Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално

• 70 694
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Цената ви се вижда добра за апартамента? Видях кой е, дневна с бокс под 20м2 като видя и изобщо не продължавам. Но щом ви се вижда справедливо като цена и ви допада, кой съм аз, че да изказвам някакви мнение.Simple Smile

# 706
Здравейте и от мен. С приятеля ми търсим апартамент във Варна от около 6 месеца. Насочили сме се засега към новите строежи около Младост зад ОМВ. Имате ли някаква информация относно фирмите? Разбрахме, че инвеститори са братя Иванови/волейболисти или баскетболисти близнаци/. Разчистили са терена, чакали разрешение за строителство до 2 седмици. Чували ли сте нещо за тях? Прадлагат много добри оферти - харесахме си един тристаен апартамент , 58000 евро, + 2000 евро за външно парко място, изложение юг/изток. Играели с фирмите Металекс и Конструмакс, които били сигурни на пазара. На тези братя тази сграда щяла да им е първа и щели да вложат всичко в нея, защото ще им бъде като реклама. Ходихме до мястото - видяхме че наистина са отсечени дърветата и е разчистено. Изчакваме официалното решение на Община Варна за започване на строеж и тогава ще вземем решение. Вижда ми се ниска цената им дори в момента, когато още нямат разрешение и не са направили първа копка. А Явор ще строят до църквичката отсреща , но още не са започнали, а официално е трябвало да започнат на 1 август. А техните цени са много по-високи.  Имам ли право да се притеснявам от фирмите?
Нека да дадат информация с какви тухли ще работят, дограмата на каква фирма е и дали е с троен стъклопакет. Също е много важно асансьора какъв е и има ли поне някаква изолация между етажите, и между отделните апартаменти. Много е важен и начина на плащане. Ако имат вариант на 10% при подписване и 90 % след акт 16 значи със сигурност ще я завършат. Ще е интересно да напишете какво са ви отговорили на тези въпроси.

# 707
Не  знам за цените, но схемите им на плащане никак не бяха приемливи преди 3 месеца

# 708
Сградата се явява на втора линия.
Разходете се там и си представете как ще изглежда първа, втора, не знам колко линии на няколко строителя...
Закона е 3м отстояние, не повече...щом ви харесва да гледате в комшиите...
Горе във Възраждане 1 има един пример Евросити, е такава гъчканица е там.
В този ред на мисли, ако някой чуе кой ще строи на Пикадили Младост, на Сливница, нека сподели.

# 709

За тухли и дограма не знам- приятеля ми основно контактува с тях, съветва се с адвокат за предварителния договор и т.н. За стъклопакета знам, че ще е с троен, а тухлите двойни. Марки и фирми не знаем. Относно схемата на плащане е 30 % на предварителен договор, 60% на акт 15 и 10% на акт 16.
Разходих се до мястото и сякаш ми хареса. Но няма как визуално да си го представя съвсем точно. Относно презастрояването - мисля че в цяла Варна го има проблема да гледаш в съседите.  В цветния квартал ходих на оглед на един готов апартамент и също гледах в съседите

# 710
  • Варна
Отново хвърлих поглед, този път на компютъра, а не от телефона. Ами не мога да го приема и това е. Единствено ми харесва, че ще има ТЕЦ, което все е нещо, ще имаш избор. Предполагам сте гледали апартамента на етаж 4. Имайте предвид, че отгоре няма да е 'покрит', етаж 5 има скосове и част от спалните и дневната ще се пада тераса на съседите отгоре, или още по-лошо, ще е покрив.
Апартамента със същото изложение, който е на етаж 5 изглежда с по-добри размери, но и цената ще е друга.
Изобщо нямам намерение да ви казвам да не купувате, ама все си мисля, че ще има нещо по-добро за тия пари. Но пък, ако на вас ви допада - действайте.
Питайте и за някакви отстъпки, ако има начин да вкарате повече пари на предварителен договор.
Явор, които се бавят със старта както разбрахме, дават шанс да се избира между 5-6 начина на плащане.

