За и против ваксинирането на децата ни

• 27 619
  • 402
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Фенрис, много са полезни мненията ти по темата, както и тези в "норвежката" тема, където внасяше здрав разум, но не разбирам защо толкова лесно и първосигнално се врътваш и отказваш по-нататъшна комуникация. Това че някой е против позицията ти не значи, че не трябва да я отстояваш, може пък да го убедиш или най-малкото - да го накараш да се замисли.

# 286
Фенрис, много са полезни мненията ти по темата, както и тези в "норвежката" тема, където внасяше здрав разум, но не разбирам защо толкова лесно и първосигнално се врътваш и отказваш по-нататъшна комуникация. Това че някой е против позицията ти не значи, че не трябва да я отстояваш, може пък да го убедиш или най-малкото - да го накараш да се замисли.

Аз си отстоявам позицията, просто не виждам смисъл да губя време в борба с вятърни мелници. Обичам дискусиите, но когато се дискутира с хора, които го правят адекватно и нормално. Веднага ми става ясно кой просто си пише ей така за спорта и кой се интересува от факти и аргументи. Чешене на езици, логически грешки и глупости не ме влекат. Това е загуба на време и така не се стига до истината. Май прекалено съм свикнала на професионални затворени форуми, където нивото на дискусията е съвсем различно.

# 287
С теб реално много трудно може нещо да се обсъжда, защото ти не разбираш елементарни неща. Ти твърдиш, че науката не може да установи дали ваксината отключва аутизъм при лица, които са "предразположени" или не. Нека за момент да си представим, че това е вярно, това не е вярно, но нека за момент си представим, че е така. Тоест ти твърдиш, че науката не може да даде отговор на това нещо, но ТИ, разбира се, знаеш отговора, цитирам:

"Ваксините отключват аутизъм при хора, които са предразположени към аутизъм."

Естествено аз веднага поисках доказателства за това твърдение, но получих единствено ЕЖК и собствените ти, неподкрепени от нищо налудничави теории.

Другото нещо, напомняш ми страшно много на Стелт, тя горката също не знаеше елементарни неща и също имаше големи трудности да разбере и осмисли проучванията. Според нея, за да е достоверно едно проучване, то трябвало да се извърши върху един и същи човек и да се види дали ще отключи нещо съответно с или без ваксина. И тъй като това било невъзможно, нямало начин реално да се разбере какво отключват ваксините. Joy

Една достатъчно голяма група от хора, включва в себе си достатъчно на брой хора с всякакви не само предразположености, но обхваща и множество други фактори. Ако съществува група от хора, при които ваксините отключват нещо, то това веднага ще се види в резултатите. Ако няма разлика в резултатите при ваксинирани и неваксинирани, то ваксините не отключват нищо. Наистина, не е толкова сложно.

Последна редакция: чт, 19 юли 2018, 13:04 от LillyM

# 288
Обичала дискусии, нивото не й харесвало... То не са квалификации и иронии. Къде си тръгнала изобщо? Каква дискусия, при положение, че само твоето мнение е меродавно. Изопачаваш и вадиш от контекста, слагаш епитети на хора, на които не познаваш. Я... ходи си там в профорумите.

# 289
  • София
Ти твърдиш, че науката не може да установи дали ваксината отключва аутизъм при лица, които са "предразположени" или не.

Изобщо не е твърдяла подобно нещо. Твърдеше, че такива изследвания изобщо няма.

# 290
Ти твърдиш, че науката не може да установи дали ваксината отключва аутизъм при лица, които са "предразположени" или не.

Дори да приемем това за вярно, то след като няма такива изследвания, вие откъде знаете тогава отговора? Сънувахте ли го или господ лично на вас ви го прошепна в ухото? Joy

# 291
  • София

Дори да приемем това за вярно, то след като няма такива изследвания, вие откъде знаете тогава отговора? Сънувахте ли го или господ лично на вас ви го прошепна в ухото? Joy

Аз никъде не съм твърдяла, че зная отговора. Ти твърдиш, че го знаеш на база изследвания, които не касаят проблема. Всъщност, базираш се единствено на личния си опит, че твоите деца не са пострадали засега от ваксина. Т. е. твъденията ти не са нещо по-различно от ЕЖК.

# 292

Аз никъде не съм твърдяла, че зная отговора

Я пак?

Аутизмът и ваксините няма как да не се свързват,

Joy

Ти твърдиш, че го знаеш на база изследвания, които не касаят проблема.

