За и против ваксинирането на децата ни

• 27 605
  • 402
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Фенрис, в една случайно подбрана голяма извадка от хора (милион и двеста хиляди в случая) се очаква да има и достатъчно на брой предразположени към каквото и да е.

# 256
Фенрис, в една случайно подбрана голяма извадка от хора (милион и двеста хиляди в случая) се очаква да има и достатъчно на брой предразположени към каквото и да е.

Няма нито едно изследване, което да доказва с убедителност, че няма връзка между ваксини и генетична предразположеност към аутизъм. Просто такова изследване не е направено и по описаните от мен по-горе причини много трудно ще се направи. Останалото е спекулации.

# 257
  • София
ОК, ако детето е генетично предразположено, да се говори с ЛЛ и да се направи специална схема за ваксините, може и някои да не се поставят.
Но да се твърди, че МПР предизвиква аутизъм у децата въобще и по този начин да се палят хиляди майки да не я слагат, си е чисто престъпление спрямо човечеството!

# 258
ОК, ако детето е генетично предразположено, да се говори с ЛЛ и да се направи специална схема за ваксините, може и някои да не се поставят.
Но да се твърди, че МПР предизвиква аутизъм у децата въобще и по този начин да се палят хиляди майки да не я слагат, си е чисто престъпление спрямо човечеството!

Споделям мнението. Здрави деца от здрави семейства няма причина да се поддават на внушения и да се плашат. Моите деца са ваксинирани даже и с допълнителни ваксини като туберкулозата понеже тя не е била част от програмата в държавата, където израснаха, но аз настоях заради разпространението на туберкулоза в България и за да ми е спокойно на главата при посещенията там. Но ако бях в рисковата група с генетична предразположеност, бих мислила малко по-различно. Все пак генетичната обремененост с аутизъм не е чак толкова разпространена, така че не мисля, че това ще е актуален проблем за мнозина. С това приключвам темата.

# 259
  • Пловдив
Очевидно няма начин да се разбере кои деца са "генетично предразположени".
Такова предразположение едва ли може да се дефинира точно даже, камо ли да се установи.

# 260
Скрит текст:
Fenris, някакви сериозни научни доказателства, че ваксините отключват аутизъм имаш ли? Една жена каза не ме интересува. Това че нещо се е случило около ваксина не е аргумент. През първата година от живота ваксините са толкова начесто, че каквото и да се случва, включително и да спечелиш от лотарията, то все ще бъде около някаква ваксина. Това не означава, че тези събития са по някакъв начин свързани, единствено научни проучвания могат да установят това.

Ето такива проучвания:

https://www.cdc.gov/vaccinesafety/concerns/autism.html

Ето едно мащабно проучване, което не обхваща детето на някаква позната, а обхваща милион и двеста хиляди деца:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X14006367

There was no relationship between vaccination and autism (OR: 0.99; 95% CI: 0.92 to 1.06).

Да не говорим, че подхвърлянето и всяването на паника с невярна информация е най-малкото крайно безотговорно, да не казвам по-силни думи, о6обено на фона на това, че в момента из цяла Европа умират хора от ваксинопродотвратими болести, които вече трябваше да са изчезнали.

Не е една жена каза. Свидетел съм на случая и познавам семейството много добре. Объркването у почти всички идва от факта, че не се прави разлика между ''причинява аутизъм у съвсем здраво дете'' и ''отключва аутизъм у предразположено, но здраво дете''. Говорим за различни неща. Не съм сигурна, че щеше си толкова наперена при разговор с тази майка, а по-скоро да си свиеш сърмичките и да си по-ниска от тревата. Тя има и писмено признание от лекуващите лекари, че има връзка между състоянието на детето и ваксината при условие, че реакцията се появи много кратко време след ваксинирането. Но понеже съм убедена, че не четеш внимателно, ще повторя пак - става дума за ваксина като отключващ фактор у предразположено, но здраво дете. Предразположено да се чете като генетично предразположено. В семейство без аутизъм това явление няма как да се случи. За да се направят големи и мащабни научни изследвания трябва да се намерят достатъчно семейства с чести прояви на аутизъм у членове на семейството, където неваксинирани и здрави деца да се ваксинират и да се види колко от тях ще станат аутисти. Сама се сещаш, че и да се прави такова изследване, ще отнемат много години преди да се събере достатъчно ''материал'', а и да се намерят достатъчно родители, които да дадат децата си за опитни зайчета. Хайде сега прочети отново целия пост преди да ми отговориш.

Пак ще попитам, освен ЕЖК имаш ли някакви реални научни доказателства в подкрепа на твоите твърдения.

Конкретно тези проучвания се правят с помощта на математическата статистика. Ако има връзка, то тя ще бъде засечена без абсолютно никакво значение дали ваксината "отключва" нещо или влиза с взлом. Няма абсолютно никакво значение как точно става нещо, за да се разбере, че го има. "Как" е обект на съвсем други научни изследвания.
Сега аз на десетките научни проучвания от последните 20 години ли да вярвам или на ЕЖК? Хубавото е, че реално нямам такива дилеми.

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 20:56 от LillyM

# 261

Тоест ако страдаш от аутизъм или дори само ако имаш генетична предразположеност трябва да рискуваш да умреш от морбили без нито една друга причина, освен фалшиви новини, така ли? Горките деца с аутизъм.

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 20:57 от LillyM

# 262
В случая с моя умник съм описала, че детето проявяваше признаци месеци преди ваксината. Добре е да не се вадят изречения от постовете, а да се цитира всичко, за да е коректно. Според мен и дискутираните случай е възможно да е подобен. Детето е щяло да си го отключи ениуей. А, семейство с множество случаи на аутизъм ... звучи ми несериозно.

# 263
Все пак генетичната обремененост с аутизъм не е чак толкова разпространена, така че не мисля, че това ще е актуален проблем за мнозина.

В САЩ 1 на 68 деца е с диагноза аутизъм. И как така не е разпространена, пък ти лично познаваш толкова много семейства. Същевременно проучване, която обхваща милион и двеста хиляди човека за теб не е меродавно. Просто бисер след бисер. Лошото е, че накрая умират хора в реалния живот от тези глупости.

# 264
  • Варна
аз пък с риск да прозвуча неинформирано ще кажа, че не знаех, че аутизмът "се отключва". Не съм чула възрастен или по-голямо дете изведнъж да станат аутисти, това е състоъание, което или го има или го няма.

# 265
  • София

Споделям мнението. Здрави деца от здрави семейства няма причина да се поддават на внушения и да се плашат. Моите деца са ваксинирани даже и с допълнителни ваксини като туберкулозата понеже тя не е била част от програмата в държавата, където израснаха, но аз настоях заради разпространението на туберкулоза в България и за да ми е спокойно на главата при посещенията там. Но ако бях в рисковата група с генетична предразположеност, бих мислила малко по-различно. Все пак генетичната обремененост с аутизъм не е чак толкова разпространена, така че не мисля, че това ще е актуален проблем за мнозина. С това приключвам темата.

Аутизмът е модерна болест. Само допреди няколко десетилетия, не само че не е бил разпространен, но изобщо не е била поставяна такава диагноза. Дели е имало случаи не е ясно, предвид че не са били диагностицирани. Т. че е почти невъзможно да се определи, дали някой е генетично предразположен или не.

# 266
  • София

В САЩ 1 на 68 деца е с диагноза аутизъм.

Това е изключително стряскащо и плашещо. Особено предвид, че допреди 50 години изобщо не е имало деца с такава диагноза. 1 на 68 деца с аутизъм е много по-страшно от 20 деца, умрели от морбили. По-точно, не от самата болест, а от липсата на адекватно лечение. Аутизмът и ваксините няма как да не се свързват, защото преди въвеждането на масовите ваксинации изобщо не е имало случаи на аутизъм.

# 267
Просто в момента диагнозите са много повече, защото има много по-голямо разбиране за състоянието. В миналото особено по-леките случаи изобщо не са били отчитани. Тя е малко по-особена или той е много палав (AHDH) са били обясненията. Дори хора като Албърт Айнщайн и Исак Нютон отговарят на много от критериите за аутизъм, включително и късното проговаряне, но естествено няма как някой да бъде диагностициран по този начин след смъртта му.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/2988647.stm

Това е изключително стряскащо и плашещо.

Твоите заключения също са стряскащи и плашещи. Не знаеш елементарни неща, но това не ти пречи с лека ръка да обявяваш кое какво предизвиква.

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 21:49 от LillyM

# 268
А, семейство с множество случаи на аутизъм ... звучи ми несериозно.

Ще коментирам само това изречение. Нарича се генетична обремененост. Има много заболявания, които се предават генетично и поразяват повече членове на едно и също семейство. Макар и да няма точно специфичен ген, който отговаря за аутизма, са открити множество гени, при чиято мутация се появява аутизъм. Не мисля да изнасям по-подробна лекция по генетика, информация има на различни езици, за който се интересува. Аман от невежи: https://en.wikipedia.org/wiki/Heritability_of_autism

# 269

Аутизмът е модерна болест. Само допреди няколко десетилетия, не само че не е бил разпространен, но изобщо не е била поставяна такава диагноза. Дели е имало случаи не е ясно, предвид че не са били диагностицирани. Т. че е почти невъзможно да се определи, дали някой е генетично предразположен или не.

Разбира се, че е имало аутисти и преди да започнат да се поставят диагнозите. Само че тях са ги затваряли в лудница наред с поразени от други диагнози, да са скрити от обществото. Много лесно се установява дали някой е генетично предразположен към аутизъм, ако идва от семейство, в което има аутисти. Достатъчно е да е наследен повредения ген. Аутизмът е наследствено заболяване, но генетиката тепърва навлиза в тези територии. Все пак има известна информация в линка, който постнах. Колкото смешни са ми изказванията, че няма никаква връзка между ваксини и аутизъм, точно толкова смешни са ми и че ваксината директно причинява аутизъм у здрав човек. Истината, както винаги, е по средата. Но виждам, че не всеки успява да разбере написаното. Сега вече наистина се отписвам от темата (тъкмо разбрах как да го направя Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт