За и против ваксинирането на децата ни

• 27 590
  • 402
  •   1
Отговори
# 210
Историята със съседката антиваксърка е много тъпо скалъпена ...

Първо - като се роди бебето, ако е здраво никой не те пита дали искаш или не ваксина БЦЖ /това е и ваксината за туберкулозен менингит/, а ти я хакват. 99,9% от бебета имат тази ваксина. Статистиката на все още пълните туберколозни заведения показва, че ваксината няма пълно покритие. Ваксиниран или не - бай бабо да не те срещне мечка т.е. туберкулоза. Слава на Бога туберкулозата е вече лечима.

Второ - ваксината за менингит не е сигурно дали покрива Mycobacterium tuberculosis. Не ме е интересувало и не съм търсила информация, но туберкулозния менингит е изключително рядко срещано заболяване с над 90% оздравяване и в повечето случаи е последица от туберколозно заразяване.

Вие, аз, вашите родители - нямаме противоменингитна ваксина поставена. И О ЧУДО оцелели сме! Смешно е да смятате, че ваксината против "менингит" ви е спасила от опасността да се развие това коварно заболяване. Има различни видове менингит и няма ваксина за повечето.

Та с две думи - може да се е разболяло детенцето, но от туберкулозен менингит може и болеуват и ваксинирани и неваксинирани. Ама видиш ли в историята заразени, носители и пострадали са само неваксинираните  Party Ех, че го накъдри и нагласи! Ваксината не ви пази от разболяване - тя само ви дава възможността да прекарате болестта по-леко като я срещнете тъй като имате изграден имунитет. Това е нейната полза, а за вредата и няма да изпадаме в подробности.

Трето - като почнете с тоя "колективен имунитет" който пазел неваксинираните  ooooh!. В най-белите държави ваксинирането е изборно - обясняват ти, разяснват ти, не те пристискат, не те плашат. Въпреки това пак не всички са ваксинирани и не измират като мухи.

Държа да подчертая, че ни съм ваксър ни антиваксър. Моето дете НЕ Е ИМУНИЗИРАНО по медицински причини и за това си правя труда да чета и знам. Детето ми ВЕЧЕ не се имунизира след като пострада след ваксина.

Няма да следя темата и няма да отговарям на коментари и дебати!
Със здраве!

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 13:02 от the Дорис

# 211
  • Варна
Питат в родилното дали си съгласна да ваксинират детето ти. Мен ме питаха и за двете ваксини.

# 212
  • Пловдив
Мен не помня питаха ли ме изрично, но от доста години има хора, които отказват. И в родилното също.

# 213
В момента,а и от доста години,в родилните отделения се иска подпис на майката,че е съгласна с поставянето на първите две ваксини-за хепатит и БЦЖ.Преди 9 години майките,които отказваха в Тина Киркова,за моите 7 дни престой там,бяха 1 или 2 и се вдигна голям шум,ходиха дружно персонала да ги убеждават,дали ги убедиха не знам.
Миналата година,в Майчин дом,за 6 дни престой на 12 етаж,отказалите тези ваксини майки бяха 9.Никой не ходи да ги убеждава от персонала да размислят,акушерките им дадоха да подпишат друг формуляр за отказ и толкова.
Относно тезата на the Doris,че съм написала тъпа скалъпена история,няма да коментирам.Познавам лично хората,историята я знам от тях самите,тя не ги познава,но решава,че аз лъжа,добре,така да бъде,щом това я прави щастлива,нямам никакво намерение да споря и да й отнемам щастието.
Едно е сигурно-статистиките за ваксинално покритие ще бъдат реални,единствено при условие,че не се дават фалшиви документи за поставени ваксини,когато ваксини няма.А тези фалшиви документи се издават,защото родителите ги търсят.
В България няма фонд за подпомагане на пострадалите от ваксини,а такива случаи има.Отделно лекарите масово отричат връзка между ваксина и постваксинални тежки реакции,а такива реакции има описани в листовката на всяка ваксина.Това създава много благоприятна среда за развихряне на антиваксинални течения.
Аз продължавам да поддържам мнението,че всеки носи отговорност,както за децата си,така и за обществото,в което живеем.Родителите могат да изберат дали да ваксинират децата си или не,но и двете страни да си носят последствия от избора.А не само ваксинираните да отнасят притеснения около поставяне на ваксина,някои да живеят и с трайни последици,а пък неваксинираните да си вадят фалшиви бележки,са се ползват от ДГ,детски надбавки и т.н.,че и да ни набиват канчето колко сме тъпи.

# 214
  • София
Обаче 3 дни дъвчем едно и също, задаваме един и същ въпрос и на него отговор НИКАКЪВ.
Alexandria*  държа да ми отговориш- защо много от антиваксърите взимат фалшиви бележки, записват си децата за детски ясли/градини, и ака променят статистиката. Това според теб правилно ли е?

Не е правилно. Правят го, защото могат. Отговорност не трябва да се търси от родителите, а от лекарите, които издават фалшивите бележки. Има ли поне един такъв санкциониран лекар? Мисля, че няма, защо ли? Ми защото в България по принцип цари хаос и беззаконие.

