Орхидея

• 286 897
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 225
Сара нормални са точиците и чертичките Simple Smile Благодаря ви момичета,на живо са още по красиви,това бялото посредата е увлажнител за въздух  Hug  bouquet

# 226
От къде мога да си взема, говоря за окръга Шумен, и май и лампи има, разкажи повече.

# 227
Нади - невероятни са
извиках мъжа ми да види снимките , той коментира - ауууу , все едно си в топлите страни. После ми казва - хайде сега не се кахъри , при нас поне е интересно - има драма - ще цъфне ли орхидеята няма ли ..  Joy

# 228
_re_ge, много се развеселих  Joy наистина  Joy

# 229
# 230
  • София
Моля ви за съвет,купих си бял кристалон, защото четох че е за големи цветове и обилен цъфтеж, но ме е страх да не ги изгорят или да ги преторя(разбрах, че е за всички цветя и за орхидеи трябва да се разреди 4 пъти, но мен пак ме е страх). Идеята ми е да го редувам с тор за орхидеи. newsm78  Също така не знам дали може да се тори с кристалон докато имат цвят. Досега винаги съм торила само с тор за орхидеи, но реших да разнообразя.

# 231
  • Пловдив
tania tda67, аз ползвам само кристалон за орхидеите си. Имам почти цялата гама. Спорен е въпроса дали изобщо трябва да се тори при цъфтеж, поради предизвикване на преждевременно прецъфтяване. Ако все пак решиш да използваш тор го разреждай доста повече от указаното.

nadi666, поздравления за орхидеения кът!

# 232
nadi666,думи нямам  Rolling Eyes!Голяма красота си показала! Crazy

# 233
Благодаря ви момичета  Wink

# 234
От толкова много красота проруснахте да ми видите проблемната  орхидея,да кажете що зе да жълтее???

# 235
 nadi666-Прекрасна колекция,толкова много красота на едно място.Това си е истинско  майсторство да ги отгледаш,че и да цъфнат по едно и също време.Поздравления!!!

# 236
  • София
Благодаря за отговора,но  искам само още нещо да ви попитам-видях схемата с кристалоните,но не разбрах белия кристалон кога се използва. Няма да торя вече цъфналите за да не прецъфтят преждевременно, но се чудя дали да наторя един фаленопсис, който изкара цветонос и сега му се оформят пъпките(незмам дали точно това е цъфтежа Embarassed).Освен това не знам дали не е по-добре да торя само с оранжев, тъй като навсякъде пишат че не трябва да се тори по време на цъфтеж.

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 18:31 от tania tda67

# 237
торете ги по време на цъфтеж,аз ги торя и цъфтят по 6 мес,това е глупаво да не ги торите по времем на цъфтеж растението има нужда от повече елементи за да изхранва цветовете,торете с оранжав кристалон .

# 238
От толкова много красота проруснахте да ми видите проблемната  орхидея,да кажете що зе да жълтее???

dik
прерових целияи нтернет и не мога да намеря някой да е имал подобен проблем.
Понеже аз самата нямам цимбидиум не мога и да си представя как става кръговрата на орхидеят- дали цветноса променя цвета си, дали пожълтява като прецъфтява, кога покафенява.
Попитай Алекса на лични - дано ти помогне.

# 239
  • София
dik, моя цимбидиум го купих естествено с цветове, но те не изкараха много - да речем 2 седмици. Като увяхваха, стъблото (цветонос) пожълтя. Може би и при тебе става това. Така или иначе орхидейките се шашкат при пренасяне, да не говорим за "грижите" в магазина.

Между другото, в оранжерията L2 в София има огромни цимбидиуми с може би нормалния им размер - високи са повече от метър, а цветовете са по една педя всеки.

Последна редакция: сб, 14 мар 2009, 16:55 от tania tda67

Общи условия

Активация на акаунт