Дойде ред да се разкрие мома или юначе през НОЕМВРИ ще проплаче.

• 32 417
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Тук например всеки месец слушат бебето с такива ехо доплери, след определена седмица. Беше ми се видяла доста допотопна тази система. Помня първия път бях ходила вече на няколко ехографа и акушерката в консултацията слуша пулса с това нещо и ми казва супер ентусиазирано: това е пулса на вашето бебе! И аз : ааааа ами ок Joy или нещо такова...

# 136
Аз мисля да ходя на работа още 2 месеца поне, до когато мога. Сега съм 12 +2 г.с. После имам отпуска да взимам и от там минавам на болнични. Иначе още миналия месец се подстригвах и аз не съм от най- суеверните Simple Smile Радвам се че момичетата ,които бяха в болница че са по - добре Simple Smile

# 137
Янна, хубави новини 🤗
Дано само това да ни е за цялата бременност откъм вируси 😥
Аз от вчера се храня доста по-свободно, днес даже пробвам как ще ми се отрази кафето 😁
Купила съм си боя, че вече ми е време и направо не мога да се гледам 😁 Миналия месец се подстригвах.
Frozen, защо не е хубаво да се прави кола маска? Някъде бях чела, че не е хубаво с епилатор,но и кола маска ли 🙄

# 138
Frozen, относно колата маска по-горе - защо да е вредна? С предишната бременност ходих редовно, дори 2 дни преди да родя, с тази - пак съм си редовна и за петък имам час. Може би зависи от прага на болка на жената...? Стана ми интересно Simple Smile

# 139
  • Варна
И аз незнам.. 😆 така ми казват майки около мен - дори козметичката ми. 🤔
Затова реших да ви попитам поне депилационен крем дали може?
Янна Браво! Много се радвам за теб:)) нагушкай си едно хубаво сега детенцето и всичко се забравя! ♥ Пожелавам ти следващото влизане в болница да е чак ноември за щастлив финал!

# 140
  • Варна
Този апарат го знам, но имам позната, която не остана доволна от него, даже повече се сдуха и накрая мъжа и го скри! Simple Smile

Искам да ви попитам нещо за колата маска я спрях, защото не се препоръчвала!!
- Ами  тези депилиращите кремове дали пречат?

Какво пък и е на колата маска?! Astonished

# 141
  • Варна
Тъкмо реших, че щерката оздравява и от снощи точи ужасни сополи...И сега пак ще съм на тръни, че хремите много ги лепя от нея.Аман вече от вируси!
Отивам да я мъкна на лекар, че ми трябва бележка за училище, а навън се мръщи времето и дано не ме завали дъжд някъде.

Яна, радвам се че се прибираш!

За тези апарати, не затваряйте пари.Наистина си има специфични неща, които се следят.Иначе акушерката ми слуша на мен тоновете с едно като слушалка и после с апарат, май е доплер.Понеже аз имам в месеца една консултация с нея и една отделно с лекаря, където е с ехографа.
За движенията ще се следят в по-големите седмици, но пак си е специфично.Искат поне 10 отделни движения на плода за деня да има.Аз нямах толкова.Моето бебе много спеше, а и плацентата ниска и предна ми пречеше да усещам ясно всички движения.Много се тревожех, то и лекарите също и в един момент към края всеки ден почти се мъкнех на тонове, но Слава Богу всичко беше наред.Дано това бебе да го усещам по-осезаемо.

# 142
  • На север
Чакам сега в болницата където ще раждам за първи преглед. Няма да е ехограф, но не знам какво ще е. Искаха да нося урина. Може би кръв ще давам. Едвам не се пребих в коридора... Един лекар излезе с пациент в едно огромно легло и аз да направя място не видях дезинфектанта на стената и така се фраснах, че чак лекаря каза, че го заболяло. Представям си каква синка ще имам утре... Simple Smile

# 143
Миналия месец си постригах връхчеттата на косата да се освежи и се боядисах с безамонячна боя .
Депилираци кремове даже като не бях бременна не съм ползвала заради химиите които имат и попиват в кожата .
Кола маска и епилатор попринцип ползвам рядко и сега не ги ползвам едиствено заради болката и дискомфорта , не искам да давам на бебето от хормона на среса толкова много - кортизол , а корените са ми плътни и боли ужасно.

