Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 83 649
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
На какви интервали ви обливат тези топли вълни? Като ви чета, оставам с впечатлението, че при вас по-често са вечер... Thinking
При мен бяха по всяко време, сега откакто си взимам добавките ги няма вече, а и аз не съм от тези дето се потят и ми беше много неприятно.

Какви добавки вземаш, може ли да споделиш?
Бях писала малко по-назад: Примойл, Червена детелина и тинктура от Бабини зъби. На мен ми подействаха много добре.
Затова и ги продължавам.

# 181
  • София
Също див ямс и черен кохош.

# 182
Здравейте!
Връщам се от гинекологичен преглед и съм доста стресната.
 От края на февруари нямам цикъл, от 13 май имам розово зацапване, което продължи около 2 седмици. Според лекарката имам много лигавица-1,7 см с полипообразен вид и образование 4 см с  вид на фоликулярна  киста. Ако до две седмици не ми дойде цикъл, ще го предизвикаме и след прегледа ще прецени дали наистина има полипи или не. И ако има ще трябва да се отстранят оперативно. Как ви се струва? Страшно звучи.

# 183
Здравейте!
Връщам се от гинекологичен преглед и съм доста стресната.
 От края на февруари нямам цикъл, от 13 май имам розово зацапване, което продължи около 2 седмици. Според лекарката имам много лигавица-1,7 см с полипообразен вид и образование 4 см с  вид на фоликулярна  киста. Ако до две седмици не ми дойде цикъл, ще го предизвикаме и след прегледа ще прецени дали наистина има полипи или не. И ако има ще трябва да се отстранят оперативно. Как ви се струва? Страшно звучи.
За вътрешността на матката става въпрос, нали?
Ами не е страшно. Дано да нямаш полипи. Но при всички случаи не е страшно. Ако случайно имаш си намираш добър лекар, който да ги изчисти добре. Процедурата е кратка, с анестезия. Казват, че хистероскопията е метод за предпочитане. / При мен два пъти се наложи да ги чистят с абразио, единият от които по спешност, щото първата лекарка не си свърши качествено работата, а и не си поиска явно подкуп./   

# 184
  • у нас
Здравейте!Аз рядко пиша,но редовно чета.След абразио миналия юни пих 3 опаковки див ям и всичко ми бе наред редовен цикъл,без обилно кървене.Декември спрях ямса и се започна страшно кървене за 3 дни,след което нямах цикъл 75 дни.Март месец нормален цикъл,след това от 14 април запване,кървене за по ден,за по 2часа пак зацапване.На 10 май отидих на генеколог,назначиха ми абразио на 17 април.Абразиото мина без проблем и вчера бях на контролен преглед.На преглед докторката ми каза,че съм имала полип,но сега всичко е наред.В епикризата пише"хистологичен резултат- фрагменти от адематозен церквинален полип,малко плоскоепителни фрагменти,фрагменти от адематозен еднометрален полип и дексмативен едндоментриум без данни за секретна активност в жлезите."Материал за хистология е взет от шийка на матката и от матката,аз просто обединих двата резултата.Докторката ми изписа оргаметрил за 9 месеца от 16 ден на цикъла по1 сутрин и вечер,след което почивам 3 месеца и контролен преглед.Междувременно мога да се консултирам с докторката ,когато нещо ме притеснява.

# 185
Къде правиха абразиото, ако може и лекар,  ако си доволна.

# 186
  • у нас
Защото при жени в пременомауза с обилно кървене се прави абразио с диагностична и терапевтична цел.На ехографа се видя,че матката ми е пълна със слуз и течност,ендуметриума ми беше 9мм.Без абразио не знам кога щеше да ми спре.Също така миналата година хистологията ми бе без проблеми,полипът се е появил след това.
Къде правиха абразиото, ако може и лекар,  ако си доволна.
В МБАЛ Надежда доктор Атанасова.Доволна съм е малко да се каже ,очарована съм от вниманието към пациетите .Миналата година ми  правиха кюртажа с местна упойка  в моя провинциален град.Направо нямам думи за болките ,които изтърпях.В Надежда  бе с кратка венозна упойка ,като се събудих всичко бе минало. 

# 187
Полипите предизвикват кръвоизливи, т.к. матката се опитва да ги изхвърли, а не може. При изчистена матка не би трябвало да има сериозни проблеми.

# 188
  • у нас
Полипите предизвикват кръвоизливи, т.к. матката се опитва да ги изхвърли, а не може. При изчистена матка не би трябвало да има сериозни проблеми.
Възможно е миналата година да не съм била изчистена добре,но на вагинален ехофрафски преглед и колпоскопия в Надежда нищо не откри доктор Еленчев.Хистологията тогава ми я правиха в Плевен.Може и по-късно да са се появили.