Напротив. Отговорността трябва да се търси преди всичко от родителите - понеже те създават търсенето. А когато има търсене, предлагане ще се намери. Но хайде кажете му на този родител, че го заплашва от половин до една година затвор - РЕАЛНО излежано време - и ще видите как на бърза ръка всички ще си спазват закона...  Mr. Green

# 215
Любимо ми е да чета за "белите държави". Хайде, хора да се ъпдейтнете малко, че същите тия бели държави една по една въвеждат задължителни ваксини, заради увеличения брой заболели, конкретно за морбили, Франция пресен пример.

Сега си говорих е с една съседка, жената е на 76г. и от дума на дума се стигна до ваксини и т.н Тя ми разказа как на 10г. е изкарала морбили и до днес си влачи усложнения, едното от които е на сърцето. Тя казва, че през нейното детство не са били малко случаите на връстници, които спират да идват на училище и се разбира впоследствие как тоя си отишъл от това, от онова и не говорим за рак.

# 216
  • София

Вие, аз, вашите родители - нямаме противоменингитна ваксина поставена. И О ЧУДО оцелели сме! Смешно е да смятате, че ваксината против "менингит" ви е спасила от опасността да се развие това коварно заболяване. Има различни видове менингит и няма ваксина за повечето.

Братовчедка ми не оцеля. Умря от туберколоза на 4 годишна възраст - беше малко русо ангелче... Би ли се изправила пред майка й, вече 70 годишна, прекарала един цял живот в скръб по изгубеното си дете, и да й кажеш всичкото това очи в очи? Би ли се осмелила? Би ли имала безочието, наглостта... да й кажеш, че детето, което е оплаквала, е просто излишно и ненужно отклонение от средното неразболяване?

Само че когато братовчедка ми беше мъничка, ваксината просто я нямаше.
Уви.

Ако обичаш, ОТГОВОРИ ми. На въпросите, които ти зададох, така, както ги зададох - не ми приказвай врели-некипели, конкретно отговори.

# 217
  • София
В момента,а и от доста години,в родилните отделения се иска подпис на майката,че е съгласна с поставянето на първите две ваксини-за хепатит и БЦЖ.Преди 9 години майките,които отказваха в Тина Киркова,за моите 7 дни престой там,бяха 1 или 2 и се вдигна голям шум,ходиха дружно персонала да ги убеждават,дали ги убедиха не знам.
Миналата година,в Майчин дом,за 6 дни престой на 12 етаж,отказалите тези ваксини майки бяха 9.Никой не ходи да ги убеждава от персонала да размислят,акушерките им дадоха да подпишат друг формуляр за отказ и толкова.
Относно тезата на the Doris,че съм написала тъпа скалъпена история,няма да коментирам.Познавам лично хората,историята я знам от тях самите,тя не ги познава,но решава,че аз лъжа,добре,така да бъде,щом това я прави щастлива,нямам никакво намерение да споря и да й отнемам щастието.
Едно е сигурно-статистиките за ваксинално покритие ще бъдат реални,единствено при условие,че не се дават фалшиви документи за поставени ваксини,когато ваксини няма.А тези фалшиви документи се издават,защото родителите ги търсят.
В България няма фонд за подпомагане на пострадалите от ваксини,а такива случаи има.Отделно лекарите масово отричат връзка между ваксина и постваксинални тежки реакции,а такива реакции има описани в листовката на всяка ваксина.Това създава много благоприятна среда за развихряне на антиваксинални течения.
Аз продължавам да поддържам мнението,че всеки носи отговорност,както за децата си,така и за обществото,в което живеем.Родителите могат да изберат дали да ваксинират децата си или не,но и двете страни да си носят последствия от избора.А не само ваксинираните да отнасят притеснения около поставяне на ваксина,някои да живеят и с трайни последици,а пък неваксинираните да си вадят фалшиви бележки,са се ползват от ДГ,детски надбавки и т.н.,че и да ни набиват канчето колко сме тъпи.

Сигурно и мъртвата си братовчедка съм сънувала, и гробът й е имагинерен.
Егати наглостта проявява тази... дама.  Sick

# 218
БЦЖ-то може и да е по-малко ефективна при възрастните, но пази добре срещу туберкулозен менингит при децата.

Слава на Бога туберкулозата е вече лечима.

Ти знаеш ли как се лекува туберкулоза? Почти цяла година ще трябва да пиеш коктейл от специални антибиотици. Не се продават в аптеките, дават се от специални места. Знаеш ли какви странични ефекти имат? И това при положение, че бактериите не са резистентни. Бактериалната резистентност набира скорост по целия свят, ето тук можеш да видиш конкретно ситуацията с туберкулозния бацил.

http://www.who.int/tb/areas-of-work/drug-resistant-tb/en/

Вие, аз, вашите родители - нямаме противоменингитна ваксина поставена. И О ЧУДО оцелели сме!

Ние също така сме наследници и на оцелелите до репродуктивна възраст от едра шарка, черна смърт и всякакви други знайни и незнайни болести, природни и човешки бедствия. Е и? Знаеш ли колко не са оцелели?

