Дойде ред да се разкрие мома или юначе през НОЕМВРИ ще проплаче.

• 32 431
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
Ами моето мнение конкретно е за модел Koos (на Jane Muum), за Матрикс знам, че кошът за новородени е тесен, къс и тежък, спрямо този на Koos. За книжка - нито предишния път, нито сега съм чела литература. Към 6-7 месец започнах да ходя на лекции. Ако си в София мога да ти препоръчам къде ходих Simple Smile

# 196
  • София
Къде ходи? Аз гледах, че в майчин дом има някакво училище.

# 197
Не издържах и се боядисах, аз съм платинено руса Heart Eyes ами добре съм  си.
И аз съм същата вчера се боядисам но незнам защо корените ми стават жълти може би трябва да ги обезцветя но обезцветителя не е ли опасен???

# 198
  • На север
Аз съм в Норвегия. Търсих курсове тук и в Осло и намерих само за 4 часа... което е крайно недостатъчно. Искам да си купя книжка от Бг да чета.

# 199
Аз книги още нямам чакам да излезна в болничен , че не ми остава време сега . Но има доста образователни клипчета в youtube за как се къпе бебе , кърми .... За сега от там се образовам .

# 200
Черен петък в Хиполенд, ако някой ще започва с пазаруването:
https://www.hippoland.net/news/obshti-usloviya-za-pazaruvane-v-o … zyfriday_20180511

Jane или Хане е марката, Muum е моделът на шасито, Коос или Матрикс е оборудването и основно зимен кош и седалка за кола.
Испанска марка са, бяха ми препоръчани от приятелка, която използваше по-голямо шаси. Досега не съм срещата майка, която да не е била доволна, независимо какъв модел е избрала.

# 201
Woman in red, ясно. Ами значи, ако някоя (бъдеща) Мама може да препоръча книжка?

Деси, ходих в Софиямед, всяка сряда. Смея да твърдя, че на 90% курсовете бяха полезни. Но съм още по-доволна от курсовете на Елена Василева от Ма-Ма - страхотен човек, страшно отзивчив, дори й бях звъняла след като родих за да я попитам нещо Simple Smile Със сигурност ще ходя отново! Полезни, лесно смилаеми лекции, поднесени по приятен начин Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 21:45 от Fossy

# 202
Здравейте, записвам се и аз да следя темата с много вълнение Simple Smile

# 203
Ето програма за лекции за родители на списание "9 месеца".
В лекциите имаше продуктово позициониране, но като цяло имаше и доста полезни неща.

http://9m-bg.com/uchilishte-za-roditeli/

https://www.izamama.com/index.php?page=school-sofia

http://www.bebeto.org/School

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 21:54 от Diavenna

# 204
Най-удобно е, според мен разбира се, кошарата да може да се долепи до леглото на родителите. Така не трябва да се става през нощта, няма опасност бебето да падне или да бъде смачкано. Ние вече спим така 2 години, вече даже почти не идва при нас в леглото.
Сега направо ще вземем детско легло.

За столчетата. Ние имаме дървено столче, което се променя според възрастта. Може да се ползва много години. Тези икейските са също са супер за цената си, но когато детето е голямо не може да се качва само. Ние имаме такова при родителите ми.

# 205
За столче използвахме booster seat ( https://fisher-price.mattel.com/shop/en-us/fp/high-chairs-booste … ooster-seat-m3176 ).
Детето порасна с него, като стана достатъчно голяма, махнахме таблата и започна да се храни на масата с нас. А отделно от това - го разнясяхме къде ли не.

# 206
  • Варна
На мен ми подариха книга на Лоранс Перну, друга не съм купувала, но и не съм се водила по тази.Има много разминавания и неща, които не ми допадат в нея.Но пък има и някои полезни неща за развитието на детето и детски болести.
На курсове не съм ходила, четох доста за кърменето, впоследствие и за захранването.
Иначе наистина има разлика, не е като на книга.Все пак всяко дете е уникално и се развива със собствени темпове и общо взето родителите се нагаждат според детето и се учат в движение взаимно.И докато се обърнете.... и то  взело, че тръгнало на училище Grinning

