С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 537
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
Никакво значение няма снимките или видеото кого умиляват и кой ги гледа, щом за конкретното събитие, двамата основни участници не желаят. Да, след време може и да съжаляват, че няма еди какво си, но все си е по-добре човек за собствените си решения да съжалява, отколкото за чужди, приложени спрямо него.
Да, тъп номер е. Опитващ да разедини.

# 451
Вероятно двамата знаят по-добре от нас, които не ги познаваме, какво искат и какво не искат. Да проявим малко уважение, поне ние.

# 452
  • София

Четейки мненията за мен е изненада, че хората имат различно отношение към снимки и видео от събития.

На Абсурт доводите са неуместни, всички остаряват и повечето хора хубавите събития си ги спомнят с добри чувства.
Тук съм напълно съгласна с кака Сийка.
Но ето, че Жълто цвете има друга гледна точка и нейните ги разбирам.

А, аз четейки мненията ти, няма как да се изненадам Mr. Green

# 453
Никакво значение няма снимките или видеото кого умиляват и кой ги гледа, щом за конкретното събитие, двамата основни участници не желаят. Да, след време може и да съжаляват, че няма еди какво си, но все си е по-добре човек за собствените си решения да съжалява, отколкото за чужди, приложени спрямо него.
Да, тъп номер е. Опитващ да разедини.
Aз в такива случаи се чудя тия свекърви не им ли минава през акъла, че създават предпоставки за напрежение между двамата и то баш преди сватбата? Което е ужасно тъпо и може действително да помрачи събитието за разлика от липсата на видео.

ма ко, с баба и дядо имахме много весели клипчета как празнуваме с хоро новата година, големи сладури бяха и двамата, аз много си ги обичах. Към днешна дата и двамата ги няма. Не мога да погледна тези видеа без да ми се стъжни настроението за цял ден напред и да ми е свито и мъчно. Абсолютно разбирам какво иска да каже АбсурТ - да не съм мазохистка това да си го причинявам като усилвател на тъга?

# 454
  • Варна

Ако нямаше снимки, сина ми нямаше дори да е виждал едната си баба и единия дядо. Точно като мен. Тогава са правели снимки, сега и видео се прави.

И какво като ги е видял? Каква е разликата? За него пак си остават непознати.

Много е относително това със спомените, особено за починали хора. За мен също са натъжаващи и депресиращи.

# 455
  • при късмета
На мен лично ми е мъчно за починали близки, не само като ги видя на снимка или видео. И снимките и видето не са причината за това. Както и не казвам, че не го разбирам, напротив разбирам го.
Но довод, че не искаш видео, защото след време ще се видиш стар са смешни, какъвто беше единия довод на Абсурт.
  пък и себе си да гледаш на 20, когато си вече на 2- 3 пъти по толкова- мерси.
От какъв зор да си причиняваш това " умиляване" ? newsm78
Това говори, че самия ти си на мнение, че вече от теб нищо не става защото си стар, но пък не е задължително да се отнася за всички останали, нали? Има и хора, доволни от това което са били до тук, независимо на каква възраст са, даже колкото по-голяма е възрастта са толкова по-признати, обичани и уважавани.
Затова и ги помнят и на близките им им е мъчно за загубата, независимо дали има останали снимки или видео. Това исках да кажа, ако не е било ясно.

А за казуса с младоженците е повече от ясно, че ще стане както те искат и ще се предвид техните доводи, особено след като са на едно мнение

# 456
На мен лично ми е мъчно за починали близки, не само като ги видя на снимка или видео. И снимките и видето не са причината за това. Както и не казвам, че не го разбирам, напротив разбирам го.

Именно. И без това ти е мъчно за тези хора, защо допълнително да си го усилваш с толкова живи образи? Знам, че някои хора това им помага и наистина по-скоро ги умилява, отколкото да ги натъжи, но при други е точно обратното.

# 457
Аз пък, не бих си правила видео.
Каквото е  било- било е и си остава заключено в спомена и времето назад.
Да гледаш хора, вече починали, при това на една солидна възраст, как се веселят като млади, пък и себе си да гледаш на 20, когато си вече на 2- 3 пъти по толкова- мерси.
От какъв зор да си причиняваш това " умиляване" ? newsm78

АбсурТ, благодаря за мнението!
Тъкмо си помислих, че аз съм нещо сбъркана. Има много причини, поради които не гледам видеото от сватбата ни. Една от тях е, че не мога да гледам майка ми като жива как говори, движи се и се смее. Това ужасно подсилва мъката ми!
Моята нагласа е същата. Миналото е минало. Точка. Това не означава, че други не могат да се радват, гледайки минали моменти.

# 458
  • при късмета
Това дали искаш да го гледаш, няма нищо общо с мотивацията да снимаш някакво събитие. Когато предстои радостно такова, не го заснемаш с мотивацията да се натъжаваш след време, а напротив, да запазиш положителното.
А все пак се коментираше защо свекървата държи на видео и нейната евентуална мотивация.
А е повече от ясно, че по-голяма тежест ще има тази на младоженците. А на авторката такива мисли изобщо не й минаваха, тя не иска просто защото не обича да се снима

# 459
Да, което е още по-основателна причина да не се правят видеа - щом самата булка ще се чувства некомфортно на сватбата си.

# 460
Да, елементарно е. В случая е важно какво предпочитат младоженците. Ако някой друг има предпочитания, да вземе да се ожени той.

# 461
  • София
Да, елементарно е. В случая е важно какво предпочитат младоженците. Ако някой друг има предпочитания, да вземе да се ожени той.
Точно. Младоженците искат видео – плащат си за видео, не искат – няма видео. Въпросът е приключен, какво толкова се обсъжда...

# 462
  • при късмета
С това се съгласих вече няколко пъти

# 463
  • Canada
А това снимане с дрон за какво ви е? Да си гледате градината с умиление след време ли?

# 464
  • София
Какво значение има за какво им е дрона? Това си е тяхната сватба, не на някой друг. Искат дрон - поръчват си и си го плащат, не искат видео - няма видео - токоз! Както каза уишмастерката  - ако някой има други предпочитания - да се ожени той. Тази сватба си има малдоженци и решенията следава да бъдат само техни, без да им се месят.

Общи условия

Активация на акаунт