Съпруга ми ни унижава с децата

• 31 525
  • 263
  •   1
Отговори
# 225
Да, точно, когато един далеч не интелигентен човек е намразил живота си и хората в живота си, го избива на агресия и простащина, а алкохола само ги засилва. Но това не изключва факта, че най-вероятно наистина намира жена си за тъпа. Все пак и аз да минавам всякакви граници и някой да ме търпи, няма да го уважавам особено, даже никак.

# 226
  • София

Твоят си е обикновен простак с голям проблем с нервите и понеже не  много умен, не може и да отсъди и да се контролира. Но пък нагло се пробва да манипулира, че ще си останеш сама, ако го няма Него.
Жалко като цяло.

Той не манипулира- казва истината.
Ако го няма, тя ще си остане сама с детето, защото никой мъж няма да се затича да замести бащата.
Или ще натовари с гледането и по- голямата дъщеря, вместо да я остави да върви по пътя си.

# 227
  • София

Трябвало е да се "усетиш" доста по-рано и какъв пример даваш на децата си, търпейки поведението на мъжа си.
     Такъв вид хора нямат поправка никога - сигурно си се заблуждавала десетки пъти, че ще се промени.
     Единственият изход от ситуацията е да си вземеш "такъмите" и ако има къде да отидеш, да не се колебаеш повече, освен това децата ти са вече големи и скоро ще хванат своите пътища в живота.
      Уважавай себе си и живота си и го зарежи, не позволявай да продължава това, а на него си му доста удобна, че се влияеш от поведението му и ти става кофти - такива мъже така хранят егото си.

# 228
    Да,точно това разбрах като прочетох за тази болест.
    Именно тези хора се хранят от това да унижават и обиждат най-близките си и да им натякват,че те са това което са именно заради тях.
    Ето голямата дъщеря си търси работа,той й се подиграва,че никъде нямало да я вземат,че била такава,онакава,зад гърба й,но да чуе детето...
    И да съм сама с децата какво от това,въобще не ми е притрябвал друг...

# 229
    • София

Твоят си е обикновен простак с голям проблем с нервите и понеже не  много умен, не може и да отсъди и да се контролира. Но пък нагло се пробва да манипулира, че ще си останеш сама, ако го няма Него.
    Жалко като цяло.
    Той не манипулира- казва истината.
    Глупости. Това, че може и да се окаже прав, не значи, че целта на изказването е да й услужи с истината. На всички ни е ясно, че когато един мъж говори така, се опитва да натисне и смачка жената, да й вмени чувство за безнадеждност, за да успее да я качи пак на въртележката на тормоза.

# 230
    Именно тези хора се хранят от това да унижават и обиждат най-близките си и да им натякват,че те са това което са именно заради тях.
    Ето голямата дъщеря си търси работа,той й се подиграва,че никъде нямало да я вземат,че била такава,онакава,зад гърба й,но да чуе детето...

Еми хубаво де, като не ти е притрябвал инто тоя, нито друг, какво чакаш още, че и десетилетия. И ти седиш недоволна и не го понасяш и с това също допринасяш за кофти обстановката. Вместо да заемаш позиция ти с децата срещу гадния баща толкоз време реши си въпроса.
     Няма какво да му измисляш болести и диагнози, нищо му няма, в семейството ви не върви, разделяйте се дано да мирясате.

# 231
    • София

Не бих го нарекла точно "болест", а по-скоро "характер" и "комплексарство". Имам преки впечатления от хора с такива характери, та затова знам, че има само два изхода - единия - зарязваш го окончателно и започваш живота си отначало, колкото и да е трудно, а другия е мазохистичен - стоиш, търпиш му изблиците и все ти си виновна, все той правия и така се чувства значим в живота.

# 232

И като вече разбра,че той е такъв (комплексар и  характеропат) няма ли да ти е по-спокойно ако си живееш само с децата ...без да се налага да търпиш ежедневно тоя енергиен вампир.
    Нали си оправна.

# 233
    Да,оправна съм и да ще ми е по-спокойно

# 234
    Със сигурност ще ти е по-спокойно, сега хабиш толкова психическа енергия да му се дразниш и нервираш.

# 235
    Със сигурност ще ти е по-спокойно, сега хабиш толкова психическа енергия да му се дразниш и нервираш.
    Именно,дори утре ще ходя на изследвания защото се чувствам ужасно изморена и нямам сили,явно от напрежението и тормоза

# 236
    Освободи се от източника на напрежение и тормоз.

# 237
    Очевидно е, че мъжа не е агресивен навън , т.е не е чак такова страшилище.
    Щом до сега не е  посягал ...
    Просто му трябва корекция!
    Дори смятам ,че той самия очаква жена му да му помогне като го контролира малко , и стопира когато "запали"
    В известен смисъл добрите женички  провокират такова отношение.
    Мисля, че с друга жена , по-отракана и не търпяща обиди той ще е друг човек.
    Нищо не пречи да пробва. Аз съм  провокирал такива измислени мъже ...Започва се едно - "братле , не ме разбра ,аз така ....да черпя нещо ..."
    Този който  ще бие  - Става , бам ,бам и точка ...не се обяснява.

Съгласна съм , че добрите и послушни жени, съгласяващи се с неща с които дори не им харесват , мълчейки само и само да нямат скандали са мачкани повече и играта загрубява.
    Мъжа има нужда от "опонент" насреща си. Битката да се води от 2ма достойни противници. Подвиването на опашка го "храни". Тресни му един юмрук по масата и ще млъкне.
    Вярно е , че ако мъжа бие жена си, започва от самото начало на връзката или още в първия скандал. Щом 22г.само мрънка и ТИ му играеш играта- ще я играеш още 30 . Но без да се оплакваш.
    Не си на 18...знаеш адекватните мерки- и за възрастта си..и как да потърсиш помощ, и как да не останеш на пътя и телефона на полицията!
    Решението е твое.

# 238
    Да, точно, когато един далеч не интелигентен човек е намразил живота си и хората в живота си, го избива на агресия и простащина, а алкохола само ги засилва. Но това не изключва факта, че най-вероятно наистина намира жена си за тъпа. Все пак и аз да минавам всякакви граници и някой да ме търпи, няма да го уважавам особено, даже никак.
    Много добре казано.
    Виждала съм подобна ситуация, в която жената мачкаше, крещеше и кво ли не още ....а мъжа търпеше с години... Нещата ескалирваха още и още, тя изпадаше в истерии и обиди. Когато се опитвах да разбера какво точно я кара да се държи с мъжа си така ,отговора беше
    :" Той ме ядосва повече понеже е гъп. Каквото и да кажа ми се съгласява. Дразни ме понеже няма мнение и казва та всички мои прищявки -да. Това за мен е човек без характер и ме дразни.Ако му кажа да се хвърли в морето- ще се хвърли"
    Година по -късно тя го остави поради тези причини. Понеже бил "тъб и безхарактерен"..
    А първоначално всичко беше наред..

# 239
    Между другото с децата си говорехме и точно това реших,пробвах със спокойно говорене като не е нервиран не става,сега ще пробвам като него и ще реша.

Общи условия

Активация на акаунт