Бихте ли казали ако знаете, че изневеряват на най-добрия ви приятел/ка ?

• 51 330
  • 768
  •   1
Отговори
# 120
Сигурна съм, че моите две истински приятелки щяха да ми кажат, че ми никнат рога, ако знаеха какво се случва наврвмето. Обсъждали сме темата, и те искат да знаят в подобна ситуация и бих уважила желанието им.
За ситуацията на тъщата с кръшкащия зет... Много неприятно. Не знам как бих постъпила, вероятно бих го притиснала до стената да си признае сам.

# 121
Реално погледнато въпросната 100%-ова сигурност дали е имало изневяра, можем да я имаме, само ако сме били с двамата грешници в спалнята. Доста често нещата изглеждат по един начин, а се оказва съвсем друго.
Например, на мен ако ми кажат, че са видели милото да обядва с мацка, това няма да значи нищо повече освен обяд. Има достатъчно колежки и приятелки, с които би могло да му е приятно да хапне. И аз имам колега, който редовно обядва с мен и колежките. Жена му работи при нас и много добре знае, но не винаги й се идва с нас.
Та, ако услужлива позната реши да ме сюрпризира с подобна "новина", няма да й се получи изненадата.

# 122
За мен изневярата не е предателство, тя е или невъзможност да задовола напълно партьора си или проблем във връзката ни, който проблем не изключва моя вина.
На този етап в нашите взаимоотношения изневярата ще е липса на определено сексуално удоволствие.
Ако моя приятелка „го хване в крачка”, което няма как да стане, защото не си го вади на улицата, и реши да ме информира, че този негодник ме наранява ..... е хубаво знам, че ще го направи за да ме защити, но от това няма да произтече нещо кой знае какво.
Дали аз бих казала? Ами не, защото имам 2 близки приятелки, едната е с моето мислене а другата е с отворен брак т.е. имат си позволението да „кръшкат” и от както го имат никой не изневерява Simple Smile
Знам че такива като мен са малко и сега ще ме засипете с нападки, ама това е положението Simple Smile

# 123
Да, ще ѝ кажа. Защото ми е най-добра приятелка и доверието между нас е много важно, ако си замълча би било предателство спрямо нея.

Ако не ми е близък приятел/приятелка, не бих казала, защото не ме интересува. Да се оправят.

Преди години имах много неприятен случай с двойка близки приятели от приятелски кръг/познати от дълги години чрез хоби.

Един ден мъжът ми се обади по телефона и ме застреля с въпроса дали жена му не му е изневерила с еди кой си и еди къде си. Останах като гръмната. Нищо такова не знаех, а и да знаех пак нямаше да му кажа. Не можех да повярвам, че ме пита такива неща и че би повярвал повече на мен отколкото на жена си.

Скрит текст:
Призна ми, че не понася мъже от въпросната нация в резултат на тези му подозрения. На мен ми предстоеше брак с мъж от тази държава.

Предполагам, че това и беше един от основните мотиви, които го стимулираха него и в последствие и жена му да ме намразят и натворят един куп глупости.

Те са едни от най-'добрите' ми бивши frenemies евър.

Но пък, ако не ми се беше обадил тогава, нямаше да съм наясно откъде извира всичко това.

Аз пък не разбирам такъв двоен стандарт. Хем ако знаете ще кажете (ама май само ако на жена се изневерява), хем и ако сте знаели сте щяли да си замълчите (щом/ако се изневерява на мъж).

И защо Вашата близка приятелка да вярва повече на вас, отколкото на мъжа си? (по Вашата собствена логика)
Wink

# 124
Да, ще ѝ кажа. Защото ми е най-добра приятелка и доверието между нас е много важно, ако си замълча би било предателство спрямо нея.

Ако не ми е близък приятел/приятелка, не бих казала, защото не ме интересува. Да се оправят.

Преди години имах много неприятен случай с двойка близки приятели от приятелски кръг/познати от дълги години чрез хоби.

Един ден мъжът ми се обади по телефона и ме застреля с въпроса дали жена му не му е изневерила с еди кой си и еди къде си. Останах като гръмната. Нищо такова не знаех, а и да знаех пак нямаше да му кажа. Не можех да повярвам, че ме пита такива неща и че би повярвал повече на мен отколкото на жена си.