Това твърдят експертите, хора неимоверно по умни и начетени в дадена област от теб и от мен. Ето пак:

https://www.cdc.gov/vaccinesafety/concerns/autism.html

А ако "дали ваксините имат връзка с аутизма" не е по темата, то тогава не е ясно каква изобщо е темата.

Никога, никъде не съм базирала нищо на личния си опит. Ако бях толкова глупава и късогледа, щях да ти кажа например, че за да отгледаш здрави деца, не трябва да кърмиш. Поради злощастни обстоятелства моите деца не са кърмени и въпреки това са изключително здрави. Но тъй като аз към човек, който се интересува от истината знам, че най-доброто за здравето в първите месеци е кърмата, научно доказано.

# 293
Alexandria, по-рано те питах нещо, ще ми отговориш ли?

# 294
Няма да ти отговори по същество и още сто пъти да я попиташ.

# 295
  • в кукувиче гнездо
Имам чувството, че Стелт се е преродила с нов ник. Fenris, да не си от Монтана?

# 296
  • Пловдив
Фенрис, в една случайно подбрана голяма извадка от хора (милион и двеста хиляди в случая) се очаква да има и достатъчно на брой предразположени към каквото и да е.

Няма нито едно изследване, което да доказва с убедителност, че няма връзка между ваксини и генетична предразположеност към аутизъм. Просто такова изследване не е направено и по описаните от мен по-горе причини много трудно ще се направи. Останалото е спекулации.

Да повторя по-подробно, след като го казах аз и след мен го каза и ЛилиМ.
Предразположените, ако приемем, че такива има, не са някаква изолирана група от обществото, която остава извън изследванията, а са част, дял, процент от общата популация.
В една достатъчно голяма и случайно подбрана група хора се очаква делът на предразположените да е същият като в общата популация. Просто казано - очаква се в голямата група да има някакъв брой такива предразположени, дори да не знаем точния брой. Ако те реагират различно на ваксината от непредразположените, например като развиват аутизъм, тази реакция ще даде разлика на процента аутисти сред ваксинираните и този сред неваксинираните. Разликата ще е за сметка на евентуалните предразположени между ваксинираните, които в резултат на ваксината са отключили аутизъм. Толкова е очевидно, че няма накъде повече.

# 297
  • София
Абсолютно същото се получава, ксто споменеш в тема за хомеопатията Голямото австралийско изследване. Понякога даже се правят на луди, че то не съществува.

# 298
  • София
Фенрис, в една случайно подбрана голяма извадка от хора (милион и двеста хиляди в случая) се очаква да има и достатъчно на брой предразположени към каквото и да е.

Няма нито едно изследване, което да доказва с убедителност, че няма връзка между ваксини и генетична предразположеност към аутизъм. Просто такова изследване не е направено и по описаните от мен по-горе причини много трудно ще се направи. Останалото е спекулации.

Да повторя по-подробно, след като го казах аз и след мен го каза и ЛилиМ.
Предразположените, ако приемем, че такива има, не са някаква изолирана група от обществото, която остава извън изследванията, а са част, дял, процент от общата популация.
В една достатъчно голяма и случайно подбрана група хора се очаква делът на предразположените да е същият като в общата популация. Просто казано - очаква се в голямата група да има някакъв брой такива предразположени, дори да не знаем точния брой. Ако те реагират различно на ваксината от непредразположените, например като развиват аутизъм, тази реакция ще даде разлика на процента аутисти сред ваксинираните и този сред неваксинираните. Разликата ще е за сметка на евентуалните предразположени между ваксинираните, които в резултат на ваксината са отключили аутизъм. Толкова е очевидно, че няма накъде повече.

Всъщност, неваксинираните са някаква изолирана група от обществото. Дори в страните, където имунизациите не са задължителни, броят на ваксинираните е около 95% от цялото население. Тия, които не се ваксинират в повечето случаи са със сериозни здравословни проблеми, а броят на неваксинираните по желание е пренебражимо малък. Въпросът ми е, от къде намериха такава голяма група от неваксинари, за да си напрвят изследването? Броят на ваксинираните трябва да е съпоставим с тоя на неваксинираните, за да бъде изобщо взето изследването под внимание. А това на практика е невъзможно.

# 299
След изключително точното и подробно обяснение на Магдена, ето че отново се появява Alexandria с "те такова животно нема".

Спициално това проучване с милион и двеста хиляди и мета проучване, което обхваща 10 по-малки проучвания. Всички са peer reviewed  и отговарят на най-високи научни стандарти.

Това го казвам не за Alexandria, която разбира се не е тук, за са търси истината, а за други, които четат и се интересуват.

Последна редакция: чт, 19 юли 2018, 22:17 от LillyM

Общи условия

Активация на акаунт