Кажете си истината...

• 100 572
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 615
Не разбираш, защото явно си чела малко. Използването на информация от фейсбука на потребител на форума, за да я развява тук във форума не е проява на добър тон. Подмятанията по адрес на Контесата, че е надянала fat suit-а, а по адрес на друга потребителка, чието дете е с увреждане, че не е добре да размножава дефектните си гени, още по-малко.

# 616
Аз ще върна към темата с идеята за успешните момиченца. Успехът на жените се облича с думи като успех, овластяване, има известна доза как да го кажа, нахаканост, фръцкане, дори малко опит за противопоставяне на мъжкото съсловие.

Тук говорим за успех с публично измерение, такъв, който да кара хората да ахват.

Обаче малко се говори реално какво й трябва на една жена, и че някои елементи в женския живот включват да израстеш фазата на удивителното и успешно момиченце и да се сдобиеш и с други ресурси. Някои от които изглеждат обратното на "успех", но са ключови, защото животът е маратон, не спринт и защото умората и загубата на блясък и удивителност идват бързо, а фазата "момиче" отминава и идват други фази, където без някои скучнотии е трудно, а преди блестящата кариера започва да изглежда по-малко привлекателна.

Иначе мен лично ме кефи как Еленна представя годините, в които и тя е била издържана и зависима. Градила семейство, мда. И аз това правя, факт, и това си трябва.

Та така, момичешкият успех е лесен, имала съм всичките му елементи - и приличните пари, и пътуванията, и някакво влияние като за чешене на егото. Обаче успешен и запълнен женски живот...това вече е по-сложна задача.

Мъжкият успех е друго, там не мога да говоря. В някои аспекти по-лесен, в други по-труден.

# 617
Не разбираш, защото явно си чела малко. Използването на информация от фейсбука на потребител на форума, за да я развява тук във форума не е проява на добър тон. Подмятанията по адрес на Контесата, че е надянала fat suit-а, а по адрес на друга потребителка, чието дете е с увреждане, че не е добре да размножава дефектните си гени, още по-малко.

Моля да цитираш директно обръщение към потребителката, а не реплика, в която вероятно може да се е разпознала и засегнала. Кой как се засяга не е мой проблем. А Контесата и във форума си е споделяла килограмите и че не й пука, че амазонка е била само има-няма 2-3 години, а преди и след това - амазонка с fat suit.

# 618
Отлично знаеш, че модератор замете словесните ти дрисни и след това заключи темата. Не една тема, всъщност. Та, не ми се моли. Не само аз помня.

# 619
OK, мен това слабо ме притеснява. Много хора се разпознават в какво ли не. Това не зависи само от мен.

Впрочем интересно упражнение е човек да напише в Гугъл girl success books и после boy success books и да сравни резултатите.

За момчетата няма 50 заглавия за успешна удивителност от тригодишна възраст. Напротив, ако някой напише такава книга, ще го обвинят в мизогиния и възпитаване на токсични мъже.

# 620
На мен пък ми е интересно да чета мненията на Сирената. И ми прави впечатление, че тя запазва добрия тон и не напада никого с обиди, докато някои от вас се отнасят доста злобно с нея и си позволяват откровено обидни подмятания. Не разбирам с какво толкова ви дразни. А кой е успял и кой не - тука всеки може да си измисля каквито истории му роди фантазията.
Категорично подкрепям това мнение! Освен това ми прави много добро впечатление добрия правопис и изказ на Сирената.
Не харесвам спорове, в които участниците си мерят егото. Нищо не научавам от подобни, губи се времето на слушатели / читатели.
Също така, мисля, че когато в спора се отправят лични нападки, квалификации, обиди, това е признак на лошо възпитание. Съжалявам, ако с това ще засегна някой.

# 621
Тук много хора се изкарват успели, не знаем дали наистина е така, ако е така, браво на тях! Не са много хората, които могат да си позволят да не работят. Приятелки ми се смеят, че понякога казвам, че искам да съм пенсионерка, ама искам като тия по Травел tv или в краен случай поне като майка ми. Не мога да си позволя да не работя, но определено вече мога да си позволя да позабавя темпото. ММ е пенсионер, смята да работи още две-три години максимум и след това да спре. Преди говореше, че искал къщичка в гората, сигурна съм, че ще издивее още на втория месец. Напоследък на няколко пъти подхвърля за Южна Испания, обаче като му се обърне пенсията в евро, пак няма да става без да работи. Пък и като го знам колко е зле с езиците... Във всеки случай аз скоро няма как да се пенсионирам, освен необходимост, работата ми носи удоволствие, като изключим някои дребни простотии, все пак не може всичко да е идеално. В тази връзка се сетих за чичото на ММ, още по бай Тошово време даде не знам колко хиляди на държавата и се пенсионира още преди 40. Да, ама нали и богатите също плачат - единият му син умря от алкохолизъм, другият все по затворите. Затова по-напред казах, че успехът не винаги се измерва в пари, сбор от много фактори е.

# 622
Иначе мен лично ме кефи как Еленна представя годините, в които и тя е била издържана и зависима. Градила семейство, мда. И аз това правя, факт, и това си трябва.