# 207
  • На север
Момичета, станах в 4 да отида до тоалетна и усетих че тече нещо от мен. Цялата бях я кръв. Отидахме до спешното и разбира се аз знаех че те нищо няма да направят. Дори доплер нямаха. Някакъв супер спокоен лекар ми обясни как имало голяма вероятност да е аборт и нищо не можело да се направи. Звънна в болницата и ми дадаха час за 9 тукашно време, но можело да почакам каза. Сега се прибрахме. Имам още леко кървене, но леко само. Нямам никакви болки. Много съм уплашена понеже съм го преживяла това тук вече и знам, че нищо не правят. Кажете ми тези от вас, които кървяхте колко кървяхте и чиста кръв ли и в болницата какво ви дадаха? Какъв беше проблема? Вчера по път към болницата имаше много завои и дупки. Все си мисля, че може да се е отлепила плацентата. И сега пак по този път трябва да минаваме, че и е час път. Страх ме е понеже като чуят 12+4 и го смятат 12та седмица и вдигат ръце. Дано кажат какъв е проблема и бебо е живо. Sad

# 208
Woman in red, първо се успокой. Точно същото нещо изживях и аз...с ярко червена кръв и огромни съсиреци. Дори се чудех дали изобщо да ходя в спешното. Е, отидох разплакана и трепереща и да ти кажа всичко си беше наред. Затова лежах 2 седмици в болница. Няма кой знае каква специална терапия. Още при приема докторката каза, че 90% от терапията е лежане. Така че се загнездвай на леглото и абсолютно никакво мърдане освен до тоалетна. Дори в леглото се хранех. Приемай спазмолитици-ако имаш но шпа 4х1. При болки можеш И спазмалгон, без да спираш но шпато. Аз също нямах болки освен леки неразположения преди да заспя. Оказа се че са били контракции, които бяха отлепили плодния сак. С лежане и спокойствие всичко ще се оправи. На мен ми вливаха освен всичко папаверин и бусколизин и инжекции спазмалгон. Отдешно дуфастон и утрогестан. Тоест идеята е матката да се успокои. Ако можеш днес иди на ехограф за твое успокоение. Ще има изтичане на стара кръв, но това да не те плаши. Но наистина само и много лежане...аз откакто съм в нас отново не мърдам от леглото от страх. Пиши как си...и стискам палци!

# 209
Момичета, станах в 4 да отида до тоалетна и усетих че тече нещо от мен. Цялата бях я кръв. Отидахме до спешното и разбира се аз знаех че те нищо няма да направят. Дори доплер нямаха. Някакъв супер спокоен лекар ми обясни как имало голяма вероятност да е аборт и нищо не можело да се направи. Звънна в болницата и ми дадаха час за 9 тукашно време, но можело да почакам каза. Сега се прибрахме. Имам още леко кървене, но леко само. Нямам никакви болки. Много съм уплашена понеже съм го преживяла това тук вече и знам, че нищо не правят. Кажете ми тези от вас, които кървяхте колко кървяхте и чиста кръв ли и в болницата какво ви дадаха? Какъв беше проблема? Вчера по път към болницата имаше много завои и дупки. Все си мисля, че може да се е отлепила плацентата. И сега пак по този път трябва да минаваме, че и е час път. Страх ме е понеже като чуят 12+4 и го смятат 12та седмица и вдигат ръце. Дано кажат какъв е проблема и бебо е живо. Sad
Woman in red, здравей! Няколко лекари тук в България, при които се наблюдавам, ме предупредиха, че точно в този срок се случва понякога кървене, ако плацентата ти е разположена ниско. Казаха ми, че в такива случаи се лежи - или в болница или вкъщи и се взима витамин К (затова съм се запасила с него). За витамина знам от доц. Русев (имунолог). В болниците поставят момичетата на системи, но не знам с какви препарати. Така се получава, защото бебо расте, матката се вдига, с нея и плацентата. Стискам палци всичко с мъничето да е наред. Важното е сега да успееш да пребориш страха. Ако кървенето е попреминало, т.е. не е толкова обилно, това е добър знак.

Момичета, плахо и с голяма надежда се присъединявам към вас. От София, в 14 с. + 3 дни. Дано всички ние и бебоците сме здрави докрай!

Общи условия

Активация на акаунт