# 711
Отново хвърлих поглед, този път на компютъра, а не от телефона. Ами не мога да го приема и това е. Единствено ми харесва, че ще има ТЕЦ, което все е нещо, ще имаш избор. Предполагам сте гледали апартамента на етаж 4. Имайте предвид, че отгоре няма да е 'покрит', етаж 5 има скосове и част от спалните и дневната ще се пада тераса на съседите отгоре, или още по-лошо, ще е покрив.
Апартамента със същото изложение, който е на етаж 5 изглежда с по-добри размери, но и цената ще е друга.
Изобщо нямам намерение да ви казвам да не купувате, ама все си мисля, че ще има нещо по-добро за тия пари. Но пък, ако на вас ви допада - действайте.
Питайте и за някакви отстъпки, ако има начин да вкарате повече пари на предварителен договор.
Явор, които се бавят със старта както разбрахме, дават шанс да се избира между 5-6 начина на плащане.
Относно Тец - поемат и топломерите. От нас се иска да подпишем договор  и да си купим радиатори само. Апартаментът, който харесахме е Б26 на 4 етаж. Ще има тераси отгоре, които най-вероятно ще бъдат усвоени. "Нашия " апартамент е на 58000 евро, а горния мисля, че беше 80 000 евро, но и с по-голяма площ. Нямаме възможност , това ни е лимита. Първоначално гледахме двустайни, но са прекалено малки. След няколко години искаме и детенце, а в тези малки спални, които предлагат не знам къде ще има място за една детска кошара дори. 
Начина на плащане може да се коригира, но на нас този ни устройва за момента.
Честно казано изобщо не ми се искаше да купуваме на зелено, но не искам и да продължаваме още дълго с ходене на огледи, гледане на обяви и непрекъснато следене. Това е максимума на бюджета ни и за тези пари/тези квадрати/квартал/ това ми изглежда много добро. Масово също се предлагат ателиета, което отхвърляме категорично.
Дано всичко да е наред

# 712
  • Варна
Аха, ясно. Вие явно сте взели решение. Освен да пожелая успех, друго няма какво. Дано всичко е наред и бъде построена качествено и в срок.
Аз също ще чакам, купих от ония, които се бавят с началото. Но цената беше друга, с подземно парко място и маза и пак не стигам 58000 евро. Simple Smile)

# 713
Марто останали нещо в твоята сграда за продажба?

# 714
  • Варна
Да, има 31 апартамента, които чакат собственика си. 90 са продадени и 1 е резервиран.

# 715
Апартаментът, който харесахме е Б26 на 4 етаж. Ще има тераси отгоре, които най-вероятно ще бъдат усвоени. "Нашия " апартамент е на 58000 евро, а горния мисля, че беше 80 000 евро, но и с по-голяма площ. Нямаме възможност , това ни е лимита. Първоначално гледахме двустайни, но са прекалено малки. След няколко години искаме и детенце, а в тези малки спални, които предлагат не знам къде ще има място за една детска кошара дори. 

Какво ще стане с терасата над вас не се знае. Може да се усвои, обаче в новите сгради това не е  никак лесна задача. Ако комшиите ви отгоре искат да е законово изрядно, то трябва разрешение от всички живущи в блока или от общината.

Моят опит е, че не е оферта над вас да е тераса. Защото, ако комшията не си чисти снега зимата, фугите ще поддат, въпрос на време е водичка да ви влезне в новия красиво завършен апартамент.
Ако над вас е покрив т.е. обща част, пак не е оферта. Защото като изтече гаранцията на сградата (а те горе-долу тогава дават дефект) се започва ходене по мъките, протече ли покривчето си го ремонтирате от джоба, от там се започва събиране на пари, кой дал, кой не му се дава, кой няма излишни и т.н.
Хората са казали, първи и последен не се купува. На зелено пък без да го видиш хептен.

