Желирана торта

• 82 507
  • 216
  •   1
Отговори
# 150
Супер ти е тортата,потекоха ми лигитееееее  Mr. Green

# 151
Ето и моята от днес:

От кисело мляко е с ягоди, череши и орехи, средният слой е оцветен със степче  танг, а отгоре използвах желе на Кенди. Получи се много свежо нещо.

# 152
Благодаря ти  Рая   bouquet
Страхотна торта,всички я харесаха.За една седмица я правих три пъти.

# 153
Понеже никога не съм правила сладкиш с желатин, искам да попитам тези 7 желатина на 7 пакетчета ли отговарят? Купих желатин като едно пакетче е 10 г.

# 154
Понеже никога не съм правила сладкиш с желатин, искам да попитам тези 7 желатина на 7 пакетчета ли отговарят? Купих желатин като едно пакетче е 10 г.
Да - 7-те отговарят на 7 пакетчета  Peace.

# 155
  • София /Абсурдистан
Край, отиде ми диетата   Wink
Мисля да я правя и да добавя и кръгчета ананас от консерва, дали ще е добре  newsm78

# 156
  • София
Мисля да я правя и да добавя и кръгчета ананас от консерва, дали ще е добре  newsm78

Имаше някакви проблеми с ананаса, ако си спомням правилно - не се желираше. Ако много държиш на него пробвай да направиш в купичка/чаша и после сподели.

# 157

Имаше някакви проблеми с ананаса, ако си спомням правилно - не се желираше. Ако много държиш на него пробвай да направиш в купичка/чаша и после сподели.

Да. Също е и с кивито. Съдържат ензим който разгражда желатина. Но аз съм желирала и двете. Особено ако ананаса е от компот не би трябвало да има проблем.
Но ако все пак има, значи е от това. Laughing

# 158
Последния път я правих с ананас , че нямах праскови. Желира се без проблем но лично на мен не ми е толкова вкусна като с прасковите.

# 159
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=126658

Последна редакция: сб, 02 юни 2007, 09:34 от eeva

# 160
Аз какъв номер си свих......Понеже в магазина нямаше блат и реших да сложа бисквити. Наредих бисквитите и после излях млечната течност, обаче като се вдигнаха тея ми ти бисквити.....малелеле и сега всичко е омешано, но пък е вкусно. Интересното е, че млечната смес не ми стана чак толкова твърда, както кайсиевата. Понеже пишеше 3 кафени чашки, аз сложих от моите кафени чашки - по 150 мл едната и май е било много. newsm78
В крайна сметка, на мен много ми хареса, но на мъжа ми не толкова. Голяма гад е #Cussing out

# 161

Проблеми има с кивито при желиране, не с ананаса. Аз най-често правя желираната торта с ананас, защото много го обичам. Получава се без проблеми.

# 162
Направих я но изпекох блат става доста бързо:
4 яйца
1 и 1/2 кафена чашка захар
1/2 кора от лимон / настъргана/
Това се разбива с миксера да се стопи захарта и да стане пухкаво
След това:
7 суп. лъж. смлени орехи
4 суп. лъж. брашно
Като се прибавят на ръка с лъжица и се редува орехи брашно докато свърши.
Пече се в умерена фурна. Слабо загрята предварително.
В крема сложих череши. Нямам място и за компота но и така става. Ще я по украся малко.
. . . . . . . . . . .
Готово много е вкусна и наистина е лесна особенно като понаучиш нещо от опита на другите благодаря за което.
 Блата не се сиропира явно защото е по дебел от купените но и така е добре . Другото което направих е да намаля захарта сложих 1 и 1/2 чаша но пък я правих с компот вместо с вода та нали и в него има захар та стават около 2 но дори и така може да се намали. На всеки както му се харесва. Мъж ми не яде много сладко  и затова.
Черешите изплуват отгоре и пак става много красива и без заливка от компот. Можете само леко да ги поразпределите равномерно.

Последна редакция: нд, 03 юни 2007, 21:04 от valyakris

# 163
Рая, много ти благодаря за рецептата!   bouquet Това беше тортата за рожденния ми ден и стана много лека и вкусна! А и лесно и бързо. Изобщо... само плюсове за тази торта.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=154048&photo=8

# 164
Поредната вкусотийка! Наистина само плюсове за тая торта!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт