Желирана торта

  • 82 419
  • 216
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 330
Labrex, как я правиш с различни цветове? Първо правиш цялата смес със желатина и отделяш една част, която да оцветиш, или първо разделяш части и тогава всяка една, оцветената и неоцветената, смесваш със желатина.

И аз исках така да я направя моята, ама се притеснявах да сложа тангче/степче след желатина ...  newsm78

# 166
  • Мнения: 22 867
Labrex, как я правиш с различни цветове? Първо правиш цялата смес със желатина и отделяш една част, която да оцветиш, или първо разделяш части и тогава всяка една, оцветената и неоцветената, смесваш със желатина.

И аз исках така да я направя моята, ама се притеснявах да сложа тангче/степче след желатина ...  newsm78

Разделям цялата смес в три купи, едната беше с нарязан ананас, втората със степче череша и орехови ядки, третата с яромат лимон и нарязани нектарини. Разтопявам 6 пакетчета желатин и после го наливам в купите със супена лъжица поравно. Като налея първата купа във формата, оставям за малко в хладилника да се постегне, изливам розовата смес, пак хладилник, после третата купа и така. Накрая подреждам отгоре плодовете и заливам със сока от компота + желатин.
Можеш и какаов пласт да си направиш - изобщо с каквито си искаш цветове.

# 167
  • София
  • Мнения: 4 526
Браво, майсторки.

Много съм щастлива, че харесвате тортата. А като гледам рецептата търпи и развитие. Браво.

# 168
  • Мнения: 5 467
Страхотната торта Crazy. Ще я направя и аз тия дни отново.
Обаче я правете само със желатин на д-р Йоткер. Онези боклуци на Биосет, изобщо не стават...само отиват на кино продуктите, защото женатинът не стяга тортата.

# 169
  • Мнения: 721
Страхотната торта Crazy. Ще я направя и аз тия дни отново.
Обаче я правете само със желатин на д-р Йоткер. Онези боклуци на Биосет, изобщо не стават...само отиват на кино продуктите, защото женатинът не стяга тортата.
Що бе? На мен ми стегнаха много добре. Е, вярно е, че чак на другия ден, но стегна добре.

# 170
  • Мнения: 330
Labrex, как я правиш с различни цветове? Първо правиш цялата смес със желатина и отделяш една част, която да оцветиш, или първо разделяш части и тогава всяка една, оцветената и неоцветената, смесваш със желатина.
И аз исках така да я направя моята, ама се притеснявах да сложа тангче/степче след желатина ...  newsm78
Разделям цялата смес в три купи, едната беше с нарязан ананас, втората със степче череша и орехови ядки, третата с яромат лимон и нарязани нектарини. Разтопявам 6 пакетчета желатин и после го наливам в купите със супена лъжица поравно. Като налея първата купа във формата, оставям за малко в хладилника да се постегне, изливам розовата смес, пак хладилник, после третата купа и така. Накрая подреждам отгоре плодовете и заливам със сока от компота + желатин.
Можеш и какаов пласт да си направиш - изобщо с каквито си искаш цветове.
Това поусложнява малко тортата и ме е страх малко да разпределям така желатина, че не знам дали ще успея да го направя равномерно, а и дали докато чакам отделните смеси, няма да ми станат на топчета другите. Ама непременно ще пробвам, че много ефектно изглежда !  chef

Аз Йоткер желатинчета не успях да намеря и я правих с някакви други каквито хванах. Стана си тортичката супер.

# 171
  • Мнения: 22 867
Това поусложнява малко тортата и ме е страх малко да разпределям така желатина, че не знам дали ще успея да го направя равномерно, а и дали докато чакам отделните смеси, няма да ми станат на топчета другите. Ама непременно ще пробвам, че много ефектно изглежда !  chef

Аз Йоткер желатинчета не успях да намеря и я правих с някакви други каквито хванах. Стана си тортичката супер.

Не е страшно, сипваш желатина със супена лъжица - просто слагаш във всяка купа равен брой лъжици. В хладилника формата не стои много - само да стегне леко изсипаната смес, за да не се смесят цветовете. Не съм засичала време, но може би десетина минути, не повече. Това, което е в другите две купи няма опасност да ти стане на топчета, не се стяга толкова бързо.
Аз също съм използвала и други желатини, освен на Йоткер, не съм имала проблем до сега.

# 172
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Страхотна рецепта Raya bouquet

Аз ще се пробвам първо с кремчето, което си предложила.
Дано да стегне до довечера (бг. желатин имам в момента), че да изненадам мъжо Simple Smile.

# 173
  • София
  • Мнения: 4 526
Tedulina,
Станало е, надявам се.

# 174
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Tedulina,
Станало е, надявам се.
Стана чудно Simple Smile, благодаря!
Направих кис.мляко със сладко  Blush, не с плод че щеше да ме е яд ако не се получи.
Другия път ще пробвам по оригиналната рецепта Simple Smile, но пак в чашки за крем. Нямам отваряща се форма за торта.

# 175
  • София
  • Мнения: 4 526
Формата не е задължителна. Можеш да направиш тортата в купа, като редиш всичко по обратен ред - на дъното украсата, после "тялото" на тортата и отгоре слагаш бисквити или блат. Като стегне желатина, потапяш купата за няколко секунди в гореща вода и обръщаш върху чиния.

офф: От две еднакви купи и с подходяща украса от сметана и/или шоколад, можеш да изненадаш Скъпия с тората "Цици" - по идея на Бу.

# 176
  • Мнения: 74
И аз я направих,но с малко инпровизация стана много вкусна и подходяща за сезона.

# 177
  • Мнения: 1 283
Ето и моята желирана торта с малини и малинов сироп.Блата е от руло с малини.
http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00041.jpg
http://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00042.jpghttp://i216.photobucket.com/albums/cc120/gaxit/DSC00043.jpg

Последна редакция: пн, 20 авг 2007, 21:22 от pepika

# 178
  • Мнения: 22 867
И моята последна - кремчето е от изцедено кисело мляко и заквасена сметана, с много плодове и ядки, готов шоколадов блат. Вкууууснаааа, както винаги! Grinning

# 179
  • Мнения: 330

pepika, страхотна ти е тортата!! Малините са любимият ми плод и е станала много добре с рула  smile3501
labrex, твоите идеи никога ли не свършват? Все успяваш да измислиш някой различен вариант, браво!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт