С какво ви дразнят свекървите - тема 94

• 84 550
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Днес и на нея ще ѝ кажа, че държа откритите ни и добри отношения да си останат такива и за в бъдеще и че не знам какво я е накарало да обсъжда този въпрос отново насаме със сина си, ама да не се притеснява да пита такива неща в присъствието и на двама ни, защото така или иначе ние си обсъждаме и заедно взимаме решенията, които касаят и двама ни, а не аз или той да решаваме еднолично.

Браво, точно така! Най-добре е да си изяснявате тези неща лично, очи в очи и на момента, а не чрез посредници.  Simple Smile

ПП Пак се радвай, че свекърва ти първо пита. Защото има такива, които направо действат.  Laughing

# 436
Споделям мнението на как Сийка за спомените от единствените в живота събития, каквато е и сватбата. Камерата показва в по-близък план. Не мисля, че дронът отвисоко би уловил всеки детайл.  И Трещерица ти е казала, че след години като пуснеш видеото, ще ти стане мило. Остава и спомен за децата ви.
Затова съм на страната на свекърва ти и че търси начин да ви убеди.

# 437
  • София
Аз пък, не бих си правила видео.
Каквото е  било- било е и си остава заключено в спомена и времето назад.
Да гледаш хора, вече починали, при това на една солидна възраст, как се веселят като млади, пък и себе си да гледаш на 20, когато си вече на 2- 3 пъти по толкова- мерси.
От какъв зор да си причиняваш това " умиляване" ? newsm78

# 438
  • Варна
Лично аз предпочитам снимки, видеото никога не ми е било кеф да го гледам.

# 439
Да гледаш хора, вече починали, при това на една солидна възраст, как се веселят като млади, пък и себе си да гледаш на 20, когато си вече на 2- 3 пъти по толкова- мерси.

А ако въпросните хора не са починали „на една солидна възраст“, а доста по-рано, може ли да ги гледаш и да се умиляваш, или не може?
И изобщо - стари филми гледаш ли? Ако да, защо, като знаеш колко са остарели и погрознели днес актьорите?
Да ти имам логиката и отношението към близките...

# 440
  • София
Аз пък, не бих си правила видео.
Каквото е  било- било е и си остава заключено в спомена и времето назад.

АбсурТ, благодаря за мнението!
Тъкмо си помислих, че аз съм нещо сбъркана. Има много причини, поради които не гледам видеото от сватбата ни. Една от тях е, че не мога да гледам майка ми като жива как говори, движи се и се смее. Това ужасно подсилва мъката ми!

# 441
  • при късмета
Дали снимки или видео, явно хората имат различни предпочитания. Явно свекърва ти просто не допуска колко сте против, нещо толкова прозаично и обичайно, особено за сватба и затова така се е получило. След 10 години добри взаимоотношения не си заслужава да се сърдиш за подобно нещо.
Четейки мненията за мен е изненада, че хората имат различно отношение към снимки и видео от събития.
На Абсурт доводите са неуместни, всички остаряват и повечето хора хубавите събития си ги спомнят с добри чувства. Тук съм напълно съгласна с кака Сийка. Но ето, че Жълто цвете има друга гледна точка и нейните ги разбирам. Свекърва ти иска като всички, да се съхрани спомен от хубаво събитие. Обясни ѝ, че снимките също са такъв и за тях вече си се съгласила. За това дори разправията не си заслужава на фона на годините които вече имате зад гърба си в добри отношения.

# 442
Каза, че сте от 10 години заедно. Вече би трябвало добре да се познавате. Не подкарвай война, типична за снаха и свекърва, които едвам е познават и си мерят инатите. Остави на мъжа ти да се оправи с този проблем и не се занимавай повече. Смятам, че отдавна трябва да сте самостоятелни дотолкова, че да не допуснете такава глупост да създаде напрежение.

# 443
Тук съм с АбсурТ, не мога да гледам клипове с хора, които съм обичала, а са починали, защото на мен ми действа адски натъжаващо и не виждам защо трябва изкуствено да си създавам поводи да рева и да ми е мъчно.

