Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 6

• 53 878
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Нали затова промениха начина на кандидатстване, за да не си решава всяко училище.  newsm78

# 151
  • София
Нали затова промениха начина на кандидатстване, за да не си решава всяко училище.  newsm78

Да, и аз съм на същото мнение, но училището не е елитно и ще решат проблема с отварянето на още една паралелка. Иначе, това което ми допада е, че са на целодневна форма на обучение с две класни. Едната е сутрин, взимат материала по дадения предмет, след това се подготвят по него. Следобяд е другата и пак по същият начин. Имат зала за релакс, не носят раници и домашни.

# 152
  • София
Да и аз това имам като спомен...не мога да го намеря точно в наредбата или в решението..,за да им го покажа че не са прави,честно казано доста унизително поведение от страна на тези в комисията,човек кляка и свежда глава ,защото детето ще потърпевшо:confounded:
А училището е срещу блока ми

# 153
  • София
Да споделя и аз опит.
Първо, в Общината НЕ знаеха какво точно се иска (днес вече сигурно знаят), така че човек трябва да е внимателен и да знае дали иска удостоверение за промяна или за регистрация и за постоянен или за временен адрес му трябва. Също да напише името на детето, а не че иска документ на свое име. Доста хора късаха и преписваха бланките. Аз бях отишла рано, но към 8,20 ч. (отварят в 8,30 ч.) изведнъж се изсипаха купища хора и опашката почти излезе от сградата. По принцип са длъжни да имат ПОС на касата, но при мен той отказа да работи, та се наложи плащане в брой. Доста бавно и тегаво, служителките са учтиви, но видимо сърдити от количеството хора.
Щастлива, с купчинка удостоверения в ръка, хукнах към училището, за да ми кажат на място, че въпреки написаното в сайта и телефонните разговори, сега се подава само заявление и нищо друго. Дори имаше разпечатани на място. Нямаше опашки, всичко бързо и лесно.
Успех на всички!

# 154
  • София
В общината е твърде вероятно и днес да не знаят, няма как да знаят на кой какво удостоверение му трябва. Зависи от групата и допълнителните критерии за които ще кандидатства детето. Относно приемането на документите, всяко училище е различно, едни искат - други не, при евентуален прием ще се удостоверява.

# 155
  • софия
Здравейте,има ли родители ,които ще подават документи в 143 ОУ и 42 ОУ?

Аз в 42 ОУ.

Някаква информация за искани документи?

# 156
  • софия
Здравейте,има ли родители ,които ще подават документи в 143 ОУ и 42 ОУ?

Аз в 42 ОУ.

Някаква информация за искани документи?

Вчера подадох. Удостоверението за адрес, копие на акта за раждане.

# 157
Извинете ме за лаишкия въпрос, но да питам- да разбирам ли, че аз днес мога най-спокойно да си отида на място в училището и да си кандидатствам само със изпринтеното и попълненото заявление, без да е необходимо да вадя удостоверения от общината? Благодаря предварително!

# 158
  • софия
Извинете ме за лаишкия въпрос, но да питам- да разбирам ли, че аз днес мога най-спокойно да си отида на място в училището и да си кандидатствам само със изпринтеното и попълненото заявление, без да е необходимо да вадя удостоверения от общината? Благодаря предварително!

Не.

# 159
Здравейте, само за информация -  при нередности при подаване на заявленията за прием може да подавате сигнали към РУО. Аз вчера го направих - на племеника ми са отказали да му приемат заявлението ако не оставят и оригинал на удостоверението за адрес - съответно родителите му са отказали и от училището са ги нахокали и не са им взели документите. Звъннах в РУО, разказах какво се е случило и се усети, че служителката на телефона се ядоса и веднага каза, че ще им се обади. Нямат право да ни вземат удостоверението за адрес при подаването на заявления за прием. Просто го имайте предвид и си отстоявайте правата Simple Smile Приятен ден Simple Smile

