Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Кой ще бъде следващият изгонен?

Опции:

 • Испания
 • Мнения: 26 607

Световноизвестното риалити състезание за професионални готвачи Hell’s Kitchen стартира в телевизионния ефир на България. Трикратно номинираното за наградата “Еми” британско предаване, на което лице в САЩ е най-популярният готвач в света - Гордън Рамзи, ще е част от пролетния сезон на NOVA. Телевизионното зрелище Hell’s Kitchen – формат на ITV Studios, се излъчва в 19 държави по целия свят с над 50 сезона и повече от 700 участници.

Най-обещаващите професионални кулинари на България ще се впуснат в надпреварата на живота си, за да се докажат и да разберат кой от тях е най-добрият. Победителят ще определи шеф Виктор Ангелов.

"Hell’s Kitchen е най-голямото кулинарно предизвикателство - както за мен, така и за участниците. Форматът комбинира способността на шеф готвачите да се справят с поставените задачи с кулинарния им талант пред погледа на цяла България. Освен амбициозни готвачи, търсим кулинарни таланти със силни характери, защото професионалната кухня е подчинена на висока дисциплина. Може да си добър шеф, но за да си добър състезател се изискват различни качества", споделя шеф Виктор Ангелов, за който Hell’s Kitchen България е следваща стъпка в безупречната му кариера.

Победителят в  Hell’s Kitchen ще получи 100 000 лева и договор в ресторанта на шеф Ангелов.

Кой ще оцелее след изпитанията в Hell’s Kitchen България и ще стане най-добрият готвач в България – ще разберем през пролетта на 2018 година в ефира на NOVA.

УЧАСТНИЦИ

ОТБОР ЖЕНИ


ОТБОР МЪЖЕ


От кухнята на "Кухнята":

Скрит текст:
Малко любопитни факти за шоуто, "издадени" от Рамзи, продуценти и технически лица:
- Всеки участник получава инструкции за уредите в кухнята, типовете прибори и рецептурник с точни грамажи за всяко ястие
- Подборът на участници се прави с цел шоу, а не се гледа имал ли е опит или не. Някои никога не са готвили
- Снима се ежедневно по 12-14 часа от два снимачни екипа. Всеки ден се заснемат по два епизода. След снимките се прави монтаж на избрани моменти. Така че може само веднъж да сте се издънили и точно това да покажат.
- Само в стаята за интервюта, където участниците коментират, се режисират репликите и кой какво да каже
- Камерите в къщата и ресторанта са включени постоянно
- Номинациите не се режисират
- Всеки участник получава седмично или месечно възнаграждение в размер около или малко над основното за страната на излъчване. Възнаграждението се получава дори след изгонване до края на шоуто.
- Водещият шеф еднолично избира кого да изгони. Преценката е лично негова. Той и само той избира победителя, като там няма компромис. Основните критерии са усърдие, възможност да се сработиш с колектива, талант, желание и доколко можеш да се учиш, да можеш да издържаш на стрес и тежка работа. В реална кухня се работи два на два от седем до след полунощ.
- Няма нито един спечелил, който да е назначен за главен в ресторант. Най-много старши. Главен се става за около десетина години след много, много труд
- Наградата се изплаща на части - в САЩ за три години, в Англия за 30 месеца. Ако победителят бъде назначен с договор за работа, отказ от договор, води до неизплащане на наградата. Има случаи, когато победителят не получава предложние за договор и не се назначава.
- От всички сезони в САЩ и Англия само двама от победилите са еазпознаваеми след шоуто. Другите потъват в забвение.
- Има немалко случаи, когато участник не може да си намери работа в системата, точно защото е участвал.
- При подбора на участници се избират няколко типажа. 1. Един или двама за роля на шут. Те стоят известно време за подгряване на драгия зрител, но задължително се гонят. 2. Един или двама интроверта, завистници, интриганти. Те също си заминават. 3. Един или двама готови на всичко само и само да вземат наградата, но без особен талант. 4. Една или две скатавки и мързели.
- Няма случай на спечелил, който предии това да не е бил поне малко доказан истински готвач в реалния живот
- Често участниците се насъскват един срещу друг, за да се види как ще реагират
- Лампите в спалните помещения се гасят само когато и последният си легне. Спи се по максимум шест часа, като често ги будят нощем, за да готвят, чистят или нещо друго

