Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 6

• 107 988
  • 776
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Категорично подкрепям мнението на Денис! Аз ( също съгласувано с нея ) пия доста неща , но всичко поотделно! За съжаление излиза доста по-добре скъпо , но иначе няма смисъл! Мм пиеше фертилна ейд и наистина дозите са нищожни, и го спря;
Аз за цс пия 5 дни АСС ...май помага!

# 436
Здравей Денис, моля за твоят съвет.
С два мисед аборта съм и сега отново опитваме. Днес си купих Инофолик комби, Омега 3, Геритамин, витамин Д ( предписано ми е от ендокринолога), селен ( заради Хашимото). Отделно пия и еутирокс 75 сутрин. Тотално се обърках кое по кое време на деня да пия. Моля те за твоето мнение каква схема да си направя и също ако се сетиш за още нещо, което да включа.Направени са ми всички необходими изследвания при Конова и уж няма проблем а не забременявам вече 5 месеца. Затова мисля да опитам с добавки.
Много полезни съвети даваш и затова се реших да те попитам.

# 437
Денис с НЯР съм (0.79 е резултата) и лекарката ми каза да пия 7 кето Дхеа 2х1 капсула от 25 или от 100мг...Според те от колко мг да си взем предвид НЯР за да не натоварвам яйчниците и да спомогна малко...

# 438
  • София
Денис, много ти благодаря!
И извинявай, последен въпрос Simple Smile
Щом влияе на кръвосъсирването, какъв е риска ако не го приемам, а взимам само Вигантол?
Вит. К е важен, най-вече, за калциевият метаболизъм / помага на калция да отиде в кости, зъби и т.н., а не в меките тъкани - кръв. съдове и т.н.
Ти си го приемай, но да е в по-ниски дози 45-50 до 90-100 мкг.
ПП.
Не приемай високи еднократни дози вит. Д / до 2000 - 2500МЕ/ , защото потискат синтеза на мелатонин, а той е много важен за репр. функция и особено при НЯР, АРТ процедури, вкл. инвитро. ... влияе на синтеза на прогестерон.
Много често дори заедно с ДХЕА се назначава и мелатонин /2-3мг/ при НЯР.
Малко отзад напред ти го обясних, но се надявам, че разбра какво имам предвид.

Денис с НЯР съм (0.79 е резултата) и лекарката ми каза да пия 7 кето Дхеа 2х1 капсула от 25 или от 100мг...Според те от колко мг да си взем предвид НЯР за да не натоварвам яйчниците и да спомогна малко...
Не мога аз да определям дозата - това лекар трябва да го направи.
Приема се сутрин и вечер, точно на 12 часа.
Трябва да започнеш с ниска доза, която постепенно да увеличаваш до посочената.
Да следиш Е2 /+ ЛХ и ФСХ/ на 3 ден от МЦ, Тестостерона и ДХЕА - трябва да се пускат контроли всеки МЦ.

Последна редакция: ср, 31 окт 2018, 14:54 от denis.

# 439
Денис, какво ти е мнението за този хомеопатичен продукт Хоримил SN, изписа ми го доц.Конова 3х10к. за не повече от 3 месеца.....мога ли да го пия с останалите добавки и удачно ли е да го пия и след овулация (принципно не ми е казала да го спирам, но много пъти пропускат такива подробности)...?!

# 440
  • София
Здравей Денис, моля за твоят съвет.
С два мисед аборта съм и сега отново опитваме. Днес си купих Инофолик комби, Омега 3, Геритамин, витамин Д ( предписано ми е от ендокринолога), селен ( заради Хашимото). Отделно пия и еутирокс 75 сутрин. Тотално се обърках кое по кое време на деня да пия. Моля те за твоето мнение каква схема да си направя и също ако се сетиш за още нещо, което да включа.Направени са ми всички необходими изследвания при Конова и уж няма проблем а не забременявам вече 5 месеца. Затова мисля да опитам с добавки.
Много полезни съвети даваш и затова се реших да те попитам.
Здравей!
Еутирокс - вит. Д, трябва да има интервал 8 часа
Еутирокс - др. добавки, интервал 4 часа.
Инофолик се приема на гладно,1 час преди хранене,  1 час преди или 2 часа след кафе
Омега 3, вит. Д и Геритамин - след хранене.
Геритамин се приема 10 дни, от 2-3 ден на МЦ, 2х1
1 МЦ го приемаш /само 10 дни/ след това 1-2-3МЦ почиваш. Колкото по-дълго се приема, толкова по-дълги са почивките.
Селен, вечер, след хранене.

Д-р Конова е прекрасен човек и специалист, довери и се. Peace

# 441
Щом влияе на кръвосъсирването, какъв е риска ако не го приемам, а взимам само Вигантол?
Вит. К е важен, най-вече, за калциевият метаболизъм / помага на калция да отиде в кости, зъби и т.н., а не в меките тъкани - кръв. съдове и т.н.
ПП.
Не приемай високи еднократни дози вит. Д / до 2000 - 2500МЕ/ , защото потискат синтеза на мелатонин, а той е много важен за репр. функция и особено при НЯР, АРТ процедури, вкл. инвитро. ... влияе на синтеза на прогестерон.

Не мога аз да определям дозата - това лекар трябва да го направи.
Приема се сутрин и вечер, точно на 12 часа.
Трябва да започнеш с ниска доза, която постепенно да увеличаваш до посочената.
Да следиш Е2 /+ ЛХ и ФСХ/ на 3 ден от МЦ, Тестостерона и ДХЕА - трябва да се пускат контроли всеки МЦ.
Благодаря Денис. Лекарката ми каза да вздма от 25мг или от 100мг.Иначе така или иначе почти всеки месец пускам хормони, но все пак се чудех кое да взема като мг... Щом казваш, че се почва от по ниска доза ще взема да започна с 25мг...Благодаря!

# 442
ПП.

Т.е., ако съм те разбрала правилно, да приемам 10-те капки Вигантол (което е около 5000 МЕ) на два пъти, примерно?

# 443
ПП.

Т.е., ако съм те разбрала правилно, да приемам 10-те капки Вигантол (което е около 5000 МЕ) на два пъти, примерно?
Хм, за този Вигантол и аз се заинтригувах. И аз взимам по 10 капки на ден (ок. 5000 МЕ) Sad ....

# 444
  • София
Скрит текст:
ПП.
Приемай го по-рано през деня, да не е след 15.00ч, на един прием.

# 445
Аз го приемам сутрин, след закуска.

Благодаря отново, Денис! Hug

# 446
Денис, и тук те преследвам с въпрос. Видях, че сте коментирали за вит. Д и К. Бях чела , че е добре да се пият и двете, но не обръщах особено внимание и я  пренебрегвах тази инф-я. От около година пия вит.Д, без К. Мин. лято стойността беше  31.8 ng/ml, при норма повече от 20. Ама нали все казват, че колкото по-високо, по-добре. Не съм го изследвала оттогава. От около 3 мес. изпитвам леки пробождания от време-навреме в областта на десния бъбрек. И нали се боря с висок прогестерон преди ову, на 3-ти ден пуснах Прогест.и е 0.78 ng/ml и 17- ОН- Прогестерон, който е 0.8 ng/ml, реф. фол. фаза 0.1-0.8. Какво е мнението ти за това изсл-не?  Ако се натрупал калций в бъбрека, и вероятно е, как да си помогна да се махне? Отразява ли се и как на прогестерона? Ще ми попречи ли на трансфера?Благодаря за отзоваването!

