Дойде ред да се разкрие мома или юначе през НОЕМВРИ ще проплаче.

• 32 415
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Аз утре влизам в 14г.с. и също имам някакви усещания от 2-3 дни и смятам, че е бебето, като пърхане на крилца все едно, но не са червата със сигурност.Рано е сякаш да усещам, но пък усещам обикновено, когато съм легнала и в покой.Не знам този път къде е плацентата, не питах и лекаря нищо не каза.

За краката - аз имам Филипс Лумея/ уред за фотоепилация/ и съм доволна от него, но откакто съм забременяла не го ползвам, защото пише да не се ползва при бременност.Карам с бръснача, но пак почнаха да излизат бързо косъмчетата и мисля да мина на обикновен епилатор.С предната бременност карах последните месеци с епилатор и нямах проблем.Крем не бих ползвала, за лазер не знам как стои въпросът при бременност.Моят е IPL.

Деси, Хане/Джейн са хубави колички и много ги хвалят, имам съседка с такава и е доволна.Обаче не е моята, иначе само добри отзиви съм чувала за нея.За другата нямам мнение.
Аз се колебая вече между около 4 колички и още умувам.В темата за количките ми попадна Марис и ми хареса и тя, днес в болницата една мама беше с такава и я видях на живо в експлоатация.Не е никак лоша, изглежда голяма и стабилна, но пак се колебая и още малко ще имам да мисля.

# 151
  • София
За мен водещо при избора е килограмите, и при двата варианта харесах модели, които шасито е 6-7 кг, понеже съм доста слабичка и не се виждам всеки ден да се напъвам с тежка количка. Една приятелка ми даде да бутам нейната Дада Парадисо - шаси 12 кг еми голям зор ми е, и за това се спрях на тези. + това тя изобщо не препоръчва тази марка, ако някоя се е спряла на нея да кажа. Та не гледам изобщо модели, които са повече от 8 кг шасито. Интересна ми е маневреността на тази италианската.

# 152
  • Варна
Аз не съм слабичка, но пък ми е абсолютно противопоказно да вдигам тежко и затова също гледам килограмите най-вече на шаси + летен кош.По принцип не вдигам количка, но ми се е налагало да слизам по стълби и да се качвам на задни колела и като има и дете вътре си се усеща доста теглото.А и това слизане и качване по тротоари.Затова гледам да е лека и маневрена.Не на последно място е важно да влиза в асансьора ако има такъв да се ползва и също в багажника на колата.Нашата кола е голяма и няма проблем, но ако някой е с по-малък багажник и ще пренася количката е хубаво и това да се предвиди.

# 153
Момичета - 4ти месец не е ли след 13та г.с? Relaxed

# 154

Аз съм харесала ето тази и ако въобще взимам количка май ще е тя.

# 155
Много ми се иска вече да мога да се разхождам и да отида малко по магазините,да ги видя на живо количките. Добре че поне мъжа ми е с комби,защото моята кола уж не е с много малък багажник, но един ден така се помъчихме с една приятелка да вкараме нейната количка в моята кола😁 че и валеше. На милиметри го натикахме това шаси. Представих си какво ще е на по-дълъг път с повече багаж 😲
И аз се чистя със самобръсначката. Вече не ми се занимава с епилатора. Някой път си купувам лентички с кола маска.
Bobi, и аз така си мисля. Като са направени 13 пълни седмици и край на 3ти месец. После вече 13 +1 би трабвало да е първи ден от 4ти месец 🙄

# 156
13+2 е четвърти месец.

# 157
То за съжаление е трудно да намериш количка, която да е хем лека, хем удобна, стабилна, здрава, ергономична, за всеки багажник, асансьор, размер бебез сезон, пък и цвят и не на последно място и цена. Аз ще ходя и ще избирам направо на живо. Имам понятие от zippy само. И то... Тя ми е дадена, друга мама я е избирала за нея си, просто късмет, че ми пасна.

На CaM е кошарата, в която спи баткото. Доволна съм и знам, че са качествени, но като колички не мога да посъветвам.

# 158
Другия вариант е Jane Muum /само че втора ръка/. Но тази сякаш ми е фаворит...някоя от мамите, които са с опит имат ли мнение за нея?

Моята е Jane Muum Koos модел 2013 г., червена. За нищо на света на я заменям. Тогава, с декемврийки, много от нас си взехме точно тази, дори събрахме група и ни направиха 22% отстъпка. Моята вече беше с 10% намалена и ми излезе към 700 лв. с трите коша. Разкошна - лека, лесно се сгъва, супер маневрена, здрава, широк кош за новородени, побира се в асансьора - затова я запазих за Точица N2 Heart

# 159
Щом става въпрос за календарни месеци , както попринцип се смята бременността, до. 14 седмица все още е първи триместър , 14+1 вече е 4ти месец и започва втори триместър .

Не знам защо има разминавания , но аз така знам и от книгата ми и приложенията ми Simple Smile

На пръв поглед съм харесала марката Silver cross за количка

# 160
Значи аз съм вече 2 дни в 4тия месец Grinning
Кikimoon , и аз съм се заглеждала в колички , но някак сумите ми се струват мноого надути. Даже си мислехме с мм за количка втора ръка. За около 250 -300 лв можем да купим добра такава втора употреба .
Вие какво мислите за количките ,които не са нови? Ориентирала съм се към по-скъпичко легълце с всички там чекмедженца , място за повиване и т.н. Hug

# 161
  • София
Ние ще отделим повече пари за количка и кошче за кола и по-малко за легълце. Просто нямаме място за такова с чекмеджета, трябва да е леко за да се мести и ще вземем обикновена кошарка. От друга страна количката ако ни е удобна мислим да си я ползваме и със следващите деца и трябва да е здрава и да издържа на моето вървене, което стига и до 20 км на ден Simple Smile Аз за сега заглеждам Maxi Cosi, но пък идва към 2000 лева.

# 162
Аз съм набелязала няколко колички на Чиполино и Кика Бу и ми се иска да ги видя на живо. Ние сме решили бюджета ни за количка да е 800.
И ние нямаме много място за кошара и сме си харесали 2 модела, които са само с чекмедже отдолу.
Аз се обърках с тези месеци вече,ще си карам на седмици 😁 преди се чудих на бременните си приятелки,защо ми говорят в седмици и като ги питах за месец се объркваха. Разбирам ги вече 😀

# 163
Моята количка е втора употреба, не виждам проблем. За мен количката не е била приоритет и не исках да харча много, но все пак да взема нещо качествено. Доволна съм от нея, все още я ползвам понякога особено за пазар защото е с огромен багажник и се бута с един пръст. Мисля че може да изгледам още 2 деца в нея.

# 164
Не знам вече. Виждате, че някои месеци са с повече седмици, по календарната система е така. Някои месеци са с 5 седмици.

От 1 до 4 г.с. - 1 календарен месец
От 5 до 8 г.с. - 2 календарен месец
От 9 до 13 г.с. - 3 календарен месец
От 14 до 17 г.с. - 4 календарен месец
от 18 до 21 г.с. - 5 календарен месец 
от 22 до 26 г.с. - 6 календарен месец 
от 27 до 30 г. с. - 7 календарен месец
от 31 до 35 г.с. - 8 календарен месец 
от 35 до 40 г.с. - 9 календарен месец

Общи условия

Активация на акаунт