Чухме сърчицето вече на нашето НОЕМВРИЙСКО сбъднато човече!

• 31 398
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Деси, и аз се чудя за такива неща като теб Simple Smile Мисля, че ще се ориентирам към 3в1, но нека миналите по този път дадат съвет. На мен и 1000лв. ми се виждат много честно казано. Иначе купуването ще е наесен, през лятото ще правим ремонт и ще е достатъчен хаос и средства. Но поне искам от рано да се ориентирам, за да мога да планирам финансите.

# 301
http://www.visvitalisbg.com/bg/product/dizain-baby-bebeshka-koli … no-bebeshki/22066

Ето това гледах аз туко що. Понеже пиша и в октомврийската тема, понякога губя представа какво къде се разисква, но темата за количките и там е хит сега.

Таз, която ползвах и дадох на друго бебе ми харесваше защото:

Имаше кош за новородено, който пазеше добре от вятър и имаше зимно покривало. (Повечето са такива).
Имаше амортисьори, гумите бяха надуваеми, което я правеше да вози меко. Освен това, много важно е според мен гумите да са големи, особено за преспи и зимни условия, по широкото окачване е по-стабилно. Дръжката беше чупеща се, за мен е ок, защото съм 175см. и ниски дръжки не са ми удобни. Количката беше много маневрена, може би зависи от това всички колела да се въртят (около оста си). Имаше багажник с покривало, в който побирах слон. На дръжката си слагах чанта за ръчен багаж.  Кош за след 6месеца. Важно е да има пълно легнало положение и поне още две степени на гръбчето. Сенникът трябва да е широк, голям. На моята сенникът на столчето можеше да пада до долу и да покрива почти цялата количка. Имаше допълнителни ципове за отваряне и мрежичка за проветряване. Моделът беше zippy sport 2014. Недостатък е, че не е лека. Около 9-10кг. Така, че ако трябва да я носите, не става. Шасито се сгъва. Има опция и за кошче за кола, което се закрепва за шасито, но за мен това е излишно и да разхождаш новородено в коша за кола е най-малкото вредно за гръбчето.

# 302
  • Варна
Аз напр. втори път не бих купила проходилка по ред причини.Първата я разкарах след като дъщеря ми се научи да се засилва и да се вози на нея, после се научи как да се изхлузва от дупката за едното краче.Ортопедът ни също не е привърженик, предния път не го послушах, но този ще го послушам.Активната гимнастика - също ненужна.Грам внимание не ѝ обръщаше.Някои деца много ѝ се радват, но не и моето.Всичко отиде подарено на приятелки.Обаче слинг мисля да си купя този път, смятам че ще ми е удобно с него.Бейбифон също бих, с дъщеря ми не ми е трябвал, но ще се месим и мисля, че ще ми е удобство.

За количките - тъй като ще ги разхождаме бебетата зимата, то аз държа да имам кош за новородено, по-закътано е, особено с покривало и хубава завивка.Вероятно би свършил работа и порт-бебе в летен кош в пълно легнало положение.Кошницата за кола, ако пасва на рамата си е удобство, но не е задължително.За летния кош аз държа на дълбок сенник, много е удобно пролет-лято като напече слънцето.Гледам да не е много тежка количката лично аз.Искам да е маневрена и да не е с двойни гуми.Някои харесват големи и помпащи се.Аз не държа на това.Но държа легналото положение на летния кош да пада назад само гърба, а не да се накланя цялата седалка и бебето все едно да спи седнало.Някои нямат проблем с това, но дъщеря ми имаше огромни проблеми по принцип със съня и навън пък изобщо не ѝ беше удобно и заспиваше със зор.И затова искам летния кош само гръбчето да пада назад, а и лесно да се сменят позициите.Подбирайте също и да влиза в багажника на колата и също в асаньора, ако живеете в кооперация с такъв.
Затова съм се насочила по-скоро към 3 в 1.Вече за паричките всеки избира според бюджета си.Някои пък купуват хубава марка количка, но втора ръка, което не е лошо.Приятелка така се сдоби с Макларън за близнаци, по който даже нямаше следи от експлоатация.Аз обаче искам да е нова количката.
По-важно е винаги столчето за кола.Най-вече да е минало краш-тестове и да има добри оценки.Важно е, защото от това зависи не дай боже животът на детето.Затова там подбирайте внимателно.

# 303
Тъпото е, че бюджетни кошчета и столчета за кола не влизат в тестовете на ADAC. Ако избирате според тяхната класация, сте обречени да дадете много пари. Пак според ADAC, трябва да се взима кошче и столче от всяка група, а не комбинирани, като тук аз бих се съгласила. И не на последно място често се случва те да дават максимална оценка на стол/кош, който е ужасно неудобен за детето или ограничава движението му много, което прави пътуването ад. Кошче за кола, за да е сигурно и лесно за поставяне се счита като предимство да има на системата isofix. Захващането с колани също е сигурно, но не трябва да има объркване при омотаването. Бебето се вози на задната седалка, през първата година с гръб към движението. Проходилката и ние не сме я ползвали, беше като голяма играчка в стаята. Но е подарък...

# 304
Аз съм се спряла на няколко модела на Kikka Boo, но не съм ги виждала на живо. Като бюджет сме си определили окоро 800 лв. Но мисля,че още е рано за покупки. Почти всичките ми приятелки родиха по едно и също време и децата им вървят към година и половина. Отсега ми казват да не купувам много дрехи,че ще ми дават,но все пак ни е първо дете и няма как и аз да не си купя. А и толкова сладки работи има 😊😊😊
Мислила към си като напредна с месеците да отскочим до Турция, поне ни е близо. Там има много хубави неща, на много по-изгодни цени, но нека да му дойде времето 🙂

# 305
Аз съм доволна и от двете ми колички и май пак тях ще си ползвам,мислех да продам Chipolinoto,но като гледам какви боклуци се предлагат и май ще се въздържа.