# 447
Здравей, Денис Simple Smile
Може ли да те помоля да ми препоръчаш мио инозитол (от Ай херб) и да ми кажеш какво мислиш за тази добавка (днес ми я изписаха за СПКЯ и липса на овулация).
https://apteka.framar.bg/30065405/пикозитол-саше-30-фортекс

# 448
  • Ловеч
ПП.

Денис, а това силно ли е, защото не мога да се оправя с мерните единици https://www.iherb.com/pr/Sports-Research-Vitamin-D3-with-Coconut … 30-Softgels/80606

# 449
  • София
Денис, и тук те преследвам
Скрит текст:
с въпрос. Видях, че сте коментирали за вит. Д и К. Бях чела , че е добре да се пият и двете, но не обръщах особено внимание и я  пренебрегвах тази инф-я. От около година пия вит.Д, без К. Мин. лято стойността беше  31.8 ng/ml, при норма повече от 20. Ама нали все казват, че колкото по-високо, по-добре. Не съм го изследвала оттогава. От около 3 мес. изпитвам леки пробождания от време-навреме в областта на десния бъбрек. И нали се боря с висок прогестерон преди ову, на 3-ти ден пуснах Прогест.и е 0.78 ng/ml и 17- ОН- Прогестерон, който е 0.8 ng/ml, реф. фол. фаза 0.1-0.8. Какво е мнението ти за това изсл-не?  Ако се натрупал калций в бъбрека, и вероятно е, как да си помогна да се махне? Отразява ли се и как на прогестерона? Ще ми попречи ли на трансфера?Благодаря за отзоваването!
Зависи от дозата на вит. Д, колко дълго и за какво се приема. Ако е по-висока доза, добре е да се включи и прием на вит.К.
За бъбрека - не мога да помогна / не е толкова просто - не само дефицитите създават тези проблеми/
Проблемът с бъбреците, не мисля че ще е създаде някакъв риск за трансфера, но по-добре се консултирай с нефролог / специалист бъбречни болести/.
17ОН Прогестерон е на горна граница / най-вероятно, той повишава и другия прогестерон преди О./, може да показва проблем с НбЖ - консултирай се е Ендокринолог  / ще му трябват още изследвания на Андростендион, Тестостерон и ДХЕА/

Здравей, Денис Simple Smile
Може ли да те помоля да ми препоръчаш мио инозитол (от Ай херб) и да ми кажеш какво мислиш за тази добавка (днес ми я изписаха за СПКЯ и липса на овулация).
https://apteka.framar.bg/30065405/пикозитол-саше-30-фортекс
Според мен е скъпа добавка за това, което предлага.
L-аргинин - 100 mg - това е нищо, трябва да се приема 2х500mg
Фолиева киселина - 400 µg - едва ли е метилирана форма или ти трябва да си я приемаш отделно
Витамин D (холекалциферол) - 10 µg - това е бебешка доза - 400 IU и изобщо не му е там мястото, защото е мастноразтворим витамин и трябва да се приема след хранене /по-мазно/
ФК се приема и тя след хранене.

Ето предложения за Мио-Инозитол:
Jarrow Formulas, Inositol, Powder, 8 oz (227 g)
Now Foods, Inositol Powder, 8 oz (227 g)
Healthy Origins, Inositol Powder, 8 oz (227 g)
- на прах излиза по-изгодно
- приема се 2х2грама, на гладно, 1 час преди хранене, 1 час преди или 2 часа след кафе

Скрит текст:
ПП.

Денис, а това силно ли е, защото не мога да се оправя с мерните единици https://www.iherb.com/pr/Sports-Research-Vitamin-D3-with-Coconut … 30-Softgels/80606
Висока доза е, но път е много качествен продукт / и аз си го взех, не можех да го пропусна на тази цена и с тези намаления/
Ако имаш по-сериозен дефицит на вит. Д е добър избор, но ако ти трябва поддържаща доза - 1000IU, трябва да го приемаш през 4 дни, или Х-1-2-3-4-Х-1-2-3-4-Х и т.н.

Последна редакция: чт, 01 ное 2018, 07:48 от denis.

Общи условия

Активация на акаунт