Тези дни се излагам повече на слънце искам все пак някакъв тен , а не да светя от белота Smiley Тези петна от слънце които могат да се получат при бременност , само на лицето ли могат да се получат ? Ползвам 30 фактор за лице и тяло , но се чудя дали не е много.

И последно да питам пак за тези седмици , тъй като след всеки ехограф казват , че бебето отговаря на различна седмица (някога 5 дена разлика , някога 3 ) и все си сменях датата на последния Ц на приложенията зада съвпада със седмицата която ми казват . Как е правилно , да си го оставя на реалната дата ли според вас ?Знам , че няколко дена не са чак от такова значение , но сега след 2 дена се водя вече 14 седмица - 4 месец , а ако слушам от последния ехограф каквото са ми казали - след около седмица ще ги направя и за това ми е интересно Simple Smile

# 144
  • София
Аз не мога да се включа по въпроса с кола маска, защото на болка не търпя грам, а депилиращи кремове не са моето просто.. тааа жъна със самобръсначката 😁 аз от днес съм 14+1, вече четвърти месец, амаааа нито ми е по-различно, нито нищо, а колко чаках да стане Simple Smile

# 145
  • На север
Мина прегледа Simple Smile За моя изненада ме видяха на ехограф и бебо беше много активен с краката. Не ми взеха кръв, а по скоро говорихме за тромбофилията. Ако знаех, че е ехограф нямаше да давам луди пари в петък на частно но карай.
А епилатор за краката може ли? Аз се бръсна сега, но лятото искам да съм с епилатор.

# 146
Reneta85 според мен си гледай реално както ти е цикъла и изследванията моя доктор ги прави на базата на последния цикъл независимо дали бебето е избързало с няколко дни или обратно . Според него лесна си наваксва.

На мен ми каза още от сега да си запазя час за 4D за средата на юни , в Фемина при доцент Димитрова ,че много бързо се запълвали часовете там. А това е чак след месец никой не знае колко точно ще е голямо бебето.

А до сега имах много лека бременност , но от как влезнах в 4 месец ми започна гаденето и повръщането умора, а ако съм на задушно място и свят ми се вие .

За ходенето аз съм продавачка и по цял ден се разхождам права из магазина , поне докато съм на работа не страдам от липса на движение.То затова сигурно съм напълняла само с 1 кг.

# 147
  • София
И аз имам записан час за ФМ във Фемина на 19 юни при доц. Виолета Димитрова. Записала съм го преди две седмици още, ако искаш там, май трябва да побързаш.

# 148
Вкъщи си е най-хубавото. Благодаря момичета, за милите думи.

Reneta85, остави си датата както е според цикъла. Моето избързва със 7 дни. Така беше и баткото, може да върви по-едро. После ще определят възрастта по диаметъра на кратуната, е ако е по-главесто както по принцип е често срещано при момченцата? Възрастта си е едно, а размерът не винаги пасва точно на статистиката.

Момичета, почти съм убедена, че го усещам вече. Като легна надясно и по един и същи начин точно в матката вече за трети ден подред усещам едно бълбук, не са ми червата, защото се наслушах на тях през последните три дни и е различно, по-навътре е. Пък и с първото пак така започна май, ама по-късно. Бях с предна плацента, а сега със задна.

Колата маска няма никакъв проблем да се прави по време на бременност, стига болките да не ви докарат контракции. Аз се чудя да питам за лазерна на краката. Зълва ми ходи на едно място евтино и е доволна, а не ми се бръсне цяло лято. Депилатоарен крем не бих ползвала, то трябва да стои 10-15 Мин върху кожата, кой знае какви химии са.

# 149
  • София
Момичета аз след много мъдрене май си харесах количка https://www.roshko.bg/cam-kombinirana-kolichka-taski-sport-col-692 ще ходя утре да я търся къде я има изложена да я огледам иии ако ми хареса и на живо ще чакам да я намалят. Другия вариант е Jane Muum /само че втора ръка/. Но тази сякаш ми е фаворит...някоя от мамите, които са с опит имат ли мнение за нея?

Общи условия

Активация на акаунт