А тази ми е лятната,тя е серия на Cosatto.

# 306
dydito,една съседка от входа е точно с тази първата,оставя я долу във входа и е много симпатична. Даже се чудех дали е читава 😁

# 307
  • Варна
Аз като родих дъщеря ми, моите приятелки още нямаха деца, даже повечето нямаха  и сериозни гаджета.Затова и моето дете е по-голямо от техните и на тях раздавах аз.Дрешки нямам почти никакви бебешки, мам от 4-5г. нагоре момичешки  и ако се окаже, че е момче това и тях ще подаря.

За столчетата, да бюджетните не минават тестове, защото ако не се лъжа за тестовете се плаща.И все пак по-добре някаква столче, отколкото никакво.Приятелка преди около 2-3 години преживяха катастрофа близо до Провадия един не спазил стоп и им изскочил и се удариха челно в него.Слава Богу всички бяха живи  макар  с контузии, но нищо сериозно като цяло.Дъщеря им беше в столче закопчана на задната седалка.Столчето е някакво обикновено, но детето единствено е било без никакви наранявания.
За изофикса - много е удобно за поставяне наистина, но за съжаление не всяка кола има изофикс.Не знам точно след коя година повечето почват да имат.Нашата има и го ползваме.На задната седалка на колата обикновено е означено като етикет с надпис изофикс или с копче с картинка на столче за кола.На някои коли не е означено, но като се бръкне отзад между облегалката и седалка  и се напипва едно като скоба за закачане, ако мога да се изразя така.

Има тема за количките, но предимно се обсъждат по-скъпи модели, няма много инфо за бюджетните.
Аз както казах съм се насочила към Мамас - Сола 2, Урбо 2, днес гледах в един сайт и Флип и ми допадна сякаш и той.Във Варна, обаче този модел го няма по магазините, не знам дали ще имам мерак да ходя да го гледам в София специално.Особено сега лятото ММ както не може да мръдне на никъде извън Варна.И ако реша твърдо да е тази ще си я поръчам по интернет, може би от чужбина, ако ми попадне хубава промоция.

# 308
Kikimoon,
доволна съм от нея ,харесва ми,че е свежа,а не черна,кафява,сива (потрисам се като видя тези цветове).
Много добре се държи на пътя,коша е трансформиращ,много е маневрена,има всичко,което е нужно.
Вече след годината на моят син реших,че ми трябва лятна,понеже доста пътувахме и ми трябваше по-компактна.

# 309
  • София
Ще споделите ли и модели, аз направо станах разногледа то един модел има 8 варианта. Ужас, автомобил бих си избрала по-лесно Laughing аз така в интернет нищо не мога да си харесам, все нещо ми е странно. Явно ще обикаляме магазините и така ще избера... Иначе тази ми харесва http://kasida.bg/product/47771/zippy-bebeshka-kolichka-orbit-3-v … marine-green.html но пък сега коша за новородено не ми изглежда добре. Dizzy Face Спирам да разглеждам, че сериозно ме заболя главата.
Тази статия ми беше интересна https://moebebe.com/article/detski-kolichki

# 310
Колкото и лигаво да ви прозвучи толкова сложно ми изглежда това с количките , че оставих таткото да избира сам . Той е толкова ентусиазиран ,че само чете и ми показва за външен вид да избера Simple Smile

# 311
Аз бях със zippy, много съм доволна.

# 312
  • София
Колкото и лигаво да ви прозвучи толкова сложно ми изглежда това с количките , че оставих таткото да избира сам . Той е толкова ентусиазиран ,че само чете и ми показва за външен вид да избера Simple Smile
И нашия татко предложи и се съгласих, каза че щял да проучи нещата и да ми показва варианти. И аз се съгласих, това просто явно не е мойто, другите неща са ми много по-интересни за избиране. Може пък по-натам да ми дойде интереса Simple Smile
ЯННА значи задължително ще ида да я видя и ако ми харесва ще чакам да я намалят малко, че не ми се дават толкова.

# 313
Привет, записвам се в темата Simple Smile На 33 год., от София, втора бременност. Имаме си бъдеща кака на 3.

Гаденето ми е в разгара си, като цяло физически се чуствам ужасно, но поне нямам проблеми извън тези стандартни неразположения и няма да се оплаквам. На първа фетална съм чак на 24-ти май, ще я правя в Щерев и тая надежди да разберем пола.

Продадохме и подарихме почти всичко от дъщеря ми, та сега ще почваме наново с покупките. Имам само матрак, лятна количка и повивалник. И много момичешки дрехи, които не е ясно ще влязат ли в употреба Simple Smile

Лека бременност на всички!

# 314
Аз сега се връщам от лекар и всичко си е ок, даже се е обърнало с главата нагоре. Лекарката каза, че все едно позирало за снимка 😁 а на мен ми прилича на Пришълеца 😁 каза ми и термин 19.11,но в понеделник трябва да си занеса изследванията и да ми направят картон,че днес ме извика екстремно заради зацапването,и тогава последно какъв термин ще е. Питах я дали мога да пия пробиотици,че напоследък стомаха ми се бунтува нещо и каза,че няма проблем. Питах и дали да спирам фолиевата,след като има и в Прегнакеър. И за това каза,че няма проблем и тази доза няма да навреди,да си довърша опаковката с фолиева, че има поне за 20 дни.

Общи условия

Активация на акаунт