лежа 2-3 часа и гърбът ме скапвааа, та от време на време ставам да пооправя нещо из нас и пак в леглото.
Просто прекрасен Великден...

# 115
  • София
Момичета, аз се разписвам с нови придобивки, майка ми по празниците купи някои дреболии - бодинца, буйки, хавлийка, а днес каталясахме с ММ, избрахме креватче, както и повивалник. Откъм големите покупки сме готови, остава сега забавната част с дреболиите, които смятам да поръчам като по изляза в болничен, че иначе ще изкукутдякам тогава. Дребния всеки ден ме счупва от ритане, направо е дивак, но се радвам, след 10ина дни съм на ФМ за последно, да си го видя как е момченцето.

# 116
Няма по - добър вариант в североизточна Бългрия от тук (АГ варна) всички недоносени бебчета ги пращат тук. А е много опасно да пътувам към София, затова ми остава варианта да се прибера и да чакам момента, когато пак ще дойда, дано да е поне след месец Simple Smile))

Абсолютно съгласна съм, че няма по добро от Аг Варна за региона. Ама и ти се стегни малко - или вярваш ма лекарите от Аг Варна, че и да си в болницата и в къщи няма разлика или ако не им вярваш отиваш в Майчин дом и си плащаш на частно да лежиш. От частна болница няма да те върнат при положение, че си плащаш. Друг е въпроса дали пък човек може да си позволи да плаща. За мен не  е ок и лежането в болница като на хотел затова и системата е такава. Като лежах с каката за задържане в стаята ми имаше жена, която била там да си почине, защото имала 2 диването в къщи и трябвало и след мъжа си да ходи.... Говори с твоето Аг може би има вратичка да те пускат за няколко дена и после пак нова пътека. Има и пътеки над 5 дни според случая. Ако трябва да го доокрасят за да те вземат ако искаш и е нужно. До тогава положителна нагласа и стискай кълка. С разкритие може да изкараш и 3м вкъщи, но почивка и пазиш леглото, дори за храна не ставаш, а някой ти я носи. Стиснати палчета всичко да е наред

# 117
Точно така е както Яхо е писала, Маргаритка! Според мен не искат да си в болницата, защото ако нещо стане с бебето не дай си Боже, да не е там. Пробвайте всякакви варианти, а за теб само лежане и дори ако трябва на памперси да ходиш, за да може колкото по- дълго да стои е по- добре. Биха ли дексаметазон за белите дробове, много важно. В коя седмица си сега и от контракции ли се е получило разкритие? По- рано не се ли е видяло, за да реагират със серклаж. Ако имаш контракции и не си на система магнезиев диаспора на прахчета много помага Стискам ти палци.С първата бременност доста влиза и излиза от болницата и имаше момиче с разкритие и бомбирал мехур, т. е. направо се е виждал, но със серклаж. Вкъщи е лежала само и накрая в болницата някъде месец и към края почнаха да и текат водите, но по-малко и още я задържаха 3-4дена и  успя в 31 седмица да си роди живо и здраво момиченце. Така, че има шанс. Лежане и почивка и пазене от инфекции.
Наталия, прегръщам те и съжалявам за всичко, което ти се е случило.

# 118
Как разбирате дали има разкрите, какво представлчват контракциите и кога са опасни. Питам всичко това, защото аз съм в Англия и тук за 25 седмици имам два прегледа при лекар на видеозон(и това ще е) и два пъти при жени които следят бременността. Не си мислете, че в България е много зле, много сте си добре даже, направо ми се иска да съм си там. Поздрави

# 119
Как разбирате дали има разкрите, какво представлчват контракциите и кога са опасни. Питам всичко това, защото аз съм в Англия и тук за 25 седмици имам два прегледа при лекар на видеозон(и това ще е) и два пъти при жени които следят бременността. Не си мислете, че в България е много зле, много сте си добре даже, направо ми се иска да съм си там. Поздрави

За разкритие се разбира след преглед при АГ.
Първа бременност ми е , но определено разбрах що е това контракция.. при мен беше стягане на корема, втвърдяване на корема, болки в целия корем, абе все едно някой ме удряше.
И аз не знаех , дали са опасни или не затова звънях на доктора и превантивно взех мерки. На следващия ден разбрах, че не са опасни, няма разкритие, няма спукване на водите и т.н.
Общо взето трябва да имаш кадърен лекар.
Бях в Англия 2години и бях шокирана, колко неглижират бременността.
Поне се запаси с някакви лекарства , като но-шпа папаверин и т.н. При сериозен проблем те не помагат, но успокояват за момента.
Консултирай се с доктор в БГ.
Аз си бях накупила лекарства, антибиотици и т.н just in case. ( не за бременност, а за вируси, настинки и прочие) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт