Дойде ред да се разкрие мома или юначе през НОЕМВРИ ще проплаче.

• 32 259
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Ох много ви благодаря на всички, и аз разчитам че ще има някакво подобрение и, че малко ще ми олекотят режима. Много е трудно като си свикнал да си активен и сега да трябва да лежа. Не успявам да се изморя и предполагам, че за това вечер не спя, плюс всички други екстри рев, повръщане, ниско кръвно и главоболие аз едвам се понасям пък за половинката не знам 😃

# 556
Ася добре дошла☺Прекрасна новина,дано имаш подобрение с напредването на бременоснта.
И аз от днес съм в 14 г.с. четвърти месец.
Последно бях на преглед на 02.05 и сега чак на 06.06.Трябва тези дни да звънна и да питам за резултатите от БХС,дано всичко е наред.

# 557
Здравейте мами, реших и аз да се присъединя към вашата компания. На 30г съм, втора бременност и от Пловдив. Имаме кака,която ще е почти на 5,докато се роди бебока.Терминът ми е на 24.11. За момента бременността се развива по подобие на първата - гадене,повръщане и умора.Надявам се този път симптомите да отминат по-бързо Simple Smile
По повод на коментираните теми:
Раждането - родих със секцио по спешност,от което се възстанових за около 7 дни и нямах нужда от допълнителната помощ на бабите вкъщи. Бебето беше при мен за постоянно, от деня след раждането. В реанимацията също ми я даваха на 2 пъти за по 20-30 Мин. Относно нормалното раждане - аз започнах от такова. Бях с епидурална упойка,която ми поставиха на 5 см разкритие и пуснаха малко след това. Преди това контракциите не ги усещах. Пълното разкритие ми отне около 2часа след 5см. За съжаление след час и нещо напъни се установи,че пъпната връв е така увита,че не позволява на бебето да тръгва надолу.
В крайна сметка важното е да сме живи и здрави,всичко друго отминава.

# 558
Добре дошли на новите мами Hug
Имам едно питане момичета, усещам нещо като болка около пъпа или по-често отляво на пъпа, която описах на доктора си като предменструални болки. Обаче сега когато, всеки път ги почуствам се мъча да ги определя и май съм го подлъгала. Той се съмни за контракции и ми изписа магнезий и почивка.
Проблема е, че изпитвам това неописуемо нещо /от днес мисля че е придръпване/ само когато стоя седнала повече от час и сутрин като се събудя или когато легна да гледам тв Cold Sweat. Когато се раздвижа и отшумява...
Ужасно ми е притеснено, моля ви кажете от какво мислите че е ? И на вече раждалите мами случвало ли ви се е ? Frowning1

# 559
  • София
Добре дошли на новите момичета! Hug Ася, адашчица си ми и много ти се радвам за близнетата. Аз много исках и таях надежди, тъй като в рода на мъжа ми има доста близнаци, но уви... Дано всичко да е наред и при двете!
Lucky_B, и аз наскоро бях така, но бързо се оправих. Почивай си много и не се лишавай от сън. Пий много чай, фрешове с лимон и грейпфрут, прави си инхалации - помагат за хремата. Запушения нос оправих със солен разтвор (преварена вода+сол) или мед (гадно е, ама върши страхотна работа). За гърлото - само лукчета ме оправят и чайове.
И момичета, един съвет от мен - обърнете внимание на зъбите си. Аз го закъсах здраво. Явно съм развила гингивит - подути и кървящи венци +джобове, които болят много. Отделно яко кариеси правя + пулпит.... Четох, че е доста опасно. Води до преждевременно раждане и други. И малко съм се ошашавила и се чувствам виновна, че явно не се храня правилно и не си доставям достатъчно калций... Ако някоя от вас е преминала през подобно нещо, може ли да даде някакви насоки (освен лечението ори зъболекар). Мнооооого благодаря! Hug

# 560
Благодаря много, при нас няма близнаци, но все от някъде тръгва гена Simple Smile За сега се справяме, бебета си взимат каквото им трябва а аз слабея, честно казано малко ме притеснява това да не започнат да изостават, че както са и с една плацента...

# 561
Привет на новите момичета и наистина май на първите близнаци в групата 🤗

# 562
  • София
Здравейте момичета, много се радвам, че си имаме близнаци в групата! Супер новина! Успех на мамите и пожелавам ви ноември да си гушкате прекрасни бебчета!

# 563
Ася, добре дошла. Стискам палци всичко да е наред.

Pipinka, според мен не е нищо притеснително, болката много ли е силна? Звучи ми като болка на кръглия мускул на матката. Обикновено при промяна на позата или раздвижване минава.

# 564
Ася, добре дошла. Стискам палци всичко да е наред.

Pipinka, според мен не е нищо притеснително, болката много ли е силна? Звучи ми като болка на кръглия мускул на матката. Обикновено при промяна на позата или раздвижване минава.

Не е силна, просто е дразнещо дискомфорт е все едно нещо ме рови отвътре, нистина се чуствам смешно мъчейки се да я обясня, но няма нещо с което да я сравня.
Това за кръглия мускул не съм го чувала, ще прочета. Благодаря!

# 565
Момичета, да ви се оплача и да ви споделя колко съм откачена... Има ли някоя друга с подобна на моята фобия...Вчера бях на преглед. За сефте решиха да ми измерят кръвното. Аз имам панически страх от това и моментално го вдигам. И друг път съм го установявала. Лекарката ми сложи апарата и нямах мн време за реакция и беше 130/70. Реши да го премери и на другата и докато й кажа, че вече ще е високо и 156/90... Днес през 30 мин си го меря в къщи, като първия път ми трябваше доста време самонастройка. И съответно цял ден варира 110/65 до 130/80, което е ок... и съм решила просто да не го мерим вече на кабинет. Някоя има ли подобна откачена фобия 😁

magpar, следенето на кръвното през бременността е изключително важно и е начин за ранно диагностициране на прееклампсия. Говори с лекарката си, обясни й проблема и нека тя да вземе решение как да мери кръвното. Но наистина е много важно да се проверява регулярно. Аз използвам електронен апарат и гледам да се разсейвам с нещо докато го меря, за да не създавам отклонения. С времето свикнах да не му обръщам внимание. 

# 566
  • Варна
Добре дошли на новите мами в групата!
Много хубаво, че ще си имаме близначета.Ася, лека бременност ти желая.Моята приятелка има двама юнака близнаци, няма скука Simple Smile

# 567
Pipinka, щом не е силна не се притеснявай. Попринцип по време на бременността има много неразположения и леки болки и изобщо според мен е доста труден период.

# 568
  • София
Ах, близнаци, колко хубаво, честито!!

При нас доторката се съмняваше в началото, каза че не е сигурно и да не казвам, но аз не се сдържах и беше такова вълнение, сега малко се разочаровахме, малко...

Лека нощ, мами : )

# 569
Здравейте, момичета. При ранния скрининг във Фемина, прегледът с вагинален ехограф ли е или с коремен? Приятен ден!

Общи условия

Активация на акаунт