Не ми се ходи на бал

• 13 126
  • 156
  •   1
Отговори
# 90
...Един служител може да е много стресиран и дори да се разболее днес, т.к. в банката Х го хокат, не го уважават, товарят го с несъществени задачи, не го ценят, не го канят на банкети. В банката У може и да не се стресира чак толкоз от същата на глед ситуация, т.к. там си е на мястото, разбира се колегите и шефа, когато имат проблеми, първата им цел е да ги решат, а не го нахокат.
...
ако служител  има проблеми с нещо  ,то в която и да е банка да го сложиш докато не си обработи този проблем то в същата ситуация ще има същия проблем. Докато колегата му отсреща може да е отнесъл същата порция без да се коси особено ...
ако в горния колега в банката у никога не изпада в тази ситуация, то няма да има проблеми в банката у, но друг ще има проблеми с друга ситуация.
 ако това не е така то всичките терапевтични специалисти би трябвало да се уволнят и да станат рекрутери.

# 91
  • най-шареното място
как би определила кога е проблем? когато не се впише дълго време в каквато и да е среда ? защото му е виновна? до кога е нормално да търси нова и различна среда ? ... на млад човек е добре да му се обяснят някои неща. Все пак всички колкото да сме различни от другите живеем в едно и също общество, в един сват и той хич не е голям.

Аз не бих съветвала някой да се впише. Но това си е мой проблем.
Когато човек не се опитва да се вписва, а е себе си, възпитан и добронамерен, е приет. Много по-добре и по-лесно отколкото ако се нагажда. Това дали е възпитан и добронамерен в гимназията не е на дневен ред. Точно в темата момчето не показва липси в това отношение. Затова няма никакви причини да се очакват проблеми. Те не се търсят, а се решават когато се появят. И това се усеща.

Нямам никакво желание да му врачувам какви проблеми може да срещне. Вече писах -  уважавам зрелостта и достойното му поведение. Пиша в темата точно за да не се повлияе от това какъв е асоциален, безотоговорен, невписващ се... Няма никакви причини някой от нас да го заключи ей така и да го обремени с това. Изглежда отгорен и силен, при това съмняващ се, което значи развиващ се. И това последното е залог да си види сам проблема, ако или когато дойде. Какъвто и да е той.

# 92
ом ти като силен човек ли е определяш? би ли описала колегите си с тези епитети и би ли ползвала обобщения . като @всички@ например
но иначе си права. трябва да се насърчава човек да търси и опитва, но ида се учи от всичко. не трябва да се спира и нарочва.

# 93
Още е млад, все още е нормално "всички" да са "тъпи", а той да е различен. Израства се.

# 94
  • най-шареното място
ом ти като силен човек ли е определяш? би ли описала колегите си с тези епитети и би ли ползвала обобщения . като @всички@ например
но иначе си права. трябва да се насърчава човек да търси и опитва, но ида се учи от всичко. не трябва да се спира и нарочва.

Няма смисъл да сравняваш мен и детето. За мен е дете предвид взърастта ми. Точно тя обезмисля сравнението.
Не съм използвала тези думи и на 18, но времената бяха други, а и не знам колко огорчен е бил, колко е рамки има и колко автоцензура в поста. За мен ОК предвид контекста. Описва мотивите си малко по-колоритно. Аз искам да му помогна.

# 95
Още е млад, все още е нормално "всички" да са "тъпи", а той да е различен. Израства се.
И кое му е нормалното?

# 96
да. явно е това Simple Smile

# 97
Аз искам да му помогна.

разбирам. Успех!

На мен ми стана тежка темата с много философстване и се оттеглям . Средата нещо не ми пасва, майтап това Simple Smile Ще прегледам някой виц и ще обядвам.

# 98
И кое му е нормалното?

Позата на неразбрания и уникалния по време на късния пубертет.  Simple Smile Ако има талант, може да го вложи в творчество, в което да излее фрустрацията си, че момчетата са го отхвърлили, а момичетата не искат да спят с него. До втори курс ще се оправи.

А може и да е единственият метъл в клас на чалгари. Grinning

# 99
Ами по твоята логика авторът също е имал допирни точки със съучениците си. Къде е проблемът тогава?
Не е задължително. Професията се избира и се предполага, че щом работят на едно и също място, тези хора са учили подобни неща в университет, направили са множество подобни избори в живота си, докато това дали да посещаваш гимназия или не, не е въпрос на избор (за повечето хора у нас - не коментирам останалите).

# 100
  • Далече, далече
Аз имам странното предчувствие, че той ще стане IT специалист или графичен дизайнер.
Те наистина не се вписват сред тъпанари и чалгари.

# 101
Не е задължително. Професията се избира и се предполага, че щом работят на едно и също място, тези хора са учили подобни неща в университет, направили са множество подобни избори в живота си, докато това дали да посещаваш гимназия или не, не е въпрос на избор (за повечето хора у нас - не коментирам останалите).

Напротив. Първо избощо не е задължително да си завършил университет, за да работиш. А дори да си завършил, в една фирма един е счетоводител, друг е IT специалист, трети да речем се занимава с външната търговия на фирмата и се предполага, че е добър с езиците, също има и помощен персонал като чистачи, работници и т.н.Всичко това естествено са примери и могат да се дадът още много. Също така на работното място, възрастта доста често варира, което предполага различни интереси на чисто битово ниво. Аз лично съм имал колеги с почти 20 години по-големи от мен, със семейства с деца, с различен опит и мироглед. Докато в училище, възрастта на всички от класа е една или поне разминаваща се най-много с една-две години, предполага се, че горе долу се развиват по един и същи начин физически и психически, минават през едни и същи етапи на развитие, горе долу би трябвало да имат и еднакви интереси за възрастта си, да не говорим че в случая на автора - 12 клас, матури, изпити, кандидаствания (едва ли ще е единствения от класа си, който ще продължи образованието си) и т.н.
Пак казвам, че според мен проблемът на автора не е липса на общи интереси, това е абсолютно несериозно. Има по-дълбок проблем, който го е накарал да се дистанцира от съучениците си, или те да го отхвърлят.

# 102
Какво значение има всичко това? Да, много хора работят в една фирма и повечето са на "добър ден". Не празнуват заедно - поне в България на повечето места не са длъжни да празнуват заедно - в колектива на майка ми (аз не съм част от колектив, затова давам пример с нея), половината не ходят на служебните банкети - включително и шефът. Не ги интересува - никой не може да ги накара. Хората са любезни и работят заедно, не са приятели.

# 103
  • най-шареното място
Пак казвам, че според мен проблемът на автора не е липса на общи интереси, това е абсолютно несериозно. Има по-дълбок проблем, който го е накарал да се дистанцира от съучениците си, или те да го отхвърлят.
Така е! Може да е по-малко компромисен /да предпочита приятелите си пред колегите си - съчениците/, да има повече интереси /те да му предлагат интересна алтернатива в същото парче време/, да си цени времето повече /да има интересна програма/, да е по-срамежлив /грях!/, да обича да танцува, но не и да поръчва музика дето никой няма да танцува освен той и трима приятели и т.н и т.н. други много опасни възможности... Страшна работа!

# 104
  • Далече, далече

Може да е вундеркид. Той не е споменавал, че е отхвърлен от тях.

Общи условия

Активация на акаунт