Чухме сърчицето вече на нашето НОЕМВРИЙСКО сбъднато човече!

• 31 403
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
  • На север
Мамитата с вече деца като ви чета за списъците и количките и все едно чета на китайски. Нищо не разбирам. Загледах се в някои колички ама много скъпи... 2000 лв за количка, която ще се ползва 1 година ми изглежда прекалено много. Аз да попитам малко тъп може би въпрос, но има ли колички, които стават за всички сезони т.е. не е нужно да си купуваш и зимна и лятна? Като да стават и за много студено от порядъка на -30 до към много горещо 40 градуса. Също и да не тежат два тона. Съществува ли такова нещо?Thinking Аз съм си копирала един списък на една норвежка с около 50 неща в него, но още не съм го гледала. Мисля доста неща да взема втора ръка. За стаята мисля също как да я направим. Вчера гледах един клип как се правят облаци на тавана с боя. Много красиво стана! Simple Smile Моят има приятел, който рисува страхотно и може да се възползваме. Мисля си и че искам кошарка, която да може да се мести и да се маха преградата за да застава до леглото плътно. Не знам обаче дали съм актуална в мислите ми.

# 316
Аз съм се спряла на количка 3in1. Не знам колко е подходяща.Мисля живот и здраве лятото да я поръчам.
А тези мами които са суеверни,вярно ли е ,че първото нещо което се купува е шапчица?

# 317
И един мой невеж въпрос . Тези колички в 3 части за колко години се ползват , нали имат кошче за кола , легнала част и по изправена за малко по голямо дете или се бъркам ? Отделно видях че продават само кошче за кола която може да се регулира размера , но ми се иска да е комплект с количката зада се закача и на нея при изписването и в самото начало да се ползва

# 318
  • София
Май на нас ни трябва зимна количка, като в началото бебето ще е в легнало положение постоянно. След 6 месеца май чак ще ползваме седящото кошче. А на количките пише до колко килограма може да е бебето или до колко години така като гледах..
Ух аз количките не са ми толкова интересни ама божее като се загледах в клегълцата, шезлонзи, дрешки, масички за повиване малееее нямам търпение хора Revolving Hearts има такива глезотийки, даже не съм си представяла колко много неща са измислили хората.

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 21:24 от Десислава``

# 319
  • София
Здравейте бъдещи Мами! ❤️
Аз съм от бъдещите мами през месец Декември . Леко нахлувам в прекрасната ви темата с един въпрос към момичетата от София и по ко конкретно, има ли такива, който ще се следят в Токуда или Надежда. Още се колебая къде да запиша и при кого за ЖК и ми трябва съвет.
Предварително се извинявам, ако спамя излишно темата,затова ако някоя мама има опит може да ми отговори на лично, за да не спамим на другите момичета.

Успешни и леки бременности на всички. ❤️❤️❤️

# 320
Здравейте бъдещи мами! Аз съм нова тук и ви чета с голям интерес! Аз съм на 26 години почти  (без 1 месец) и съм в 9 г.с. и 2 дни, 1ва бременност ми е. От 6 г.с. съм с адско гадене и виене на свят и умора, и всички кофти симптоми.. на 17.04 влязох в болницата МД (Варна) защото имах ацетон в урината в следствие на обезводняване от многото повръщане на ден. След 4 дни на 21.04 ме изписаха и от тогава повръщането спря, но си пия Дегана всеки ден 3х1, гадене имам, но за сега е само сутрин преди да стана и на обяд, ако не съм яла. Решила съм да си правя Прена Тест и утре ще звъня за час! До скоро се чувствах като болна, честно си казвам. Умората ми идва малко в повече и мисля да кажа на АГ да пуснем изследвания за желязо. Иначе все още не съм правила други изследвания, но мисля че ще са скоро. Иначе бебо се развива добре по думите на АГ. Другата седмица съм на преглед и ще видим как се развиват не. Не знам за кога ми е термина, но по моите изчисления термина ми ще е някъде към краят на Ноември. Ще раждам със секцио в МД - Варна, защото съм със счупена опашка от малка. Иначе и аз съм с обърната матка, но все още не са ме гледали с вагинално, АГ каза че се вижда, малко трудно, но вижда. Съжалявам за дългия пост. Искам толкова неща да прочета и после да напиша. Ще се радвам да поддържаме контакти с мамчета от Варна ( и не само разбира се )

# 321
Здравейте бъдещи Мами! ❤️
Аз съм от бъдещите мами през месец Декември . Леко нахлувам в прекрасната ви темата с един въпрос към момичетата от София и по ко конкретно, има ли такива, който ще се следят в Токуда или Надежда. Още се колебая къде да запиша и при кого за ЖК и ми трябва съвет.
Предварително се извинявам, ако спамя излишно темата,затова ако някоя мама има опит може да ми отговори на лично, за да не спамим на другите момичета.

Успешни и леки бременности на всички. ❤️❤️❤️

Миналата бременност раждах и последните месеци се следих при Илиев (Токуда). Него мога да препоръчам, но часове записват много напред. От Надежда нямам впечатления. Успех!

