Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим, да обсъдим... - 4

• 83 556
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • оттам, откъдето започва България
Респект към дамите в темата, които спазват режими, диети и спортуват.

На 50 г. съм и въобще не мисля за такъв вариант. За 32 години, в които сме женени с ММ, съм наддала с 2 кг, изключая бременностите. Честно казано не обичам ограниченията, независимо за какво става въпрос, в т.ч. храна и пиене. Хапвам си и си пийвам това, което ми иска душата и въобще не броя калории. Само искам да съм жива и здрава и да се радвам на децата си, на внука си, дай Боже, скоро и още един. Друго не ме интересува, защото като гледам как си отиват от този свят млади хора - уж здрави, непушачи, спортисти и т.н., благодарна съм за всеки ден, който ми се дава отгоре. 

# 421
Диде, и с теб съм съгласна Simple Smile Всеки прави нещо с единствената цел да си живее живота и да му се наслаждава. Никой не може да каже това което правя дали ми е от полза или просто късмет и генетика. Дали пък ако не го правя, няма да съм си все така....Имам възможност и време правя го, ако не, не се вманиячавам и продължавам на пред и толкоз. До когато ми стигат силите и желанието. Не смятам да се самоубивам ни от режими, ни от тренировки....За сега ми е по силите. Писне ли ми, засядам пред ТВ-то и съм до там.

# 422
  • В полите на Пирин планина
Има си хора, които не качват, независимо от възрастта. Ген си е.

# 423
Нито се убивам от спорт, нито калории броя. Калориите даже ги смятам за маловажни. Важен е източникът.
Но знам кои храни са вредни за мен и съм ги изключила.

# 424
Има си хора, които не качват, независимо от възрастта. Ген си е.

Съвсем вярно и аз съм от тези щастливци, които не се ограничават в нищо, но не се гордея с това. Ген си е и искрено уважавам хората, които полагат усилия с режим и правилно хранене. За похвала са.

# 425
Искам да ви питам за маслото от вечерна иглика на коя фирма пиете, че ми е трудно да се ориентирам?

# 426
Искам да ви питам за маслото от вечерна иглика на коя фирма пиете, че ми е трудно да се ориентирам?
Прим ойл е добро.
Но мен не ми понася...

# 427
  • София
Здравейте, да питам, дадоха ми Дуфастон да пия 7 дни, но така и не ми дойде, директно ми пусна изследване - ЛХ - 64,94 и ФСХ- 107,50 - четох, че тези стойности говорят за менопауза. Понеделник ще ми ги види, но ако някой има подобни, моля да каже, че нещо се сдухах. На 40 съм, все ми се щеше да го задържа още, миналата година майка ми почина, 3 месеца ми пропусна, после 2 месеца дойде и сега пак от април го няма. От 2 години пък петна по ръцете ми се появиха, тип витилиго, кожен ми каза от стрес, и имам чувството, че е навързано и с цикъла, но не знам ма какъв лекар да отида, хормони не искам да пия, може би на хомеопат..

# 428
На мен ми каза гинеколожката, че ако след прогестеронов тест не се появи менструация, да не очаквам повече. Но и имаме сериозна разлика във възрастта. Петната ти ги свързвам по скоро със стреса, който си преживяла.

# 429
  • София-Младост
MIA виж спрямо референтните стойности на лабораторията твоите къде са. Аз пия 7 дни примолут-нор всеки месец, за цикъл...и то един цикъл, само дето 1 ден съм като пребита, боли ме глава, корем, изпотявам се...и е толкова лек и минава за 2-3 дни...не знам що  си го причинявам още, но доктора рече млада съм била... Поне съм си го нагласила да ми идва в събота, та си лежа.

# 430
Поне съм си го нагласила да ми идва в събота, та си лежа.
Е това си е удобство Simple Smile
На колко години си, ако не е неудобно да питам?

# 431
  • София-Младост
Поне съм си го нагласила да ми идва в събота, та си лежа.
Е това си е удобство Simple Smile
На колко години си, ако не е неудобно да питам?
Sunglasses

Последна редакция: сб, 04 авг 2018, 18:17 от Ала-Бала

# 432
👌
Ако искаш, изтрий.

# 433
  • Пловдив
Добре де...остави годините...ама защо го удължаваш?
Не те ли притесняват хормоните които ги пиеш всеки месец?

# 434
.

Последна редакция: нд, 05 авг 2018, 10:28 от Палечк@

Общи условия

Активация на акаунт