# 160
  • София
Полезна информация, благодаря Simple Smile

# 161
  • София
Днес подадох и аз...в 2 училища в квартала. Едното е това, в което преди 3 години бяхме в прилежащия му район и записах каката да учи там, а второто е това, където в момента попада адреса ни...Естествено че искам малката ни дъщеря да учи в училището на кака си, но бях длъжна за всеки случай да подам документите и в другото. Вчера си извадих съответно 2 удостоверения от общината - 5лв общо...не ми се мисли, ако се налагаше да подавам в повече училища...
В първото училище си направиха копие на удостоверението и ми върнаха оригинала, който трябва да занеса при записване! Защо тогава беше нужно да пишат в изискванията на всички училища че искат оригинал при подаване на заявлението?
Във второто училище си взеха оригинала и изобщо не съм спорила, защото така или иначе съм си ги извадила и платила вече и изобщо не ми се занимаваше.
Адски неорганизирано, недоизмислено и недообяснено е кандидатстването тази година.

В общината беше същата тъпотия...Теглиш си номерче с пореден ред и чакаш да ти светне на кое гише да отидеш. Там като кажеш за какво си ти дават бланка за попълване, махаш се от гишето и започваш да попълваш. След което отново чакаш да се освободи същото гише, където ти е излязло номерчето преди това, където за около минута време ти дават великото удостоверение и отиваш да чакаш за трети път - на касата. Невероятна организация, единствено това, че имаше едва 3-4 човека ме спря да си изпусна нервите напълно. Само на един татко се скарах, който реши че е единствен и с предимство и няма нужда да си чака реда.

Natali_ много добре си решила с копие да отидеш да подаваш, мисля че никой няма право да те върне...показваш оригинала и им подаваш копието и да се оправят.

# 162
  • София
Днес подадох и аз...в 2 училища в квартала. Едното е това, в което преди 3 години бяхме в прилежащия му район и записах каката да учи там, а второто е това, където в момента попада адреса ни...Естествено че искам малката ни дъщеря да учи в училището на кака си, но бях длъжна за всеки случай да подам документите и в другото. Вчера си извадих съответно 2 удостоверения от общината - 5лв общо...не ми се мисли, ако се налагаше да подавам в повече училища...
В първото училище си направиха копие на удостоверението и ми върнаха оригинала, който трябва да занеса при записване! Защо тогава беше нужно да пишат в изискванията на всички училища че искат оригинал при подаване на заявлението?
Във второто училище си взеха оригинала и изобщо не съм спорила, защото така или иначе съм си ги извадила и платила вече и изобщо не ми се занимаваше.
Адски неорганизирано, недоизмислено и недообяснено е кандидатстването тази година.

В общината беше същата тъпотия...Теглиш си номерче с пореден ред и чакаш да ти светне на кое гише да отидеш. Там като кажеш за какво си ти дават бланка за попълване, махаш се от гишето и започваш да попълваш. След което отново чакаш да се освободи същото гише, където ти е излязло номерчето преди това, където за около минута време ти дават великото удостоверение и отиваш да чакаш за трети път - на касата. Невероятна организация, единствено това, че имаше едва 3-4 човека ме спря да си изпусна нервите напълно. Само на един татко се скарах, който реши че е единствен и с предимство и няма нужда да си чака реда.

Natali_ много добре си решила с копие да отидеш да подаваш, мисля че никой няма право да те върне...показваш оригинала и им подаваш копието и да се оправят.
Къде го пише това?

# 163
  • София
milenaka, и на двете училища, в които кандидатствах, на сайтовете им, изброени са какви документи искат. А в това, където учи каката искаха и копие от нейния акт за раждане, което дори не беше описано в изискванията.

# 164
  • София
Значи си правят каквото си искат. Подай сигнал. Аз още не съм подавала документи, но звънях в училището и от там също ми потвърдиха, че при кандидатстване се изисква само завление. Останалите документи са при записване.

Общи условия

Активация на акаунт