Ето още малко от кухнята на "Кухнята":
- Никой не може да е ничие протеже. Участниците подписват декларация, че нямат познати в продуцентската къща или медията и ако ги уличат в лъжа, моментално изхвърчат, като следват жестоки глоби.
- Продуцентите провеждат кастинга и избират участници, а накрая остава една група от около 30-ина човека, която се одобрява окончателно от шефа. До деня, в който прави крайния избор, шефът дори не вижда участниците, а чете само биографии без имена, а само с пол.
- Денят на избора се провежда анблок - едва тогава шефът вижда на живо всеки. Исканите умения са минимални - владеене на ножа, познаване на базови уреди, съдове, продукти и техники на готвене. Изборът се обявява по участник на ден за "подгряване" на публиката.
- След окончателния избор на двата отбора, шефът спира да контактува с тях, освен по време на състезанията и готвенето за клиенти. Обучението се провежда само от су-шефовете.
- Шефът обаче освен на живо, геда и всичко на запис за случващото се в къщата.
- На снимачния екип и на обслужващия персонал категорично е забранен контакт с който и да е от участниците.
- Редуването на спечелили състезанието се прави с чисто психологическа цел - някой да не изпуши. Снимките вървят нон-стоп и един отбор днес може да спечели всичко, но пак ще си чака реда "през ден".
- Наградите са по един час максимум, а после - обратно в къщата.
- Участниците нямат достъп до телефон, вестници, телевизия, интернет. До нищо. Изолацията е пълна.
- Ставането сутрин е в седем, с 20-ина минути за сутрешен тоалет, а лягането към един два - след като се излъска кухнята. Отделно ги будят и "на пожар".
- Участниците нямат право да се хранят в кухнята. Имат си стая за готвене в общежитието и час на ден за храна, обикновено нощем. Хладилникът им е пълен с всичко - алкохол, месо, плодове, сандвичи. Купуват им и цигари. От досегашните сезони, статистиката сочи, че всички посягат към сандвичите или към нещо набързо - след 18 часа работа на никой не му се готви.
- Су шефовете играят ролята и на "клюкарката от входа". Ходят и разнасят между отделните отбори и участниците кой кого оплюл, кой за кого каво мисли и пр. Идеята е постоянно да се внася интрига, за да се противопоставят характери.
- Участниците сами чистят и оправят спалните помещения и леглата. Даже сами се перат и гладят.
- След всяко изгонване, прокуденият минава през тридневен възстановителен период - басейнче, маникюрче, прическа, бръснене, спа... и много разговори с психолог. Оказало се, че над 90% от изгонените, след напускане, смятали себе си за "пълен провал".
- Психолозите са постоянно на линия, но по време на предаването тяхната работа остава зад кадър.Имало е много случаи на участници, поискали да напуснат, като целта на психолозите е да ги върнат. Само в такава ситуация шефът може да се включи и да разговаря с участника и то в присъствието на психолога, като пак обаче се набляга пред "полуделия", че победата не е гарантирана.
- В кухнята има жива охрана, която следи някой да не посегне на някого, включително на шефа.
И за финал едно изречение от "бащата" на шоуто: "Тук всеки, който си помисли, че ще стане  или е дошул с идеята да бъде телевизионна звезда, а не се стреми да се превърне във всеотдаен и креативен готвач, няма място на победната стълба".
Официална страница

ФБ

    

Последна редакция: чт, 10 май 2018, 22:07 от smileys

# 1
 • Испания
 • Мнения: 26 607
Резултати от анкетата:

# 2
 • Другата България
 • Мнения: 16 968
Пу, първа се записвам.
Благодаря за темата! Hug Heart Eyes
Мисля, че резултатите от анкетата ще се оправдаят - Иван ще си тръгне довечера.

# 3
 • Мнения: 12 087
Мерси за темата.
За жалост, и на мен ми се струва, че Иван ще си тръгне.

# 4
 • Мнения: 10 903
Да не ви изпусна случайно
И аз мисля че Иван ще си ходи.

# 5
 • На брега на морето
 • Мнения: 681
Благодаря за темата.
И аз съм на мнение, че Иван ще си ходи.
Напоследък Ангелов все му мърмори и крещи нещо, та няма да е неочаквано.

# 6
 • Мнения: 2 169
Благодаря за темата. Мернах някакво промо и онази простачка Нина  пак крещеше, че ще пребива някой.

# 7
 • Мнения: 8 489


smileys,
Благодаря за грижата ти за оформлението и за новата тема

# 8
 • На брега на морето
 • Мнения: 681
Ама що не вземе някой да я фрасне с нещо тази Нина. Голям дразнител.

# 9
 • Мнения: 10 903
Ама що не вземе някой да я фрасне с нещо тази Нина. Голям дразнител.
Е смее ли някой.
То хубаво ще я фрасне, ама ако този толуп реши да отвърне на удара

# 10
 • София
 • Мнения: 15 608
Смайлис, благодаря за труда!  Hug
И аз споделям мнението, че ако наистина този път си тръгне номиниран, това ще е Иван.

Последна редакция: чт, 10 май 2018, 19:58 от Reinа

# 11
 • Мнения: 10 903
Сега гледах промото за довечера.
В началото на клипа/ което обаче явно е от края на епизода/, Ангелов им казва, че всяка вечер ще се разделя с един от тях...и дават строени 7 човека в черни униформи.
Познайте кой липсва.

# 12
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 5 224
Ама що не вземе някой да я фрасне с нещо тази Нина. Голям дразнител.
ами направи го де  Laughing
предавания от този род имат нужда от такива като Нина и Гичка.

# 13
 • Другата България
 • Мнения: 16 968
Сега гледах промото за довечера.
В началото на клипа/ което обаче явно е от края на епизода/, Ангелов им казва, че всяка вечер ще се разделя с един от тях...и дават строени 7 човека в черни униформи.
Познайте кой липсва.
Нина??? Praynig
Знам, че не е тя, предполагам, че е Иван.

# 14
 • София
 • Мнения: 15 608
Ама що не вземе някой да я фрасне с нещо тази Нина. Голям дразнител.
Предполагам защото не всеки е в състояние да й падне до нивото.

Общи условия

Активация на акаунт