Но и това няма никакво значение. Те заедно са решили, че не искат видео и никой не трябва да им се натрапва. Авторката написа, че фотографа при подписването й се е сторил в повече и цялата се е стегнала. Ако видеото ще й скапе настроението и ще я накара да се чувства стегната и притеснена, по-добре да го няма. Идеята на сватбата е да им е весело и всички да се отпуснат.

# 444
My all,
Аз напълно те разбирам. Не харесвам видео и на нашата сватба нямаше такова, само снимки. Тъй като ние също сами си плащахме целия масраф, майка ми и свекърва ми бяха решили, че проблемът е финансов и се пънеха да плащат за тъпото видео. Но всеки кротко обясни на неговата си майка, че просто така сме решили и двете баби се успокоиха.
Като цяло покрай сватбите има един милион драми, които след време да ти гига смешни, ама на момента си се ядосва човек. Моята свекърва, която по принцип много обичам и уважавам, тогава се беше закахърила как така ще съм без було и само ми пращаше снимки на булки с було. Joy Мъничкоо и се ядосвах, ама сега ми е смешно. Sunglasses

# 445
  • София
Тъпи свекървенски номера! Съвсем ясно ѝ е казано, че двамата са решили да няма видео, ама тя понеже си е навила на пръста, изчаква да мине малко време и подхваща синчето насаме, че да си пробутва номерата Sick Защо? Защото явно смята думите на схана си за едно голямо нищо, без стойност са за нея. Особено пък ако не се препокриват с нейните възгледи. Решила си е жената, че видео иска и това е! Като не може да си пробута мурафетите на единия, пробва при другия, въпреки че още при първия разговор е осведомена, че и двамата не искат видео. Естествено тука в темата цвъкнака още такива като С да й обясняват на авторката колко хубаво било видеото. Манталитет.

Последна редакция: сб, 16 юни 2018, 11:11 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 446
  • София
Лично аз предпочитам снимки, видеото никога не ми е било кеф да го гледам.
И снимки имаме, и видео имаме, не гледам нито едното, нито другото – не ме интересуват, даже не знам къде са.

# 447
  • при късмета
Е да де, но като се снима някакво събитие, не се прави с нагласата, че някой може да го няма след време. Снима се защото е хубав повод.
Ако нямаше снимки, сина ми нямаше дори да е виждал едната си баба и единия дядо. Точно като мен. Тогава са правели снимки, сега и видео се прави.

След месец правим 10 години от сватбата. Скоро гледахме видео и то не за първи път, защото на детето му беше интересно. Мъжете на лелите ми от двете страни, вече не са сред нас и той ги помни

# 448
В далечната 1974 имаме филм ,старо нещо ,камера  и  лента дето никъде не може да се пусне вече,че техниката се затри  у брата на мъжа ми, децата имат от сватбата си и май  не изтраях цялата да гледам.Един ден децата им може да се радват,но не е нещо  страхотно за мен.Товари ме да гледам и  снимките, че наистина няма всички присъствали, само като история  е ценно.Кой както е решил.

# 449
  • София

А ако въпросните хора не са починали „на една солидна възраст“, а доста по-рано, може ли да ги гледаш и да се умиляваш, или не може?
И изобщо - стари филми гледаш ли? Ако да, защо, като знаеш колко са остарели и погрознели днес актьорите?
Да ти имам логиката и отношението към близките...

Защо ме нападаш?
Това е моето виждане, споделям го и не те карам да се съгласяваш.

Но, ще ти отговоря- починаха и майка ми, и сестра ми, и мъжа ми в рамките на 1 година.

Е, не бих гледала никакво видео с когото и да било от тях, за да рева с умиление.
Достатъчно е, че всеки ден се сещам за тях и ми е мъчно- аз не съм мазохист.

Старите филми са си стари филми- точно защото виждам разликата между" преди" и " сега", и ми става криво за артистите, които не са ми никакви, не искам да си го причиня.

Общи условия

Активация на акаунт