Значи, мен много ме удивява защо умираш да се сравняваш с мен, все да се надцакаш колко си повече. Браво, СоТ, ето ти медал: по-успяла си от еленна от форума.

Обаче да си измисляш ?! Никога не съм имала години на издържане от който и да било. От 18 месеца у дома, през 17 имах собствен доход, съвсем приличен. Не съм длъжна да давам финансови отчети.

А сега кажи, защо все се сравняваш с мен с ниски топки?

# 623
Как реши, че се сравнявам? Просто ми е интересен твоя тип успех, във форума си и затова питам и разпитвам, все се научава нещичко за различните светове и успеха в тях. А иначе - директно, имам тънки подозрения, че си от умните хора, избрани да работят за буквално зла организация, или такава със скрити цели. И си мислят, че правят нещо уау за обществото. Затова ми е интересно.

И аз впрочем не съм оставала на издръжка без личен доход, да не говорим, че все пак гледам малки деца, не съм дала заявка за цял живот издръжка, нищоправене и лакиране на нокти.

Та така, просто ми е интересно. Явно си успяла да се впишеш в някаква система и да си продадеш способностите на правилното място. За мен тая схема с доказването, нетуъркинга и явно сложната византийска система, в която са наляти пари, не е приемлив начин за изкачване, но всеки си избира къде да си продаде душата и за какво да си затвори очите.

Интересно в кои ли организации вирееш и какво се опитват да натворят уж в полза на обществото...

# 624
Интересно, наистина, но безпредметно.
Така или иначе, непрекъснато се заяждаш с мен и с няколко останали: става банално. Обикновено не поддавам и на слизам на нивото ти, но почваш яко да ме дразниш и смятам да те игнорирам напълно.

# 625
Това е свободен форум, изборът си е твой. Но все пак - интересна история за успехи от определен вид. В крайна сметка и това си е доста приятен начин за по-усетените, да се влеят в някаква канализирана система и да експлоатират факта, че местните вече ги мързи и с това да се занимават.

Факт, с малко повече математически способности явно се отварят врати в САЩ. Познавам доста такива хора. За нещастие математическите ми способности са доста ниски, та не можах да се вредя нито да броя парите на богатите, нито да обяснявам статистически правилните настройки на живота, вселената и всичко останало.

# 626
Mен Сирената ме дразни много и веднага ще се обоснова защо: защото е адски досадна! Защото оспамва всяка тема, приемайки я като личен диалог с нея. Отговаря буквално след всеки пост, което е адски дразнещо за всеки, опитващ се да чете тема, която по някакъв начин привлича интереса му. И защото е дървен философ, според мен живеещ в някакъм имагинерен свят, в който имагинерно отглежда деца. И то 3 (ТРИ) броя, а реално темпа и на оспамване говори за нон стоп висене във форума, та недоумявам в какво се съсредоточават грижите и .

Искам да помоля модератор да върне тона на темата! В крайна сметка, темата е за, цитирам "гениалните, богатите, известните, смелите, успешните ", което не смятам, че е описание на Сирената, по никой параграф, така че апелирам ако желае да води диалози, да спести на останалите четящи словоблудстането си! Благодаря предварително!

# 627
  • София
Ох, ако животът работеше така, до 30 да се обезпечиш и хоп, колкото си искаш деца да дойдат по поръчка и безпроблемно..то било лесно бе...а практиката в моето поколение и моето десетилетие показва съвсем друго.

Обаче е интересно как си го представяте: какъв трябва да е тоя успех до 30, та след това да си свободна, независима и с колкото искаш деца. Под свободна имам предвид не да работиш по 10 часа, за да си позволиш бавачки, а на 30 да имаш fuck you money, докато последното дете навърши 18.

И колко хора реално имат такъв успех.
малко, но ги има, и не си ги представяме само, и не са еднорози.
със смесени чувства се приема подобна информация и с изобилно съмнение, знам. нали?  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 628
Та така, просто ми е интересно. Явно си успяла да се впишеш в някаква система и да си продадеш способностите на правилното място. За мен тая схема с доказването, нетуъркинга и явно сложната византийска система, в която са наляти пари, не е приемлив начин за изкачване, но всеки си избира къде да си продаде душата и за какво да си затвори очите.

Не ти е приемлив този начин на изкачване, защото ти е непостижим. Опитът да омаловажиш чуждите успехи вероятно те утешава. ОК, на твое място всеки би имал нужда от утеха. В предишната тема (вече поизтрита и заключена) видяхме кой е приемливият начин да "успееш"- да продадеш интересите на сина си за дребни стинки. ОК, толкова можеш, действай.

# 629
Повярвай ми, не е толкова непостижим. Даже бих казала, че това е един от пътищата за хора като мен. Виж пак частта за душата и дявола. Просто трябва да си умник и да приемеш да си от "правилната страна на историята". Първата част - някак я докарвам, от втората...ми се повръща.

Както казах, имала съм близки срещи с тоя начин за успех, но чух неправилни ключови думи и видях накъде бият нещата. Не, не искам да съм поредния social justice warrior.

Това с интересите на сина ми и какво му се полага в живота доста ме разсмива.

Общи условия

Активация на акаунт