Разгледах сайта на Иванови (симпатяги  hahaha) цените са доста приемливи, обаче и кусури имат. Какви са тия тристайни ателиета, кофти работа. После дневна 18м2  Shocked, айде спалните дето са по 10м2 сме ги виждали вече, ама дневен тракт колкото кибритена кутийка. Stop (справка АП А8)

# 716
  • Варна
От нов дом така ме омайва онзи, за който си говорихме, с хендсфрито в ухото хаха. за комплекс адам и ева, вика ще си доплатиш 2-3 хил евро и плоския покрив ще ти стане тераса. Пак за проект на Металекс става въпрос. Ама дали е възможно, дали другите ще дадат съгласие е отделен въпрос. А апартамента над вас може да остане непродаден до приключването на сградата, че и след това, защото не е много евтин, 83200 евро. Много пари бе, това е цена като за център по-скоро. 105 м2 с общите части, а само едно мокро помещение и килерче, някак напъхано в дневната, странна работа. Вместо спалня 18м2 да бяха направили перално/тоалет.

# 717
  • Варна
Анели, честито! Сега се въоръжи с търпение за ремонта и гледайте да не се разведете докато го обзаведете Simple Smile

Благодаря Мики Simple Smile. Да, мнооого се надявам да не включваме тази точка в графика Simple Smile))))

Ха, това ли са всъщност ИвановиКОнстракшънс, баскетболистите. Бях чула/чела, че ще инвестират в строителство. Дори съм разглеждала сайта им, но не бях свързала имената Simple Smile.
Тази горичка до ОМВ ще стане доста гъстичка, но с кооперации. Следващите 3, а може и 5 години ще се строи постоянно...ако всичко е ок с пазара за имоти и "развитието" на Варна. 

За последен етаж, не съм съгласна с повечето, че е кофти да се живее. Разбира се, че е важно как е строено и как се поддържа. От там нататък зависи и от хората, с които ще живееш. Ще живееш на трети етаж, а от горе ако се случи дефектна тръба или баш майстор, който обича всичко сам да си прави и ти наводни я баня, я кухня....какво правиш. Достатъчно всички сме чели за некоректни съседи и проблеми, неподозирани. А покрива го знаеш и можеш да му следиш състоянието и превантивно ако има нещо да подобриш. Поправяла съм за тези 20 години - цяяял един единствен път покрив (на 8 години беше покрива, като се оказа, че съседите от съседния вход, като си поправяли комина, леко се поразходили и върху нашето пространство и си оставили ..да не казвам какво), като съм живяла само на последен етаж, винаги!  Когато се сдобиеш с имот, се грижиш за него, знаеш къде са му слабите места и внимаваш. И въпреки това, непредвидими форсмажорни ситуации съществуват от 1 ви до последен етаж!

# 718
  • Варна
Да, сигурно всеки е чувал приказката, че е много по-вероятно да те наводни съсед, отколкото да ти протече покрива. Simple Smile
Може би сега ги правят една идея по-добре нещата и наистина поне 10-15 години може би няма да се мисли за проблеми, ако си последен етаж. Евентуално може да има проблем с охлаждането/отоплението през лятото и зимата съответно, ако много се нагрява плочата...

aneli. - честито и от мен. Живо ще ме интересува колко ще ви е излязъл ремонта. Може да споделяш информация след като го започнете.

# 719
  • Варна
Благодаря, Марто. Да, няма проблем, ще споделям! Само да го почнем Simple Smile.

Така е, всяко жилище си има своите плюсове и минуси. Може би аз съм свикнала с последните етажи. И за някои ще е по-топло, за друг ще е по-студено. Но сметките ни за топло, не са били двойни като на другите, а не сме се ограничавали. Не сме ползвали климатици, защото не харесваме.

Аз като съвет бих дала да се внимава с терасите над апартаментите, особено ако се падат на стаи. Там имаш и съсед и възможен проблем с отводняване. А това, че щели да се усвоят....малко е като приказките на шехерезада. Да, знаем афинитетата към остъкляване и приобщаване, ама баш ти може да попаднеш на стриктен любител на въздушното пространство и купони индивид Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт