Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 83 643
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Merry много ти благодаря Simple Smile. Сега като рече хормонална спирала, може ли и за нея да кажеш нещо? Защо се слага, какъв е бенефита от нея?
Има тема за Мирена.

# 166
  • Bristol
Merry много ти благодаря Simple Smile. Сега като рече хормонална спирала, може ли и за нея да кажеш нещо? Защо се слага, какъв е бенефита от нея?
Имаше тема само за спиралата тук, но освен като противозачатъчно средство казват, че била помагала за регулиране на цикъла и въобще да преминеш по-леко през този период на хормонални промени в тялото. Наистина има ефект! Но не на всеки му понасяла. Прегледай темата, там много съфорумки са споделили, кои доволни, кои не.

# 167
Благодаря ти отново. Моята гинеколожка все ме съветва да вземам противозачатъни без да спирам. Добре, но хич ме няма по хаповете. Я ще забравям, я ще ме домързи. Тя ми ги препоръчва като профилактично средство, не толкова че ще бременея. Изписа ми едни октомври месец. Нямах оплаквания от нищо. Купих ги, забравих да ги вземам и преди месец ги хвърлих. Сега ходих на профилактичен и пак се натиска да ми изписва противозачатъчни...И се чудя да ги вземам ли, да не ги ли вземам. Дали ще имат благоприятен ефкет като цяло, не за конкретен проблем...

# 168
  • Bristol
Твърдят, че съвременните противозачатъчни точно за предменопаузните проблеми били добро решение.  Лично аз, ако нямам оплаквания и не ми трябват като противозачатъчни, не бих ги взимала.

# 169
Да, явно това се е оптала да ми обясни и тя. Но аз от мързел не ми се занимава с тях. Дадох 15$ за три месеца и ги хвълих. Но сега се замислям, дали пък да не започна да ги вземам...

# 170
  • оттам, откъдето започва България
А като казвате зацапване, това зацапване е около датата на очакваната менструация или когато се случи? Че то така ни плаж може да се планува, ни с бяла дреха да се излезе....И има ли начало и край или е цял месец примерно?

И още нещо щях да попитам - ако има зацапване, пак ли е съпроводено с обичайните болки преди цикъл (който ги е имал де)? Или всичко се променя тотално.

Сори за тъпите въпроси, но и на мен гинеколожката ми каза като дойде ще разбереш, какво питаш от сега...Еми интересувам се. Какво питам. То кого да питам, ако не нея.. 

При мен зацапването беше когато се случи и беше в рамките на ден, два до три. С ежедневна превръзка нямаше проблем. Болки преди цикъл никога не съм имала, или е било, когато съм била млада и вече не помня.
Последните години бяха свързани с болки в гърдите, ама болки, които не дават да ги докоснеш.
Но явно при всеки е индивидуално. Моя колежка се дави ежемесечно и се чуди как издържи, че работата ни е свързана със седене на стол в продължение на часове.
Но ти не го мисли, каквото - такова. В крайна сметка съм сигурна, че и това ще премине. Yum

# 171
Ееех блазе ви, безболезнен цикъл когато и да било. Както и по напред писах, аз всеки месец все едно дете раждам. До гуша ми дойде. Като отида на доктор все нищо ми няма. Малко си отдъхнах като родих. Две години без грам болка и после лека полека си се върнах към "нормалното". Все викам като вляза в менопаузата и ще се отърва, но явно не е сигурно..Но както казваш Диде, каквото такова. Това да ми е кусура....

# 172
Здравейте! Момичета, зная че при всеки е индивидуално, но вие как разбрахте че вече сте в периода на предменопауза.Аз от една години съм с някакви промени в цикъла, в смисъл ми идва на 21, 24 или 28 ден, и е много по-оскъден, около 2-3 дни, като обикновено преди и след това имам дни кафеникаво зцапване и то само при забърсване основно. Но този месец вече ми е 36 ден и го няма цикъла. Последните дни имам болки като преди цикъл, но го няма. И вече взех да се притеснявам. Лошото е че мога да отида на лекар чак към средата на юни. Със сигурност бременност няма, не това е причината за закъснението. Други прояви нямам или поне някакви супер осезаеми,освен че се потя много, повече от обичайно, дори е без да е много топло. Ако има значение, на 41 години съм.

# 173
  • оттам, откъдето започва България
И при мен беше така. Отначало стана оскъден, после на няколко месеца идваше по малко и накрая никакъв го няма. Но потенето и при мен е доста на моменти, а по принцип не съм от тези, дето се потят. През нощта е най-неприятно, но и с това вече свикнах.

# 174
И при мен от една година започна да идва през различни интервали от време. Миналият цикъл пък дойде на 33 ден, а сега последно ми дойде на 8 април и още го няма. Гинеколога ме предупреди да очаквам такива аномалии, но е против приема на хормонални таблетки. Засега съм на вечерна иглика.

# 175
  • тук и там
Цитат
Аз от една години съм с някакви промени в цикъла, в смисъл ми идва на 21, 24 или 28 ден, и е много по-оскъден, около 2-3 дни, като обикновено преди и след това имам дни кафеникаво зацапване и то само при забърсване основно         
И при мен така,но зацапването започва на 21-ден и така до ден 28-ми,когато ми и идва.Не съм имала обаче все още случай да не ми дойде или да ми закъснее.Според мен ти е  рано за спиране.Отиди на гинеколог, когато имаш възможност-юни започва следващата седмица.Hands V

# 176
На какви интервали ви обливат тези топли вълни? Като ви чета, оставам с впечатлението, че при вас по-често са вечер... Thinking

# 177
  • Пловдив
На какви интервали ви обливат тези топли вълни? Като ви чета, оставам с впечатлението, че при вас по-често са вечер... Thinking
[/size]

Съвсем не, случва ми се през деня по 3-4 пъти най-малко.

# 178
При мен бяха по всяко време, сега откакто си взимам добавките ги няма вече, а и аз не съм от тези дето се потят и ми беше много неприятно.

# 179
При мен бяха по всяко време, сега откакто си взимам добавките ги няма вече, а и аз не съм от тези дето се потят и ми беше много неприятно.

Какви добавки вземаш, може ли да споделиш?

Общи условия

Активация на акаунт