# 322
Според мен не си заслужава да се дават много пари за количка 3 в 1 защото леките (летни колички) са по-удобни и е по-добре да се инвестира в хубава такава. Те се ползват от 5,6 месеца. Аз бебешката я полвах около година, но ме е яд, че не взех леката по-рано. Моята е пег перего буук плюс. Взех я втора ръка за 280 евро и се радвам, че не похарчих повече. Бебешкият кош го ползвах 4 месеца. Леката ми количка е be cool light и съм много доволна от нея. Тежи само 6 кг.

# 323
С голямото дете ползвах Jane Muum, тъкмо беше излязъл моделът.
Удобна, маневрена, лека. Зимният кош беше и столче за кола, като през първите месеци бебето може да пътува легнало, което беше огромно благо.
Ползвах я 6-7 месеца и след това си купих съвсем елементарна количка тип чадър с пълно легнало положение. Нея търкаляхме къде ли не още 2 години.  А най-хубавото беше, че сгъната се събираше между предните и задната седалка на колата и багажникът беше отново свободен.
Каквото и да изберете ви съветвам да проверите 2 неща:
- количката влиза ли в асансьора на мястото, където живеете
- количката събира ли се в багажника на колата, с която смятате да се придвижвате най-често Simple Smile

# 324
  • Варна
Александра, здравей и добре дошла при нас! И аз съм от Варна и се следя в Майчин Дом и ще раждам пак там и пак със секцио.

Момичета за количките.Има комбинирани и летни.Зимни няма.Летните са от 6м. нагоре и имат седалка в седнало положение, която обикновено има и легнало.Някои имат пълно легнало, други само до някъде.Има и такива изобщо без легнало даже.
Комбинираните са от 2 или 3 части + шаси.Т.е. - шаси, лятна седалка за след 6 месеца на бебето, кош за новородено /още наричан  дрийми или зимен кош, но реално не е зимен, просто е за бебета до 5-6 месеца/ и последната част може да е кошничка за кола, която може да се закрепя върху шасито.Кошницата е до 1г или 13кг. на бебето, има ръст, не помня до колко, но като главата почне да излиза над кошницата е време за смяна със следващия размер столче за кола.Накратко това е за количките.
Има модели, чиито летни седалки са с пълно легнало положение и стават от 0м., но предвид идващият зимен сезон трябва бебето да бъде или с порт или с хубав чувал.Лично за мен кошчето за новородено е необходимо и удобно.
После, някой по-горе спомена, че количките се ползват една година.Всъщност не е точно така.Обикновено детето се движи с количка поне до около 2 или 2 и половина годишна възраст.Някои даже повече.А пък в чужбина даже още повече по мои наблюдения.Може би има изключения, но като цяло количката е важен избор, защото кажи-речи се ползва ежедневно и за съжаление нашите улици тук не са с удобни и свободни тротоари и си е цяло предизвикателство да се бута количка.Гледайте на вас да ви е удобна най-вече, защото именно вие ще сте най-често бутащите количката.

# 325
  • Варна
Александра добре дошла! Ставаме 3 Варненски мамчета вече:)))

За цените на количките да ви кажа моето Xplory надхвърли бюджета от 3000лв, като го взехме в комплект с повечето аксесоари към нея...не са малко пари, не успях да я ползвам и 1 година...  коша за новородено стана малък когато дъщеричката ми беше едва на 3м, а след това не ми беше удобна за разходки, като поотрасна вече и си взех един Макларън с които се родих!!! 5кг. количка и направо си хвърчах с нея... жалко, че нямат модели от новородено:))

Ренета85 количките 3в1 са кош за новородено, кош за след 6м възраст и кошница за кола. Всичко е много относително колко се ползват, по-горе споменах, че моя кош за новородено го ползвах 3м, но има колички, които го ползват и 6м.

Забелязвам във Варна последните години много модели на колички от магазин Галикс - Полски са май... интересни дизайни имат, но дали са удобно - незнам...

# 326
О, аз бутам още количка и ми е много удобно да вържа детето вътре и да не се притеснявам, че ще изкочи на някоя улица. Даже се чудя дали да не си взема двойна защото сигурно ще я ползвам още 1 година.

# 327
  • Варна
Полските колички са здрави, но тежки и заемат много място в багажника.

# 328
Момичета аз съм се спряла на този сайт    . https://www.bellobabies.co.uk
Вярно,че е в Англия,но сигурно може да се поръчват и до България. Харесва ми това,че като цяло си има всичко с количката. Дъждобранчета,чанта и др. екстри,които не искам да купувам отделно и да ги мисля.
Не знам как изглеждат на живо,голям риск е ако не ми хареса. Но честно казано,има още няколко месеца преди да се върна в България и ще помисля.
Но определено ще си накупя доста неща от тук.

# 329
  • На север
А не може ли да е 3 в 1 и да е лека количката?

Общи условия

Активация на акаунт