Скрит текст:
Призна ми, че не понася мъже от въпросната нация в резултат на тези му подозрения. На мен ми предстоеше брак с мъж от тази държава.

Предполагам, че това и беше един от основните мотиви, които го стимулираха него и в последствие и жена му да ме намразят и натворят един куп глупости.

Те са едни от най-'добрите' ми бивши frenemies евър.

Но пък, ако не ми се беше обадил тогава, нямаше да съм наясно откъде извира всичко това.

Аз пък не разбирам такъв двоен стандарт. Хем ако знаете ще кажете (ама май само ако на жена се изневерява), хем и ако сте знаели сте щяли да си замълчите (щом/ако се изневерява на мъж).

И защо Вашата близка приятелка да вярва повече на вас, отколкото на мъжа си? (по Вашата собствена логика)
Wink

Kika, не си разбрала правилно.

Жената от гореописаната двойка не ми е била никога най-добра приятелка. Тя и мъжът 'и са ми били приятели. Тя ми е била по близка в сравнение с мъжът 'и.

Обратното, аз се чудя защо мъжът 'и се допита до мен, а не си пита нея.

# 125
Ако съм видяла и съм абсолютно сигурна
Ма как ги "виждате" тия изневери бе, хора??? Къде ги "виждате"?

От началото на темата съм убеден, че казващият е интригант, скандалджия и човек на когото му е скучно и си търси забавления.

Помолих преди, сега моля пак - моля дайте ми пример за 100% сигурност за изневяра на трето лице. Реален пример, при който да сте 100% сигурни, че няма да създадете излишна драма и интрига, а наистина ще помогнете и ще направите живота на най-добрия си приятел по-добър.

Как ги "виждате" тия 100% изневери? На 40 и кусур години станах и досега не съм виждал такова нещо. Виждал съм хора да обядват, виждал съм хора да ходят на кино или театър, виждал съм хора да се возят само двамата в едно МПС, виждал съм колежка да я взема непознат мъж от неестествена улица, виждал съм колега да кара ски с колежка и какво ли още не съм виждал.

Ама нито едното от тия неща не ми дава 100% сигурност, че става дума за изневяра - т.е. как да ида и да кажа на най-добрия си приятел/ка такова нещо без категорични недвусмислени факти?

После се чудите защо мразят вестоносеца - ми как няма да мразиш човек, който е дошъл да ти каже, че мъжът ти обядва с еди-коя си колежка. Ми то... чиста проба интригант.

# 126
  • Nice
Конкретен пример с приятел, не мой, а на баща ми, женен, с дете.
По една или друга причина съм близка с неговата любовница и работех при нея.  
Понякога съм ходела у жената, например на обяд да ядем. Той идва и си започват техните си работи- гушканици, цунканици и тн.
Трябва ли да оставам и вечер с тях примерно, за да гледам дали се таковат?

Тоя мъж изневеряваше яко на жена си, която също познавам. С очите си го виждах с любовницата му.
Нищо не съм казвала пред жена му, не съм и коментирала с други хора. Не са ми толкова близки въпросните, че да тръгна да се занимавам. Да се оправят.
Така или иначе след време всичко лъсна.

Какво толкова има за чудене как може да си 100% сигурен-ами ей така, може.

# 127
Може би, ако ги видиш да се целуват и интимничат на публично място, например в някое курортно градче или хотел, където си отишъл/а на почивка или по работа, или ако са неблагоразумни в същия град в някой ресторант/хотел и хоп - засичаш прелюбодейците.
Но на мен такава ситуация никога не ми се е случвала, просто така си представям високия процент сигурност, че някой изневерява. Малко като по филмите.

# 128
  • Nice
Да и така може.
Лично съм засичала гадже на позната. Много ѝ завиждаха за връзката с въпросното момче.
Случайно го видях в друг град с друго момиче да се държи за ръка и да я целува.
Пак след време всичко лъсна.

Няма нищо чудно. Случва се човек да научи за изневяра.

# 129
  • Sofia
Аз не бих казала. На никого. Нито на най-добрата си приятелка, нито на обикновен познат. Защото смятам, че изневярата не е проблем сама по себе си, а се превръща в проблем ако те хванат. Т.е. докато тя не знае проблем няма. Случвало ми се е  мъжа на приятелка, с когото тя е от над 20 год заедно и имат дете и са видимо щастливо семейство, да го видя на плажа с друга жена, с която е видимо в интимни отношения. Нищо не казах. И не съжалявам. Те и до ден днешен, сигурно 10 год по-късно, са си чудесно семейство. Ако бях казала щях само да причиня излишна мъка. И на мен не искам да ми казват.  Naughty

# 130
Ако знаете, че половинката на вашия най-добър приятел/ка му изневерява бихте ли  му/и казали ?
Ако да защо ?
Ако не защо ?
Питам тъй като имах такъв спор и не можахме да достигнем до консенсус.
Аз смятам, че не трябва. Не искам да стана виновна след това, отсрещната страна твърдеше, че трябвало да се каже истината .
Не, защото не е моя работа да оправям чужди отношения.

# 131
Т.е. биха казали тези, които искат и на тях да им бъде казано. Не биха казали онези, които не биха желали да знаят, ако половинката им изневерява. Според мен темата е за анкета Wink

# 132
Конкретен пример с приятел, не мой, а на баща ми, женен, с дете.
По една или друга причина съм близка с неговата любовница и работех при нея.  
Понякога съм ходела у жената, например на обяд да ядем. Той идва и си започват техните си работи- гушканици, цунканици и тн.
Примерът не е подходящ за темата. Тези хора не са се криели от теб, защото ти не си близка с жената, на която се изневерява. Не оправдавам поведението им, просто посочвам, че в темата иде реч да разбереш за изневяра във връзката на най-добрия си приятел.

Хората в 99,99% от случаите познават половинката на най-добрия си приятел. Такова "хващане" може да стане изключително рядко. Буквално пренебрежително малко са случаите на 100% сигурност. Интимничене на публично място? Ок, сигурно има хора, които изневеряват без въобще да се пазят и да внимават. Но аз честно казано, си мисля, че в тези случаи, в случаите на публични изневери... половинката най-често вече знае.

# 133
  • Nice
Може и да знае, може и да не знае.
Факт, че човекът не се криеше и пред баща ми или майка ми. А те добре се познаваха с жена му. Дългогодишни приятели са си и до сега. По онова време и най-добри приятели се водеха.

Има хора които маниакално се крият има и такива които не са особено внимателни. Хора всякакви.
Аз отговарям хипотетично в темата защото за най-най близките ми приятели няам как да знам дори и 1% дали им изневеряват. Просто сме на хиляди километри едни от други.

# 134
Ако съм видяла и съм абсолютно сигурна
Ма как ги "виждате" тия изневери бе, хора??? Къде ги "виждате"?

От началото на темата съм убеден, че казващият е интригант, скандалджия и човек на когото му е скучно и си търси забавления.

Помолих преди, сега моля пак - моля дайте ми пример за 100% сигурност за изневяра на трето лице. Реален пример, при който да сте 100% сигурни, че няма да създадете излишна драма и интрига, а наистина ще помогнете и ще направите живота на най-добрия си приятел по-добър.

Как ги "виждате" тия 100% изневери? На 40 и кусур години станах и досега не съм виждал такова нещо. Виждал съм хора да обядват, виждал съм хора да ходят на кино или театър, виждал съм хора да се возят само двамата в едно МПС, виждал съм колежка да я взема непознат мъж от неестествена улица, виждал съм колега да кара ски с колежка и какво ли още не съм виждал.

Ама нито едното от тия неща не ми дава 100% сигурност, че става дума за изневяра - т.е. как да ида и да кажа на най-добрия си приятел/ка такова нещо без категорични недвусмислени факти?

После се чудите защо мразят вестоносеца - ми как няма да мразиш човек, който е дошъл да ти каже, че мъжът ти обядва с еди-коя си колежка. Ми то... чиста проба интригант.
Аз пък не само, че съм ги виждал, ами съм ги  снимал голи яхнали се дин друг. Вземи си отвори очите брат Wink

Общи условия

Активация на акаунт