# 189
Дано приемате попълнения, мисля че съм за тази тема
Вчера споделих на гинеколога за скъсяване на цикъла( от 31 дни, вече съм на 25-6 дни) и зацапване около 2-3 дни преди самия цикъл. Тя смята, че до 10 години ще съм в менопаузата, а съм на 36 в момента. Това е трети гинеколог на който го споделям, другите само мълчат и нищо. Тази поне си сподели мнението. И препоръча единствено при анемия и кръвоизливи, които ми предстояли по-натам, да сложа Мирена, макар че по принцип спирала ми е противопоказна, хормони също- имам Хашимото и наследствена обремененост с разширени вени и ссз.
Чудя се сега да отида ли на ендокринолог да пусне някакви хормонални изследвания, и какви точно( ходя при споменатата Костова от Токуда за ЩЗ, но обратно на споделеното тук при мен мълчи като пукъл и дума не обелва и не бих казала че съм особено доволна). Мога ли нещо да направя. Напоследък пия вечерна иглика( нередовно, през няколко месеца) заради силни болки в гърдите- започват още 2 седмици преди цикъл. Вечерната иглика помага за това, да.  Чудя се да пусна ли някакви изследвания, и да включа още добавки? Но какви?
СЕга се сещам, че баба ми по бащина линия е споделяла, че още на 35 е била с ранна менопауза, До ден днешен си е жива жената, търчи и яде и пие всичко и е по-здрава от мен.

# 190
  • тук и там
Moжеш да си пуснеш и полови хормони-естроген,прогестерон и т.н.Аз съм със същите симптоми,иначе други оплаквания нямам.При мен при изследване на хормони-излезе и нисък прогестерон.Изписаха ми да приемам 10 дни преди цикъл прогестеронов препарат..Не че аз го пих повече от месец..Но пък може да се ползват добавки -див ямс,прогестеронов крем(не синтетичен) и т.н.Това ако е нисък прогестерона.Та може би е добре да се изследват първо хормоните- ЩЗ и полови и тогава вече  да се вземат добавки .

# 191
Да, и аз така си мисля, но може ли да напишете какви точно хормони, че обичам да ходя на лекар подготвена, иначе си е просто разходка...те рядко поемат инициативата за изследвания

# 192
  • Sofia
СЕга се сещам, че баба ми по бащина линия е споделяла, че още на 35 е била с ранна менопауза, До ден днешен си е жива жената, търчи и яде и пие всичко и е по-здрава от мен.
Менопаузата (моментът на настъпването) се предава по майчина линия. И пак не е задължително.

# 193
  • София
Дано приемате попълнения, мисля че съм за тази тема
Вчера споделих на гинеколога за скъсяване на цикъла( от 31 дни, вече съм на 25-6 дни) и зацапване около 2-3 дни преди самия цикъл. Тя смята, че до 10 години ще съм в менопаузата, а съм на 36 в момента. Това е трети гинеколог на който го споделям, другите само мълчат и нищо. Тази поне си сподели мнението. И препоръча единствено при анемия и кръвоизливи, които ми предстояли по-натам, да сложа Мирена, макар че по принцип спирала ми е противопоказна, хормони също- имам Хашимото и наследствена обремененост с разширени вени и ссз.
Чудя се сега да отида ли на ендокринолог да пусне някакви хормонални изследвания, и какви точно( ходя при споменатата Костова от Токуда за ЩЗ, но обратно на споделеното тук при мен мълчи като пукъл и дума не обелва и не бих казала че съм особено доволна). Мога ли нещо да направя. Напоследък пия вечерна иглика( нередовно, през няколко месеца) заради силни болки в гърдите- започват още 2 седмици преди цикъл. Вечерната иглика помага за това, да.  Чудя се да пусна ли някакви изследвания, и да включа още добавки? Но какви?

Happy, от 30-годишна възраст ми идва на 23-24 дена (догогава на 27-28), вече съм на 51 и още не ми е спряло, въпреки ФСХто 34 (ФСХ над 10 говори за близка менопауза). Най-точния измерител на след колко години ще настъпи менопауза е Антимюлеровият хормон, Инхибинът също дава лъжливи стойности.

За болезнени гърди на тази възраст мамолог ми е изписвала капки Мастодион и помагаше.

# 194
  • тук и там
Да, и аз така си мисля, но може ли да напишете какви точно хормони, че обичам да ходя на лекар подготвена, иначе си е просто разходка...те рядко поемат инициативата за изследвания
По спомен-на мен ми бяха пуснали прогестерон,естрадиол и ФСХ.(ЛЛ ми даде бележка за тези -аз така или иначе съм на свободен прием,не по каса).Попитай ендокринолога-той ако не наясно,не знам кой друг би бил...

Общи условия

Активация на акаунт