Ваксината не ви пази от разболяване - тя само ви дава възможността да прекарате болестта по-леко като я срещнете тъй като имате изграден имунитет.

Пълни глупости. Всяка ваксина има определен процент ефективност, т.е. хора които изобщо няма да развият симптоми и такива, които не успяват да придобият достатъчно силен имунитет, но при всички положения ще карат по-леко от такива, които за пръв път се срещат с болестта т.е. неваксинирани.

В най-белите държави ваксинирането е изборно - обясняват ти, разяснват ти, не те пристискат, не те плашат.

Това също вече беше дискутирано. Точно белите държави една по една започнаха да въвеждат глоби и задължителни ваксини след като антиваксърите разпалиха епидемии из цяла Европа от морбили. Германия -2500 евро глоба, Франция, Италия - задължителни ваксини, Австралия - месечни глоби и т.н.

Детето ми ВЕЧЕ не се имунизира след като пострада след ваксина.

Това лекарска комисия ли го установи или ти го реши на своя глава? Защо ли ми се струва, че е второто и сега търсиш оправдания и успокоение в антиваксърски сайтове.

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 15:59 от LillyM

# 219
Не, тя няма да ти отговори.

# 220
  • в кукувиче гнездо
Няма да отговори, защото няма какво да каже. Тя се презастрахова вече.

# 221
За съжаление това са отговорите на каквито и да е въпроси, зададени по темата с личния избор на хората против ваксините - т.е. те липсват, няма логика, но е така. За това и аз зададох тук двата въпроса, които най-много ме интересуват и отговорите са свързани винаги с "Белите страни", "ваксинираните деца са опасни", "дискриминация", "бабите да не са били ваксинирани" и разбира се "тези болести вече ги няма".
 Всъщност, никой антиваксър или както там се нарича това течение не ми е дал конкретно отговор - "Да, ще си запиша детето в група/клас, където другите не са ваксинирани" или "Не, няма да си запиша детето в група/клас, където другите не са ваксинирани" - което лично мен ме кара да бъда много против това модерно течение относно ваксинациите, защото: 1) липсва лична зрялост, поемане на отговорност, заставане зад решенията си, 2) обвиненията срещу лекарите, агресивното поведение срещу хората ваксиниращи децата си, 3) опитите да манипулират закона, 4) липсата на доводи в собственото решение, 5)липсата на информираност относно заболяванията и 6) нежеланието да се оформят групи/класове, където децата да са ваксинирани или не ваксинирани.

# 222
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Германия -2500 евро глоба

в Германия няма задължителни ваксини, няма и глоби. Peace
има препоръчителни, голяма част от тях ги поема здравната каса, някои обаче се заплащат.

In Deutschland, der Schweiz und Österreich gibt es derzeit keine gesetzlich verankerte Impfpflicht für den Menschen, nur sogenannte Impfempfehlungen.

В Германия, Швейцария и Австрия е момента няма законова база за задължително ваксиниране, има препоръчителни ваксини.
wikipedia

незнам от къде я измисли тази глоба. newsm78

също не се слага и ваксина против туберкулоза, защото се счита, че носи повече вреди, отколкото ползи - това лекар ми го каза, защото споменах, че май нямам тази ваксина. няма я в списъка с препоръчани ваксини, незнам дали може да се слага по желание.

# 223
За Германия

Предложените промени в закона предвиждат глоби до 2 500 евро на родителите, които откажат медицинска консултация за ваксиниране на децата им.

Освен това детските градини вече ще имат право да отказват да приемат неваксинирани деца.

http://news.bnt.bg/bg/a/germaniya-zatyaga-zakonodatelstvoto-za-imunizatsiya

В Германия не се слага БЦЖ, защото няма нужда, а не защото имала повече вреди, отколкото ползи и прочие измислици. БЦЖ се слага в почти всички страни по света, с изключение на няколко западно-европейски държави(не всички, в Ирландия и Португалия все още се слага на всички новородени)

Ето карта на всички държави по света и подробности за БЦЖ ваксината в тези държави.

http://www.bcgatlas.org

Вече беше отговорено на тези неща, но явно изобщо не си правите труда да четете.

# 224
  • Пазарджик
Аз не ваксинирам детето си. Не търся и фалшиви бележки и щтуротии, защото не смятам да го пусна на детска градина. Учител съм, та мога с това да се справя, а и имам огромно желание. Аз съм от хората, които не четат ваксините.ком и др., но чета медицински журнали, статистики на лекари, които изследват въздействието на ваксините и които Не ме интересуват истории на една приятелка каза - търся обективните факти. А хората, които само защитават или само отричат пишат емоционално.
Работех като учител в Англия три години в едно малко градче, нямаше ваксинирани деца и не се разболях от нищо (сигурно моят имунитет ги е пазел Simple Smile . Така че като порасне детето ни просто ще се върнем там и няма да заразим никой в майка България.

Ако знаете, че на 1000 кексчета едно е отровно, ще купите ли едно за детето си?
Бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт